ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Zlínský | Krajský přebor - Z bývalých spoluhráčů slušovického Jana Vlachynského to dotáhl ve fotbalové kariéře nejdál zlínský Lukáš Železník

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, s Napajedly jste vyhráli až na penalty, jak utkání z Tvého pohledu probíhalo?
Děkuji a zároveň děkuji všem co mi dali hlas. Z lavičky to vypadá jinak než na hřišti, nicméně soupeř předváděl kvalitu po celou dobu utkání. Vedení jsme se ujali po krásné brance Kvasnici, ale bohužel do poločasu už jsme druhou branku přidat nedokázali, což si myslím rozhodlo. Druhá půle byla totiž z naší strany o poznání vlažnější a soupeř nás dokázal dvakrát během asi deseti minut potrestat. V závěru jsme naštěstí dokázali srovnat a penaltová loterie byla tentokrát výherní pro nás.
Tobě se podařilo dát branku pět minut před koncem vyrovnávající, co jí ale předcházelo?
Jak už jsem zmínil, sledoval jsem téměř celé utkání ze střídačky a trenér mě poslal na hřiště po druhé brance soupeře na posledních patnáct minut. Říkali mi: "Vleť tam a dej gól" a naštěstí se to povedlo. Kluci si pěkně narazili ve středu hřiště a od Kvasnici jsem dostal krásnou přihrávku mezi obránce a tam už byl jen napajedelský Balážik, kterého se mi podařilo trochu i se štěstím překonat.
O víkendu hrajete opět záchranářský duel s Velkými Karlovicemi, těm se zatím vůbec nedaří, co lze od zápasu očekávat?
Rozhodně soupeře nepodceníme a bude to určitě další vyrovnaný výkon. Hrajeme opět doma a já věřím, že tentokrát zůstanou všechny body ve Slušovicích a prolomíme tak ten špatný začátek sezóny.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaké je zatím Tvá kariéra? Kdo Tě přivedl k fotbalu?
Začínal jsem od malička ve Slušovicích a hrál tady 16 let. Poté jsem byl půl sezóny na Veselé a dvě sezóny v Nevšové. Loni jsem se vrátil zpět do Slušovic. K fotbalu mě přivedla mamka s taťkou.
Na které trenéry a také spoluhráče rád vzpomínáš? Který z nich to dotáhl nejdál?
Je jich opravdu mnoho, ale vzpomínám rád na všechny trenéry i spoluhráče. Každý z trenérů mi něco dal a od mala byla téměř vždy výborná partie kluků v kabině. Nejdál to asi dotáhl Lukáš Železník, s kterým jsem si zahrál ještě ve Slušovicích za žáky.
Jak se Ti líbí ve Slušovicích a můžeš to porovnat s předchozím angažmá v Nevšové?
Ve Slušovicích jsem doma a mám tady nespočet převážně nádherných vzpomínek a to nejen fotbalových. Nechci to porovnávat. V Nevšové jsme během dvou sezón dvakrát postoupili, atmosféra tam byla super a po celou dobu skvělá parta kluků. Pro mě to byla tehdy změna a i těžké rozhodnutí odejít ze Slušovic, ale jsem rád, že jsem tam byl ty dva roky. Teď jsem rád, že jsem zpět doma.
Jak hodnotíš Vaše výkony na podzim? Ty asi nejsou podle představ a těch bodů mohlo být i více?
Výkony ani počet bodů rozhodně nejsou podle představ. Bodů mohlo a mělo být určitě víc. Nedaří se nám hlavně koncovka, která když už se nám povede, tak si slibně rozehrané utkání pokazíme vlastními chybami, což v téhle soutěži už každý kvalitní soupeř trestá. Zápasy s Morkovicemi, Provodovem, Nevšovou nebo Holešovem toho jsou důkazem. Nicméně máme tým na to, aby jsme se pohybovali výše v tabulce krajského přeboru a jsem přesvědčený, že to postupem času dokážeme.
Kdo patří k tahounům slušovického týmu?
Každý z nás někdy týmu pomůže. Nicméně osa našeho týmu Dobeš, Zedníček, Klečka a Kvasnica je pro nás pevným lanem, za které se všichni snažíme společně táhnout.
Kdo podle Tebe letos postoupí do Divize a kdo Krajský přebor nejspíše opustí?
Jak už trošičku ukazuje tabulka, o postup do divize se určitě poperou Kvasice a Baťov. Co se týče sestupu, to si netroufám tipnout, ale my to určitě nebudeme...
Váš Roman Dobeš se stal českým rekordmanem, kdy dal branku ve všech soutěžích, co říkáš na jeho výkon?
Co na to říct než gratulovat. Je to úcty hodný rekord, kterým se může chlubit jen pár hráčů. Po fotbalové stránce toho může mladým klukům ještě hodně dát, když ho ovšem budou poslouchat, to je ale u dnešní mladistvé generace někdy problém.
Jaké máš zájmy a čím se v současné době živíš?
Zájmů je spousta. Od rybaření, houbaření, křížovky, přes různé druhy sportů, rád také trávím čas s přáteli, ale největší můj zájem je současně naše tři a půl měsíční dcera Sárinka, která je pro nás vším. Momentálně pracuji jako poradce v mezinárodní pojišťovně.
Myslíš si, že trenér Csaplár brzy skončí na lavičce zlínského Fastavu?
Těžko říct. Pokud v následujících zápasech s Baníkem, Boleslaví a Příbramí nebudou Ševci bodovat, tak jeho pozice určitě nebude růžová ve Zlíně. Ale osobně si myslím, že když kabina a tým nešlape, tak s tím neudělá nic ani jiný trenér.
Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz a co bys ještě u něj vylepšil?
Portál sleduji už dlouho a líbí se mi. Asi bych na něm nic neměnil.
Dík za rozhovor...
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.