Útočník Vítek po čtyřgólové explozi: Lepší návrat jsem si nemohl přát. S Roudnicí chci postoupit

Posila, jak má být. Mladý útočník Roudnice Marek Vítek oslavil návrat do svého mateřského klubu čtyřmi brankami do sítě Nepolis a po právu se dle hlasování fanoušků stal hráčem 17. kola 1. A třídy. „Jedno postupové místo je stále volné,“ burcuje dvaadvacetiletý forvard, jenž už okusil angažmá v Novém Bydžově, FC Hradec Králové nebo naposledy ve Dvoře Králové. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čtyři góly po návratu do mateřského klubu. Snový začátek...
Jsem moc rád, že to začalo zrovna takto. Lepší start po návratu jsem si asi nemohl ani přát, ještě na domácím hřišti. Určitě je to pro mě úleva, ale rozhodně ne uspokojení. Jsem moc rád že jsem mohl týmu pomoct začít jaro tříbodovým ziskem.
Jde o nejlepší zápas ve vaší dospělé kariéře?
To je nelehká otázka. Nemyslím si, že jsem předvedl svůj nejlepší výkon, ale na vstřelené góly nejhojnější určitě byl.
Kdy jste Nepolisy definitivně zlomili?
Věděli jsme, že nás budou čekat i těžší zápasy, ale soupeře jsme rozhodně nechtěli podcenit a chtěli jsme být aktivní od prvních minut. Podle mě to bylo po začátku druhého poločasu, kdy bylo ještě o co hrát. Dali jsme dva rychlé góly a tam se soupeř dostal do kolen.
Za svůj výkon jste si vysloužil titul Hráč kola. Bude vás to stát něco do týmové kasy?
Za to bych chtěl poděkovat především všem, kteří pro mě v anketě hlasovali. Určitě mě to něco stát bude, do kasy rád přidám. Naštěstí je pokladník můj velmi dobrý kamarád, tak snad to nebude tak hrozné.
Roudnice se pohybuje v popředí tabulky. S jakým cílem jste se do klubu vrátil?
Cíl je pro mě jednoznačný - postup do krajského přeboru. Soutěž je v půlce a já osobně to vidím tak, že jedno postupové místo je stále volné. Tým na to určitě máme, jde jen o to, jak s tím naložíme.
Naposledy jste působil ve Dvoře Králové. Proč došlo k rozchodu?
Ve Dvoře jsem strávil podzimní část soutěže, určitě jsem za tuto zkušenost vděčný. Podmínky pro fotbal jsou tam dobré. Jen některé věci ve vedení klubu nebyly úplně tak, jak jsem si představoval. Neřekl bych ale, že to bylo ve špatném, na fotbal do Dvora se určitě někdy rád přijedu podívat.
Berete teď Roudnici jako odrazový můstek pro vyšší soutěže?
Jsem tu doma, Roudnice mě k fotbalu přivedla a místní hřiště má u mě v srdci své místo. Určitě nechci brát Roudnici na lehkou váhu, přišel jsem sem s úmyslem postoupit, hráči i místní lidé by si to zasloužili. Dlouhodobé plány si ale nedělám a ničemu se nebráním, uvidíme, co fotbalový osud přinese.
Oblékal jste i dres FC Hradec Králové. Co vám angažmá ve velkém klubu dalo?
V Hradci jsem strávil dva roky. Půl rok v dorostu a poté sezonu a půl v třetiligovém béčku pod panem Krejčíkem. Za tuto příležitost jsem moc vděčný. Bylo to období plné fotbalu, na nic moc jiného nebyl čas. Určitě mi to ale více dalo než vzalo. Byla to možnost nakouknout do poloprofesionální soutěže, náročné tréninky pod zkušenými trenéry. Jsem moc rád, že jsem si to vyzkoušel, už jen pro to, abych si zbytek života nemusel říkat coby kdyby…
Jak na vás působí současný tým Roudnice? Měl by na krajský přebor?
Jednoznačně tu na KP tým je. Kluci zde spolu hrají už několik sezon, takže kostra týmu je opravdu pevná. Mužstvo dostalo skvělý impulz novým trenérem, panem Davidem Klapkou. Přípravu máme za sebou z mého pohledu na tuto soutěž nadstandardní. Navíc kádr jsou připraveni kdykoliv doplnit hráči z B mužstva. Troufnu si říct, že postup je zde otázka 1- 2 let maximálně.
Na jakém postu byste měl nastupovat?
Nejlépe se cítím na hrotu útoku. Nastoupit ve středu zálohy by pro mě ale také neměl být až takový problém.
Kde se fotbalově vidíte za dvě, tři sezony?
To je těžká otázka, moc rád bych vám řekl, že v Roudnici bojující o vrch krajského přeboru, ale to ukáže čas. Určitě bych se ještě někdy v budoucnu rád podíval do vyšší soutěže, i když Real Madrid už to asi nikdy nebude (směje se).
MAREK VÍTEK
Narozen: 14. ledna 2000 v Hradci Králové. Hráčská kariéra: Roudnice, Nový Bydžov, Roudnice, Hradec Králové, Dvůr Králové, Roudnice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.