Martin Štajer: "Pít na postup nepřestaneme a ono to jednou dopadne."

Střední záložník a stabilní opora hradecké Třebše už řadu let podává kvalitní výkony v krajském přeboru. Martin Štajer se stal nejlepším hráčem kola, když pomohl svému týmu brankou z přímého kopu k vysoké výhře na Hořicemi. My jsme ho vyzpovídali a tady máte rozhovor s hráčem 18. kola krajského přeboru.

 

 

 

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejprve pojďme zpátky k víkendu. Jak hodnotíš poslední zápas s Hořicemi?
Opětovně jsme obdrželi první branku. Ale zase jsme ukázali sílu týmu a otočili jsme výsledek do poločasu. Hned z kraje druhého poločasu jsme přidali třetí branku. Poté už nám to hosté z Hořic dost usnadnili, působili odevzdaným dojmem a my jsme v poklidu došli k vítězství.
Svůj dobrý výkon si korunoval brankou, ale ta mi přišla trochu šťastná. Jak bys ji popsal?
To snad ani nejde popsat (smích). Měl přijít krásný míč ze strany do vápna na hlavu a místo toho jsem dal neskutečnou bombu po zemi na zadní tyč. Nikdo asi nečekal, že by to v bráně skončilo. Prostě šťastná šmudla (smích).
Teďka vás ovšem čeká velmi těžký soupeř. Co očekáváš od utkání na půdě hradecké Slavie a co by na ně mohlo platit?
Očekávám, že přijde hodně fanoušků, kteří uvidí vyrovnanou, ale zároveň kvalitní podívanou. Co by na ně mohlo platit, tak to nevím. Když ale budeme hrát svoji hru, plnit ji na 110 procent, podáme zodpovědný a koncentrovaný výkon bez chyb, tak s prázdnou určitě neodjedeme. 
Jaký je cíl Třebše pro jarní část sezóny?
Hrát líbiví, zodpovědný, kvalitní fotbal. Jít zápas od zápasu, posbírat co nejvíce bodů a posouvat se tabulkou nahoru.
Uvažovali jste v týmu někdy o postupu?
Asi dvě sezony zpátky ještě před "covid pauzou", jsme se pohybovali okolo druhého místa, tak to už v hlavách bylo a už se i o tom mluvilo, ale asi nám to uškodilo. Každopádně pít na to nepřestaneme a ono to jednou dopadne (smích).
Se spoluhráči trávíte hodně času i mimo hřiště. Je i tohle cíl k úspěchu na hřišti?
Jojo parta v Třebši je výborná. Určitě se hraje mnohem lépe a body se sbírají snadněji s tímto rozpoložením.
Během letní pauzy, ale i v zimě se také účastníte turnajů v malé kopané a máte založené i vlastní mužstvo s trochu sebevědomým názvem "Vítěz tohoto zápas". Jak toto celé vzniklo a plánujete s turnaji pokračovat?
Jo to je právě i o té dobré partě, že spolu jezdíme hrát i mimo sezonu. Občas přibereme do týmu i někoho jiného, však to moc dobře znáš (smích). Vzniklo to tak, že když jsme jeli na první turnaj Jelichov cup a neměli jsme název, tak těsně před prvním zápasem na turnaji někdo plácnul, ať se tam napíše - Vítěz tohoto zápasu. No a chytlo se to. Už v tom pokračujeme léta, máme i své dresy a drží se to a držet se to bude určitě dál.
Kdo v Třebši drží klubovou kasu a copak v ní zacinká za hráče kola?
Kasu drží kapitán Michal Krykorka a nápomocen mu je práskač, kterému nic neunikne Mikuláš Heřman. Tento rozhovor tomu moc nepomůže, takže myslím že to je dohromady okolo 200 Kč.
V Třebši působíš už dlouho. Neuvažoval jsi někdy o změně a měl jsi někdy nějakou zajímavou nabídku třeba z vyšší soutěže?
Ano působím, už jsem si i odskočil na rok a půl o patro výš a byla to zajímavá zkušenost.  Jinak neuvažuji o žádné změně, jelikož ani žádné nabídky nechodí (smích). 
Jaké jsou tvoje fotbalové ambice?
Ambice asi nemám. Pro mě je nejdůležitější, aby mě to bavilo a třeba jednou ta divize dopadne s Třebší, to by bylo hezké.
Profil hráče: MARTIN ŠTAJER
Kariéra: Sokol Třebeš, SK Týniště n.O., FK Jaroměř, Sokol Třebeš
Věk: 28 let
Číslo dresu: 7
Pozice: střední záložník

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.