Mrákovský Pavel Váchal: S radostí mohu říct, že jsme nejmladší tým v soutěži, a téměř všichni jsou našimi odchovanci

I soutěže v Plzeňském kraji se dostaly do plného proudu, a tak jsme se dostali do dob, kdy si budeme představovat vybrané hráče ze všech možných pohledů. Hned z úvodu je pro mě, jakožto autora, radostí popovídat si s někým, pro koho je pojem „odchovanec“ opravdu důležitý pojem. Mým prvním respondentem letošní soutěže se stal Pavel Váchal.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začal bych naše povídání trošičku od zadu. Loňska sezóna byla vlastně první, která startovala post covidovou éru. Jak na ni budete vzpomínat vy?
V té době jsem se vracel ze Staňkova, a zimní přípravu jsem už měl s Mrákovem. Návrat do fotbalu byl pro mě trochu smutný, protože mnoho týmů zaniklo, a celkově spadla úroveň těch soutěží. Naštěstí se to ale vrací do normálu, a mám důvod ke spokojenosti.
Zaznamenal jsem několik informací o tom, že letošní příprava byla velmi náročná z důvodu počasí. Jak to bylo u vás?
Jo, počasí bylo spíše na válení se u moře, nicméně u nás se chodilo trénovat od začátku přípravy ve velmi hojném počtu. Nicméně se v sezóně nikdo ptát nebude, takže jsme pilně běhali na oválu a nabírali kondici, kterou teď radostně využíváme. Já jsem osobně žádnou zásadní změnu právě kvůli počasí nezaznamenal.
Mnoho týmů se před startem letošního ročníku poměrně omladilo. Jak jste na tom vy?
S radostí a zahřátím u srdce bych chtěl říct, že jsme suverénně nejmladší tým v soutěži a téměř všichni jsou odchovanci našeho Sokola. Pracuje se zde perfektně s mládeží a kluci z dorostu dostávají šanci v mužském fotbale. Většina týmů hledá mladé hráče, kde se dá a v Mrákově čekají mladí na svoji příležitost, protože je mladých přetlak. Jak v A týmu tak v B týmu. Kdo to má… Je radost teď v Mrákově hrát a pozorovat tu radost od mladších.
Přináší toto omlazení určitou změnu taktiky? Přece jen mladší hráči jsou takovým nekonečným přívalem energie...
Je to tak. Můžeme hrát moderní fotbal náročný na kondici, a pokud někdo nemůže tak je na lavičce 5 mladých kluků čekající na příležitost, kteří ji vždycky skvěle využijí. Naštěstí máme výborně vyvážený tým a Venca Krch s Jardou Stýskalem jsou sice věkem dál od nás, ale na hřišti a v kabině je to jako kdyby nám bylo všem stejně... a to je přesně to co chceme.
Letošní sezóna opět slibuje mnoho zajímavých bitev, co si od ní slibujete vy? Máte nějaké osobní cíle?
V přípravě jsem měl v některých zápasech obavy, protože to nebylo podle našich představ. Nicméně se vstupem do sezóny jsem nadmíru spokojen, a pokud takhle pojedeme zápas od zápasu, s takovým nasazením a chutí co teď máme, tak bych si troufl říct, že se rapidně zapojíme v boji o první místa. Ten mladý tým by si to zasloužil a tomu týmu bych to hrozně přál. Na derby s Postřekovem či Chodovem se určitě těšíme.
První kolo vám přineslo první ostrou zkoušku. Co Vám to napovědělo? Podařilo se zužitkovat přípravu?
V prvním kole jsme rozhodně nebyli favoriti. Do zápasu jsme ale vstoupili daleko aktivněji a mohli jsme po 5 minutách vést 2:0. Síla týmu se ale ukázala tím, že jsme nepřestali a do poločasu jsme vedli 3:1. Zápas skončil 5:2 a přípravu jsme určitě zužitkovali, protože si myslím, že jsme soupeře ve druhém poločase značně přeběhali…
Jak moc velkou roli podle Vás hraje letní příprava na připravenost týmu v nižší soutěži?
V nižší soutěži to hraje roli velmi velkou, protože některé týmy vůbec netrénují, nebo se sejdou v pátek před zápasem v 5 lidech. U nás se trénuje 2x v týdnu v cca 15 lidech a na každém zápase je to znát a je tam do fotbalu opravdu velká chuť…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.