Nové Strašecí má po podzimu co zlepšovat, s dosavadními sedmnácti body nemůže být spokojenost

Fotbalisté Nového Strašecí vstoupili do podzimní části slibně, jenže v druhé části už to bylo slabší. Dokázali sice vyhrát na těžké půdě Libiše, která se pasuje do roli favorita na postup do vyšší soutěže. Ale poté v posledních šesti utkáních uhráli Novostrašečtí pouze dva body, za dvě prohraná utkání na pokutové kopy. Tým v první části táhl hlavně střelec Martin Kaválek, který se ale v devátém kole zranil a pak už v žádném zápase nenastoupil. Právě velká marodka hrála také velkou roli svěřenců trenéra Miroslava Procházky, který tuší, že jaro bude velmi náročné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Váš tým je po podzimní části se sedmnácti body na třináctém místě. To asi není příliš velká spokojenost?
Je to špatné. Chtěl jsem 21 bodů, abychom byli na nule. Teď máme -4 a na jaře budeme muset hodně zabrat. Na druhou stranu, když se podívám na tabulku, od pátého, šestého místa dolů je pořadí hodně vyrovnané.
2) Začátek přitom nebyl špatný a dařilo se i střelecky. Co se pak stalo?
Na začátku nám tam spadlo vše, do čeho jsme kopli. Byly to samé výsledky s velkým počtem vstřelených branek. Například se Lhotou jsme sedmkrát vystřelil na bránu a dali šest gólů. Od devátého kola to bylo naopak. Když už jsme prohrávali 0:1, věděli jsme, že je průšvih. A když jsme prohrávali ke konci o gól, šli jsme do rizika a v závěru inkasovali další góly. Anebo jsme dlouho vedli a náskok ztratili v závěru.
3) Bylo znát, že od devátého kola nehrál střelec Kaválek?
To, že dal téměř gól na zápas, mluví za vše. Byl na hřišti opravdu hodně znát. Bohužel, v devátém kole se zranil a pak už nehrál. Navíc přišla zranění i dalších hráčů. Už když jsem přišel před rokem a půl do Strašecí, věděl jsem, že tam jsou starší kluci, kteří jsou náchylní na zranění. Zranění se nám vyhýbala, ale teď ve druhé půlce podzimu jsme na to doplatili.
4) Kdy jste zahájili zimní přípravu?
První trénink jsme měli 16. ledna. Chodíme trénovat třikrát v týdnu
5) Máte naplánované přátelské utkání?
Začneme hrát až v únoru. Začínáme s Vršovicemi (tento zápas byl pro marodku Nového Strašecí odvolán), teď jsme prohráli s Březovou, která je účastníkem Divize A. Budeme hrát ještě s Libušínem, Žihlí a Kralovicemi.
6) Jak je to s odchody a příchody hráčů?
Na SK Rakovník odešel Duchoň, opora zadních řad. Je to kvalitní obránce a na divizi v pohodě má, takže mu nechci bránit hrát vyšší soutěž. S SK máme domluvu, že k nám přijdou tři dorostenci, ti s námi začali i přípravu. Jedná se o Krupičku, Galiu a Gregora. Do Červeného Újezdu odešel Kříž a skončil Marek Isteník.
7) Jaké jsou cíle pro jarní část?
Když to vezmu z minulého roku, kdy se zachraňovaly mančafty, které měly čtyřicet bodů, potřebujeme minimálně stejně. To znamená, že bychom na jaře rádi uhráli tak pětadvacet bodů. Krajský přebor je strašný. Vloni měla Lhota po podzimu devět bodů a pak se zachránila s tím, že vyhrála snad devět zápasů v řadě. Všichni se budou prát o to, aby hráli Krajský přebor a jaro bude ve všem náročné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.