V Chodové Plané už snad zůstanu až do důchodu, směje se vášnivý golfista David Hanko

Hráčem 15. kola jste zvolili Davida Hanka z Chodové Plané, kam putují pomyslné vavříny z naší ankety vůbec poprvé. Fotbalista, který nasměroval úvodním gólem zápasu svůj tým k důležité výhře v Kolovči, hodnotí zmíněné utkání, ale také poodhaluje, jak odmění kamarády, kteří mu posílali své hlasy, či jaký sport si našel na důchod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu hráče kola. Jaký je to pocit?
Děkuji, je to skvělý pocit. Obzvlášť v mém věku, když Vás někdo do nějaké takové soutěže nominuje. Jsem za to strašně rád a chtěl bych hlavně poděkovat všem těm, co mi zaslali své hlasy. Jsem první z Chodovky, kdo něco takového vyhrál a snad to bude motivace i pro mé spoluhráče a příště zde budou také oni.
Všiml jsem si, že jste anketu propagoval na vašem facebookovém profilu. Na jakou odměnu se mohou kamarádi a známí, kteří pro Vás hlasovali, těšit? :-)
Haha. Ano, propagoval. V našem mužstvu se neustále nějak navzájem hecujeme a děláme si skoro ze všeho srandu a vtípky. No, a když jsem viděl, že jsem zde byl nominován, tak jsem si řekl, že to musím sdílet, abych je tím pobavil. Samozřejmě jsem taky doufal v nějaké ty hlasy. A doufám, že snad někteří z těch, co hlasovali, nás přijdou podpořit i tento víkend při derby s Planou a poté společně posedíme v naší zrekonstruované hospůdce na hřišti. Takže mě to asi nějaké to pivo bude stát. Snad to bude i s oslavou 3 bodů za derby.
Máte v kabině vypsanou nějakou taxu za titul pro hráče kola, či nominaci do sestavy kola?
Do teď žádná taková taxa vypsaná nebyla. Jelikož pokuty vypisuju já a zároveň jsem i pokladník, tak asi ani žádná nebude... Ba ne, dělám si srandu. To by mi neprošlo. Dáme poradu starších hráčů a určitě z toho něco vznikne i pro příště.
Oceněn jste byl za utkání v Kolovči, kde jste zvítězili 3:0. Jak byste ten zápas s odstupem několika dní zhodnotil?
Bylo to první utkání, které jsme po zimě hráli na trávě. Terén však byl hrozně podmáčený a foukal velký vítr. My jsme si po výkonu a smolné brance s Meclovem říkali, že jestli to zopakujeme, tak zde musíme uspět. Měli jsme štěstí, že ve 3. minutě nastřelil domácí hráč pouze břevno. My se z toho oklepali a převzali jsme iniciativu. Ale na těžkém terénu a proti větru to byl spíše boj, než nějaký pohledný fotbal. Ve druhé půli se nám podařilo skórovat, a jakmile domácí otevřeli hru, tak jsme přidali ještě dva góly a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.
zápasu jste otevřel v 80. minutě právě Vy. Mohl byste nám svou trefu popsat?
Už před zápasem nás trenér Radek Pánek nabádal, že musíme střílet a hlavně dobíhat všechny míče. A toho jsem přesně využil. Ruda Ovčačík za vápnem vystřelil a domácí brankář míč neudržel. No a já to ve velké rychlosti (smích) doběhl a prostřelil vše, co stálo v cestě.
V Kolovči jste protrhli sérii šesti porážek v řadě. Jak moc může být toto vítězství pro zbytek sezóny důležité?
Jak jsem už říkal, po bodech jsme sahali již v Meclově, ale tam to nevyšlo. Proto mě těší výhra v Kolovči. Doufám, že to byl odraz od těch špatných výsledků. Nás na podzim postihlo mnoho zranění. Stalo se dokonce, že nás 6 těch starších hráčů ze základní sestavy stálo v jednu chvíli opřených o zábradlí a koukali jsme na to, jak nás ostatní mužstva poráží. To nebylo příjemné. I přesto bych chtěl poděkovat bývalému trenérovi Petru Tomkovi za to, že ten podzim přes všechny ty problémy s námi zvládal. Teď máme nového trenéra a první výhru. Snad nebude poslední a v Chodové Plané nadále 1.B třída a hezký fotbal zůstane.
Pojďme se ohlédnout za Vaší fotbalovou kariérou. V kolika letech jste začal s fotbalem a jakými kluby jste prošel?
No, já toho prošel docela dost. Začínal jsem někdy asi v 5-6 letech v žácích v Chodovce, poté také v žácích a mladším dorostu v Plané. Poté jsem byl jako mladší a starší dorostenec v 1.FC Plzeň. K dospělým jsem poprvé čuchnul v Chanovicích, tam jsem byl asi 3 roky. Pak jsem přestoupil do Tachova. Poté následoval přestup do Trstěnic, kde jsme dvakrát vybojovali divizní soutěž. Z Trstěnic jsem putoval do Rozvadova a na stará kolena se vrátil zpět do Chodové Plané. Tady už snad zůstanu až do důchodu.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Když jsem byl malý kluk, tak se mi strašně líbili Ronald Koeman a Pavel Nedvěd. Teď u nás ve Slavoji samozřejmě říkáme, že naším vzorem je náš rodák Petr Mareš hrající v Boleslavi. Ten to bude mít také teď drahé, že jsem ho zmínil (smích).
Co rád děláte ve volném čase, pokud zrovna nehrajete fotbal?
Mám teď 18ti měsíčního syna. Takže samozřejmě on a rodina. Ale našel jsem si sport na důchod a to golf. V Chodovce máme také golfový klub a s přáteli si ve volných chvílích jezdíme zahrát po celé republice. Teď, před zápasem v Kolovči, jsme byli dokonce na 5 dní v Itálii u Lago di Garda. Odehráli jsme tam 4 hřiště a asi to bylo dobré soustředění před zápasem, když se mi pak podařilo dát gól. Hlavně po večerech (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.