Lukáš Garaja: „Chtěl jsem si zahrát co nejvyšší soutěž, ale..."

Výherce posledního 14.kola Lukáš Garaja z Luhačovic se nám rozpovídal o svém fotbalovém životě. Co má v plánu do budoucna? Kdo je jeho vzorem? Jaký má cíl? A co je podle něj důležité do další sezóny zlepšit?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj. Ještě jednou velká gratulace k výhře! Chceš něco říct hlasujícím nebo i ostatním divákům?
Vám děkuji za gratulaci a všem děkuji za hlasy. Doufám, že se v této anketě budu objevovat co nejčastěji.
Máš nějaký osobní cíl ve fotbale?
Chtěl jsem si zahrát co nejvyšší soutěž, ale bohužel se školou to není úplně reálné. Alespoň v amatérských soutěžích bych chtěl hrát co v nejvyšších ligách.
Jaká je tvoje fotbalová minulost?
V přípravce jsem začínal v Luhačovicích, kde mě trénoval můj taťka, v mladších žácích jsem hrál za FC TRINITY ZLÍN, kde jsem vydržel až do přechodu do mužských kategorií. Odešel jsem právě z důvodu studia v jiném městě. Nyní jsem tedy opět zpět v Luhačovicích.
Kdo je tvým největším podporovatelem ?
Samozřejmě rodina, přítelkyně a kamarádi. Z kamarádů asi nejvíce můj dlouholetý kamarád Tom Fojtů.
Studuješ nebo pracuješ? Kde pracuješ nebo co studuješ?
Právě jsem úspěšně dokončil 1.ročník studia Strojního inženýrství na VUT v Brně. Při studiu při volných chvílích a nyní po zkouškovém pracuji v Lázeňském pivovaru Luhačovice.
Jaké jsou tvé záliby?
Samozřejmě na prvním místě fotbal a s tím také i trénování mládeže, vlastním licenci C a rád bych si doplnil B. Když můžu, pomáhám svému taťkovi a bratrovi s tréninkem přípravek v Luhačovicích. Dále velmi rád lyžuji, jezdím na kole a hraji tenis.
V týmu FK Luhačovice si od července minulého roku, je to tak? Jak se cítíš v kolektivu? S kým si v týmu nejvíce rozumíš?
Ano, je to tak, v Luhačovicích jsem prvním rokem po návratu ze Zlína. Kolektiv je super, všechny kluky dlouho znám, i při mém působení ve Zlíně jsem s nimi byl v pravidelném kontaktu, chodil jim fandit, podporovat a taky s nimi slavit jejich úspěchy. Náš trenér podzimní části v Luhačovicích, Jirka Dobeš, byl můj trenér v poslední dorostenecké kategorii ve Zlíně, a přišel do Luhačovic společně se mnou i s dalšími spoluhráči ze zlínského dorostu. Honza Jelínek, nynější trenér Luhačovic, byl náš kondiční trenér ve Zlíně v dorostu, takže jsem pořád mezi známými, oblíbenými lidmi. Nejvíc si rozumím s kluky, se kterými jsem přišel ze Zlína. Ale troufám si říct, že v týmu není nikdo, s kým bych si nerozuměl. V kabině v Luhačovicích máme skvělou partu. Důkazem je to, že kluci z A týmu pravidelně a rádi pomáháme B týmu v případě nedostatku hráčů.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Jako malý jsem měl Cristiana Ronalda. S postupem času mám spíše vzory na postech, které hraju. Tím je například Toni Kros, Luka Modrič, Andrés Iniesta a další hráče. Z české ligy například Lukáš Provod, Tom Holeš,..
Máš v plánu v týmu Luhačovic nějakou chvíli zůstat?
Po letošní sezoně jsem velmi spokojen a současně nemám v plánu měnit klub za jiný.
Čekají nás v tvém týmu přes léto nějaké změny?
Uvidíme....mezi hráči dojde určitě k doplnění kádru A týmu i B týmu. Fotbal je sport, kde jsou změny možné z minuty na minutu. Počkáme si na začátek přípravy.
Jak bys zhodnotil sezónu?
Sezónu bych zhodnotil kladně. V letní přípravě přišlo poměrně dost mladých hráčů včetně trenéra. Ze začátku jsme se hodně poznávali a bylo to vidět i na hřišti. S postupem času se to zlepšilo a začali jsme uhrávat body. Jarní část byla zase specifická. Proběhla změna trenéra. Změnil se herní styl, styl tréninků,.. V jarní části jsme podávali nevyrovnané výkony. Když jsme v zápase vedli, tak jsme většinou přišli o 3 body buď v posledních minutách nebo po našich zbytečných chybách. I tak hodnotím sezonu úspěšně.
Těšíš se až opět začnou zápasy a co je podle tebe potřeba do další sezóny vylepšit?
Na zápasy se určitě těším. Příprava nám začíná v červenci. Hned zostra vletíme do akce na Lázeňském turnaji, který letos pořádáme my, FK Luhačovice. Je to již 46.ročník. Sejde se zde 8.týmů lázeňských měst a budeme 2 dny řádit na hřišti. Přijďte nám fandit. Do další sezony je potřeba určitě vylepšit finální fázi. V některých zápasech nám chyběla dynamika a kvalita na míči. To musíme taky zlepšit. Budeme mít dlouhou přípravu, takže na vše bude čas. Věřím, že příští rok budeme ještě silnější.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.