Tomáš Zaal: "Věříme si na každého soupeře."

Mladý brankář Tomáš Zaal se stal hráčem 19. kola krajského přeboru. Odchovanec Sokola Třebeš se o to zasloužil vychytanou nulou, která byla stěžejní v zápase s favorizovanou hradeckou Slavii. V utkání Třebeš zvítězila 1:0 i díky skvělým zákrokům Tomáše Zaala.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na začátek se pojďme podívat na poslední zápas se Slavii. Jak bys zhodnotil výkon celého mužstva? 
Myslím si, že to byl fantastický týmový výkon. Potvrdilo se, jak máme skvělou partu a dokázali jsme se semknout po obdržené červené kartě.
Za mě se jednoznačně jednalo o překvapení kola. O to víc,  když jste hráli většinu zápasu v deseti. Co bylo klíčem k velkému vítězství? 
Za mě asi jednoznačně obětavost. Kluci dřeli a zblokovali hodně centrů a střel. Tím mi usnadnili hodně práce. Povedl se nám jeden brejk, ze kterého jsme vytěžili penaltu, takže v naší situaci asi to nejlepší co se mohlo stát.
Svůj tým si několikrát podržel a právem se stal hráč kola? Jak vnímáš toto a sledoval jsi hlasování? 
Jsem za to samozřejmě moc rád, že jsem mohl přispět k výhře i nějakým zákrokem. Ale spíš jsem jen vyplňoval ty mezírky, které občas vznikly v obraně při postupném tlaku soupeře. Hlasování mi kluci průběžně předhazovali, takže jsem přibližně věděl, že nejspíš budu muset přihodit něco do kasy (smích).
Jak to máš s trémou před utkáním. Byl jsi vůbec nervózní?
Na zápas jsem se moc těšil. Pro mě to byl po delší době mistrák za A-tým, takže menší nervozita před zápasem byla. Jak jsme nastoupili na hřiště, tak to ale všechno opadlo. 
V další kole vás čeká lídr tabulky Nový Bydžov a hrajete doma. Věříte si i na ně po takové výhře?
Určitě ano. Věříme si na každého soupeře, ale tahle výhra nám přidá taky trochu sebevědomí, které se proti Bydžovu bude určitě hodit. 
Jaká je tvá pozice v týmu? Má se Miki (pozn. Mikuláš Heřman-brankařská jednička Třebše) bát o místo v sestavě (smích)?
Snažím se být Mikimu aspoň trochu konkurence (smích). On je výborný gólman a hodně mě toho naučil. Takže trénovat s ním je velká motivace. Ale o sestavě rozhoduje trenér, takže to nechám na něm.  
Máš nějaký fotbalový vzor? 
Momentálně už moc ne. Ale dřív jsem hodně sledoval Ikera Casillase. 
Jsi ještě mladý brankář, tak jaké máš fotbalové cíle? 
Chtěl bych tuhle sezónu určitě odchytat víc zápasů za A-tým, ale jinak do budoucna žádné velké cíle nemám. Soustředím se hlavně na Třebeš. 
Profil hráče: Tomáš Zaal
Pozice: brankář
Kariéra: Sokol Třebeš
Věk: 20 let
Číslo dresu: 31

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.