Petr Čelůstka: Chceme hrát pohledný fotbal a dávat hodně branek

O zhodnocení sezóny jsme poprosili trenéra Slavie Opava Petra Čelůstku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaká panuje spokojenost se s končeným ročníkem?
Má to dvě mince. Ta první je, že jsme se zachránili a můžeme zůstat v této soutěži. Ta druhá je, že jsme o záchranu hrát neměli. S každým soupeřem, kromě dvou až tří zápasů jsme hráli vyrovnané partie, a spoustu z nich jsme nedokázali dovést do bodového konce, i když jsme byli herně lepším týmem.
Čím si vysvětlujete, že vám nevyšel začátek podzimní i jarní sezóny?
Možná to bylo způsobeno tím, že jsme nebyli dost nažhaveni a docela často jsme nezvládli začátky zápasů, a v 15. minutě už nebylo skoro o co hrát. Dále se nám zranil klíčový obránce Petr Kavan, kterého jsme nedokázali nahradit, i když jsme se o to snažili. Jeho bezchybnost v obraně nám hodně chyběla, a díky tomu jsme přišli i o dost bodů.
Kdo patřil k oporám týmu?
Po celou sezónu jsme to stavěli na devíti klucích, plus k tomu jsme doplňovali i dorostence, kteří nám ke konci sezóny pomohli se záchranou.
Plánujete posílit mužstvo?
Do týmu přijde nový trenér Martin Greipel, se kterým vytvoříme tandem. On k nám přivádí čtyři hráče ze svého bývalého působiště ve Vávrovicích. Jeden fotbalista přijde z Kravař a jeden z Jakartovic. Odchází pouze Jakub Hlaváč do Jakartovic. Mužstvo jsme posílili, a dle mého mínění bychom mohli hrát o přední příčky tabulky. Důležité je, ale abychom hráli pohledný fotbal a dávali hodně branek.
Jakou letní přípravu plánujete?
Začneme příští týden ve čtvrtek seznamovacím tréninkem. Pak máme turnaj v Jakartovicích. Následně budeme hrát s Malými Hošticemi a Hradcem. Soustředění nebude, a kolektiv budeme tmelit spíše na pivku, protože budeme mít z poloviny úplně nový tým, a chceme aby si to sedlo.
Jaký byl váš nejpovedenější zápas a naopak ten nejméně povedený?
K těm povedenějším patří ty, které jsme zvládli, a díky kterým jsme se i zachránili. Byly to zápasy s Kobeřicemi, Hlavnicí a i nervózní zápas v Bělé. Mezi nepovedené patří domácí zápas s Bělou, která nás zaskočila svou bojovností, a my jsme se nedokázali prosadit. Dále se nám nepovedly venkovní zápasy s Budišovem a Hradcem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.