Marek Šnyta - Myslím, že hra dopředu mi jde líp

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Naše redakce vyzpovídala Marka Šnytu z Frýdlantu nad Ostravicí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Už vás informovali v kabině, co vás to bude stát, navíc jsem koukal, že jste vstřelil svou první branku ve Frýdlantu.
Dobrý den a děkuji. Co mě to bude stát přesně nevím, ale ceník máme na nástěnce. A taky tabulku, ve které se to eviduje. Já tam toho teď mám víc…první přátelák, první gól v přáteláku, první mistrák a teď i ten gól a rozhovor.
Je pokladník přísný ve výběru „výher“?
Pokladník do tabulky řádně zapisuje a zatím jen výběrem vyhrožuje, ale mám takové tušení, že k výběru jednou dojde. (smích)
Pojďme na souboj s Hranicemi. Jak jste ho viděl ze svého pohledu?
Myslím, že jsme byli skoro po celý zápas lepším týmem a zasloužili si vyhrát. Navíc jsme to hodně potřebovali. Jednak se střelecky chytit a zároveň si udržet klidnější střed tabulky.
Vsítil jste třetí branku. Popište ji našim čtenářům.
Po chybě stoperů, kteří v souboji nedosáhli na výkop našeho brankáře, se mi podařilo dostat se za ně, popostrčit si míč hlavou a následně přehodit gólmana soupeře.
Jak vy sám jste spokojen se svým výkonem?
Mám hodně co zlepšovat, ale za gól jsem samozřejmě hodně rád, obzvlášť když přišel brzy po snížení Hranic na 2:1
Pojďme k vám. V kolika letech jste odstartoval svou kariéru?
Asi v 8 letech v přípravce Baníku Ostrava.
Jak se potom vyvíjela?
V žácích už skoro každodenní dojíždění do Ostravy nebylo v silách rodičů, tak jsem se přesunul do bližšího Frýdku-Místku. V dorostenecké kategorii jsem ale dal přednost florbalu a fotbal hrál jen ve volném čase za Bašku.
V zimě jste přestoupil z Bašky. Jak se tento přestup upekl?
Na doporučení mi bylo umožněno absolvovat zimní přípravu na zkoušku. A protože se mi v přípravě střelecky celkem dařilo, tak si mě trenér v týmu nechal.
Jste odchovancem Baníku, a prošel jste i Frýdkem Místkem. Nemrzí vás, že jste v těchto týmech nenakoukl do profi fotbalu?
Na to se těžko odpovídá, když jsem 4 roky preferoval florbal.
Jste poměrně mladý. Lákal by vás profi fotbal?
Jako životní zkušenost by to určitě stálo za to, ale jsem realista. A už jen to, že teď nastupuji v divizi, musím považovat v tuto chvíli za naplnění snu.
Na jakém postu se vám nejlépe hraje a proč?
Myslím, že hra dopředu mi jde líp, takže asi v útoku. Ale ani kraj zálohy by mi asi nevadil, jen kdyby u toho nebylo potřeba tolik bránit. (smích)
Jaká je vaše silná fotbalová vlastnost, a kde naopak byste chtěl na sobě zapracovat?
Asi rychlost a snad i dravost. Ty 4 roky florbalu se na mě asi podepsaly, takže bych potřeboval zlepšit hlavně práci s míčem.
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Ten zatím prožívám právě teď ve Frýdlantu.
Koukal jsem, že studujete gymnázium. Letos maturujete. Kam se chystáte po skončení střední školy?
Mám podaných pár přihlášek na VŠ a všechny se točí kolem sportu.
Čemu se věnujete ve svém volném čase a jaké jsou vaše koníčky?
Především jsou to sporty. Lyže, snowboard, kolo a brusle. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.