Penalty jsou poslední dobou moje specialita, říká chlumecký gólman Ladislav Kukal

Hráčem uplynulého kola se stal Ladislav Kukal, gólman Chlumce. Kukal v minulém utkání výrazně pomohl svému týmu k výhře nad Červeným Kostelcem 5:0, když hned v úvodu soupeři chytil penaltu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste porazili Červený Kostelec 5:0. Byl to jednoznačný zápas, jak napovídá výsledek?
Tak o jednoznačný zápas se určitě nejednalo, hosté hned v úvodu utkání zahrávali pokutový kop, který jsem chytil. Poté jsme i my zahrávali pokutový kop, který chladnokrevně proměnila naše staronová posila Jan Labík. Za okamžik jsme se mohli radovat z další branky, kterou vstřelil Víťa Chadraba. Červený Kostelec měl do poločasu ještě dvě tutovky, které jsem vychytal, a tak se šlo do kabin ze stavu 2:0. Druhý poločas si hosté už žádnou velkou šanci nevytvořili, jen otevřeli obranu, což jsme využili třemi brankami, a tak zápas skončil 5:0.
Hned v desáté minutě jste museli čelit pokutovému kopu. Co vám proběhlo hlavou, když byla penalta nařízena tak brzy po začátku zápasu, navíc po vaší srážce s protihráčem?
Podle mě byla penalta odpískána velice přísně, jelikož hostující hráč do mě nalétl a ještě zařval. Bral jsem to tak, že je to moje chyba a chtěl jsem chybu napravit, což se také podařilo a jsem za to velice rád.
Penaltu jste dokázal chytit. Přečetl jste soupeřův záměr z jeho rozběhu, nebo jste tipoval stranu?
To si nechám pro sebe, to je moje tajemství (úsměv). Ale určitě k chycení penalty potřebujete hodně štěstí a to poslední dobou mám a jsem za to moc rád - penalty jsou poslední dobou moje specialita.
Po chycené penaltě na vás byla vidět velká euforie a zadostiučinění. K červenokosteleckému střelci jste prohodil nějakou poznámku, za kterou jste viděl žlutou kartu. Co jste řekl?
Ano, byl jsem ve veliké euforii a proto si ani přesně nepamatuji, co jsem křičel, ale vím, že to bylo směrem k rozhodčímu, nikoliv k červenokosteleckému hráči.
Po čtyřech kolech je Chlumec s pěti body devátý. Jak hodnotíte vstup do nové sezony?
Vstup do nové sezóny mohl být určitě lepší, první kolo v Bydžově a třetí kolo proti Vysoké nad Labem jsme mohli zvládnout určitě lépe.
Jaké jsou ambice Chlumce?
Ambice Chlumce jsou vždy vysoké, do každého zápasu jdeme na 100 % a vždy chceme vyhrát. Určitě budeme spokojeni s umístěním v horní polovině tabulky.
O víkendu hrajete na hřišti Rychnova. Co od soupeře a zápasu očekáváte?
Očekávám maximální nasazení, bojovnost a výhru Chlumce, i když Rychnov bude hodně nepříjemný a kvalitní soupeř, který bude chtít doma bodovat naplno. Fanoušci se mají určitě na co těšit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.