Šrajbr po životním gólu: Trefil jsem to nejlépe, jak jsem mohl. Do Týniště jedeme vyhrát

Jako jediný se zapsal do střeleckých statistik utkání a svou brankou tak rozhodl o důležitých třech bodech pro svůj tým. Záložník České Skalice Michal Šrajbr o minulém víkendu nádherně poslal míč do šibenice branky Nového Hradce Králové a stal se jasným mužem zápasu. Jednadvacetiletý fotbalista, jenž za dospělou kategorii nastupuje již od svých patnácti letech nyní vyhlíží víkendovou bitvu o druhé místo tabulky. Česká Skalice v neděli hostuje v Týništi nad Orlicí.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, dal jsi někdy hezčí gól než právě ten proti Novému HK?
Myslím, že ne. Vzhledem k tomu, že jsem to trefil svojí slabší nohou, tak bych řekl, že to byl životní gól.
Jak bys popsal branku ze svého pohledu?
Dostal jsem perfektní přihrávku za hranici vápna, kde bylo moji první myšlenkou vystřelit. Pro střelu jsem měl výbornou pozici, míč jsem trefil nejlépe, jak jsem mohl a výsledek jste mohli vidět sami.
Pro tebe zatím nejdůležitější gól kariéry?
Nevím, zda je nejdůležitější, ale v tomto zápase byl velmi důležitý, protože nám vynesl tři body.
Vyhrál jsi anketu Hráč kola. Co na to říkáš ty a co spoluhráči? Případně pokladník?
Tak pro mě je to určitě velká pocta a těší mě toto ocenění. Co se týká spoluhráčů, tak si myslím, že mi to přejí. A pokladník? Ten už mi to spočítal (smích).
Česká Skalice bojuje o postup. Je to hlavní cíl týmu?
Důležité pro nás je dohrát sezonu co nejlépe a o postup do krajského přeboru usilovat určitě budeme. Ovšem cesta je ještě dlouhá.
Nastupuješ ve středu zálohy. V čem vidíš svůj největší přínos pro tým?
Ve středu zálohy nastupuju už několik let. Hrajeme v systému, který mi vyhovuje. Snažím se na sto procent plnit pokyny trenéra, ale nerad bych tady soupeřům na sebe prozrazoval slabiny a přednosti.
Co stojí za dosavadními dobrými výkony týmu?
Kolektiv a nálada v šatně je výborná, všichni jdeme za stejným cílem a děláme pro to maximum. Velkou zásluhu na tom má také realizační tým.
Co čekáš od zbytku jarní části?
Čekají nás velmi těžké zápasy, doufám, že si s nimi dokážeme poradit a na konci sezony budeme mít důvod k postupové radosti a oslavě.
V neděli hrajete o druhé místo s Týništěm n. O. Jaký zápas čekáš a kde je největší síla soupeře?
Zajíždíme na horkou půdu, kde nám soupeř určitě nenechá nic zadarmo. Může rozhodnout jakákoliv chyba a my se jich budeme muset vyvarovat, protože tam pojedeme vyhrát. Týniště má mladý, ale velmi zkušený tým a před svými fanoušky bude chtít podat co nejlepší výkon.
Co bude klíčem k úspěchu v zápase?
Musíme dodržovat všechno, co si před zápasem řekneme. Jak už jsem zmiňoval, o výsledku může rozhodnout jakákoliv chyba.
Jsi mladý hráč. Kam se ubírají tvoje fotbalové ambice?
Chci hrát nadále dobrý fotbal a být platným hráčem našeho týmu. Za Českou Skalici hraji rád a když se nám povede postoupit, tak budu velmi spokojený.
MICHAL ŠRAJBR
Narozen: 9. září 2000 v Trutnově. Hráčská kariéra: Provodov, RSCM Rozkoš, Česká Skalice, Velká Jesenice, Česká Skalice. Úspěchy: postup do I. B třídy, I. A třídy s Českou Skalicí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.