Martin Šejvl: "Musíme koukat sami na sebe a dále pracovat"

Přinášíme vám rozhovor se záložníkem hradecké Slavie a vítězem ankety hráč 20. kola krajského přeboru - Martin Šejvl

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na půdě posledního Černilova se od vás čekalo jasné vítězství, což se nakonec i potvrdilo. Jak jsi zápas viděl ty? 
Z mého pohledu jsme po většinu zápasu byli s míčem na soupeřově polovině a dobývali se do organizované a houževnaté obrany domácích a i díky standardním situacím se nám povedlo vstřelit čtyři branky a potvrdit roli favorita.
Nastoupil jsi jako střídající hráč a vstřelil dvě branky. Šel jsi na hřiště s tím, že jdeš zápas rozhodnout? 
Nejde asi říct, že úplně rozhodnout, jelikož jsem sváteční střelec (smích), ale spíše hru oživit a vnést nový impuls. Což se povedlo a dva góly už byly jako bonus. 
Tvůj výkon tě dostal do sestavy kola a následně ses podle fanoušků stal i hráčem kola. Jak to vnímáš a co tě to bude stát v klubové kase?
Výběrem do sestavy kola jsem byl potěšen, ale hned v tu chvíli mi došlo, že kabina v čele s naším pokladníkem Michalem Strasserem udělají všechno pro to, abych vyhrál a i přes moji snahu a poslání asi 20 hlasů Bradkoj (Jiří Poděbradský-FK Jaroměř) se jim to povedlo (smích). Takže na pár piv a panáků to na rozlučce dá.
V derby s Trebší jsme tě v sestavě neviděli. Byl jsi zraněný nebo co se stalo? 
Bohužel přítelkyně měla COVID a mně nebylo také dobře. Proto jsem zůstal doma abych nenakazil ostatní.
Osobně tě znám spíše jako středního nebo krajního záložníka, ale nastupuješ i na podhrotu či úplně na hrotu. Jaká je tedy tvoje pozice na hřišti a jaký je tvůj oblíbený post bez ohledu na to, kam tě postaví trenér?
Od začátku mé fotbalové kariéry jsem byl vždy střední záložník. Po přesunu do chlapů to bylo tak, že kde bylo místo nebo potřeba tam jsem hrál a stal se ze mě v podstatě univerzál. V krajském přeboru už mi chybí jen post brankáře (smích). Nejlépe se ale cítím na středu zálohy ať už je to defenzivní nebo ofenzivní střeďák.
V další kole narazíte na Rychnov. To by pro vás měly být doma povinné tři body ne?
Rychnovští na jaře ještě neprohráli a určitě nám nenechají nic zadarmo, ale samozřejmě do zápasu jdeme s tím, že všechny body zůstanou doma.
Nový Bydžov má na prvním místě náskok už deset bodů. Koukáte spíše pod sebe v tabulce nebo stále vidíte šanci je dohnat? 
Spíše musíme koukat sami na sebe a dále pracovat. Je jasné, že dohnání Bydžova už nemáme ve vlastních rukách a jediné, co nám zbývá, je soustředit se na naše výkony, vyhrát vše co jde a na konci uvidíme jestli to stačilo nebo ne.
Máš nějaké osobní fotbalové ambice? Zahrát si výš apod...? 
Do Slavie jsem přestupoval právě proto, že máme ambice na to hrát vyšší soutěž. Takže ano, určitě bych si chtěl zahrát vyšší soutěž.
Profil hráče: Martin Šejvl
Kariéra: FC Hradec Králové, FK Kratonohy, SK Libčany, FC Slavia HK
Věk: 26
Pozice: Záložník
Číslo dresu: 8

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.