Každé prohrané derby proti SK Rakovník nesu velmi těžce, říká tatranský Adam Mašek

Podzimní část odehrál v Lužné, na jaro se ale Adam Mašek vrátil do svého mateřského klubu. S rezervou Tatranu se udržel v soutěži, to se ale nedá říci o jeho bývalém působišti. Nejen o tomto se tatranský playmaker zmínil v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Podzimní část jsi odehrál za Lužnou, která nakonec z nejnižší krajské soutěže spadla. Jak bys zhodnotil toto půlroční působení a co tě vedlo k následné změně působiště?
V Lužné jsem celkově strávil 2 krásné roky. Za tu dobu si myslím, že jsme tam udělali dost práce, která se přetavila ve vítězství okresního přeboru a v postup do I.B třídy. Očekávání jsem já osobně velká neměl, bylo to spíše o tom ukázat, že dovedeme naše soupeře potrápit a pokusit se o záchranu. Boj o záchranu byl pro nás jasný hned po úvodních třech zápasech, ve kterých jsme dostali pokaždé bůra. Po podzimní části jsme na svém kontě neměli ani bod, takže poslední podzim v Lužné pro mě nebyl vůbec jednoduchý. Následně jsem se rozhodl vrátit domů do Tatranu, kde jsem vyrůstal a doufal, že budu moci prokázat nějaké kvality a nezklamat trenéra Weise, který o mě stál. Hlavní důvody k návratu byly takové, že jsem na sobě cítil určitý herní posun a taky to vrátit se tam, kde jsem s fotbalem začínal.
2) Jaro si odehrál v rezervním týmu Tatranu Rakovník. Stejná soutěž, ale zažil jsi více radosti z vyhraných zápasů. Byl jsi s herním vytížením spokojen?
Jarní část pro mě byla o poznaní lepší. Se svým herním vytížením jsem byl maximálně spokojený. Do sestavy jsem se dostával téměř pokaždé až na pár zápasů, kdy nám pomáhali kluci z A-týmu. Má tréninková docházka po zimní přípravě klesla na nulu, protože jsem získal zaměstnání u Policie ČR a nestíhal jsem trénovat tak, jak bych si já a trenér představoval, takže i z tohoto hlediska musím být se svým herním vytížením spokojený.
3) Byla šance se podívat do divizního A-týmu nebo mají rezervní hráči do áčka dveře zavřené?
Z mé strany tam šance určitě nebyla. David Svoboda mi sice nabízel při mém příchodu možnost zapojit se s A-týmem, ale pro mě to nepřicházelo v úvahu, byl by to moc velký skok jít z okresu do divize, proto jsem raději zůstal nohama na zemi a připravoval se s béčkem. Jinak pro ostatní kluky z B-týmu tam šance možná byla, ale řekl bych, že spíše nechtěli. Je to těžké trénovat s lidmi, které vůbec neznáš. Co vím, tak v áčku působí asi 3 kluci z Rakovníka, kdežto za béčko kopou výhradně rakovničtí kluci.
4) Změnil jsi povolání a nastoupil jsi k Policii ČR. Nyní dojíždíš do Brna, kde jsi přes týden a jen o víkendy doma. Jak se to dotklo a bude dotýkat následné fotbalové kariéry?
Jak jsem se již zmiňoval, moje tréninková docházka je nulová, takže mé kariéry se to dotkne určitě hodně. Já osobně nejsem jako někteří, co trénink vůbec nepotřebují, musím mít míč na noze alespoň 2x do týdne.
5) Budeš se během vzdělávání v Brně fotbalově udržovat, je zde nějaká možnost fotbalového vyžití?
No po fotbalové stránce maximálně tak, že si zde půjdeme s kolegy zahrát fotbálek do tělocvičny. Jinak to bude spíše o budování lepší fyzické kondice a po té fotbalové stránce čerpat alespoň z toho, co tu s klukama nakopeme po práci.
6) Jak zatím život ve studentském městě hodnotíš? Co policistky a místní ženy?
Jsem zde necelý měsíc a neměl jsem moc času se nějak detailněji podívat po městě, ale z toho co jsem měl možnost vidět, je Brno krásné. A co se týče místních žen, tak musím přiznat, že jsou tu holky možná o fous lepší než u nás v Čechách. Jinak v řadách policie je samozřejmě také spousta pohledných žen, ale to necháme raději v mezích kolegiality. Každopádně lidé celkově jsou tu mnohem vstřícnější než u nás.
7) Na jakou část své kariéry vzpomínáš nejraději a naopak?
Mezi své nejkrásnější zážitky řadím určitě svůj první zápas diváka na Slavii proti Arsenalu Londýn. A samozřejmě asi jeden z nejlepších hráčských zážitků byl vybojovaný titul mistra okresu v Lužné. Mezi negativní asi řadím každé prohrané městské derby s SK Rakovník… To mé srdéčko neslo vždy hodně těžce.
8) Jsi fanouškem pražské Slavie. Jak hodnotíš momentální změny v kádru a koho bys nejraději v sešívaném dresu viděl?
Jsem trochu rozpačitý z příchodu trenéra Trpišovského. Osobně si myslím, že pan Šilhavý měl týmu ještě co dát, ale jeho odvolání se po příchodu pana Nezmara do vedení Slavie dalo očekávat. S pohybem v kádru také moc spokojený nejsem. Hodně mě zklamal odchod Dannyho a také velké příchody hráčů z Liberce, tak snad to nebude spíše na škodu. Vyloženě vysněnou posilu nemám, ale doufám že se podaří dotáhnout přestup Jaroslava Zeleného z Jablonce.
9) Máš před zápasem nějaký rituál?
Kromě poslechu nějaké motivační hudby, abych se trochu zkoncentroval, žádný rituál nemám.
10) Co říkáš zápasům na MS v Rusku? Koho tipuješ jako celkového vítěze a vidíš zde nějaký tým, který by mohl překvapit a dotáhnout to daleko?
Zatím jsem neměl moc čas pořádně shlédnout nějaký zápas. Hodně se mi líbilo utkání Portugalsko – Španělsko, kde neměl svůj den brankář De Gea. Po průběhu zápasu bych na vítěze klidně tipoval Španělsko, které má po minulém šampionátu určitě co napravovat. Za mě bych chtěl, aby zvítězila Anglie, která na úspěch čeká už také pěknou řádku let. Jinak spousta zápasů pro mě skončila hodně překvapivě, na tomhle mistrovství může překvapit opravdu každý tým, zápasy jsou vyrovnané. Daleko to může určitě dotáhnout např. Belgie či Francie, tyto týmy mají nabité sestavy a určitě bude zajímavé je sledovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.