Odchod z Domažlic do Tachova byl pro tachovského gólmana Dana Houdka vysvobozením

Tachovské vítěze z vašeho hlasování o nejlepší hráče doplnil i gólman Dan Houdek. Plzeňský odchovanec si krátce vyzkoušel druhou ligu, jinak si nejvíce zachytal v Domažlicích a Tachově. Právě s Tachovem nyní zažívá skvělou sezonu, po výhře nad Olympií společně se spoluhráči bojuje o první místo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Poprvé v roce 2017 se dostal do sestavy kola tachovský gólman a nakonec doplnil seznam vítězů. Do sestavy kola vás dostal výkon v zápase s Benátkami. Soupeře z pásma ohrožených sestupem jste porazili pouze 2:1 a až nečekaně jste si zachytal. Jak byste s odstupem tento zápas ohodnotil?
Zápas velmi ovlivnil inkasovaný gól v 21. vteřině, to zamává s každým týmem. Nevím proč, moc nám nešla finální kombinace, byť držení míče jsme museli mít vysoké. Naštěstí jsme přežili prvních dvacet minut zápasu, vyrovnali do půle a po změně stran otočili na 2:1. Nebyl to herně zvládnutý zápas, ale urvali jsme tři body a to je hlavní. I takové zápasy jsou, o to si víc vážíme těchto tří bodů.
Daleko těžší zápas na vás čekal v Hradci Králové, kde jste dokázali přelstít Olympii a namočit se do bojů o prvenství. Byl zápas hodně těžký?
Předně musím říci, že takhle kvalitní a super zápas z obou stran jsem v ČFL dlouho nezažil. Navíc to bylo podpořené výkonem rozhodčích v čele s Michalem Patákem. Kdyby se takhle pískali všechny zápasy v ČFL, to by byla paráda. Oba týmy měly hodně šancí. Dostali jsme se do vedení, pak jsem chyboval, jak pravil Petr Došlý, místo lapaček jsem si vzal plácačky do brány a dorážku již měli jednoduchou. Po naší neproměněné penaltě v 80. minutě jsem si už procházel v hlavě rozstřel, ale pak to kluci výborně sehráli, Mates Kyndl odcentroval a Dvořka se v tomhle nemýlí. Hodně velká euforie včetně vedení na tribuně, ale jak říkám, kdyby zápas skončil 5:5, nikdo by se nemohl divit, skvěle Hradci zachytal Frydrych, klobouk dolů před ním, co předváděl celý zápas. Před zápasem jsme chtěli minimálně bod, ale vézt si domů tři toho si hodně vážíme. Stálo to za to vstávat po pátečním tréninku v sobotu v pět ráno. (úsměv)
Každopádně jste nyní v bojích o postup, myslíte na něj a chtěli byste do vyšší soutěže?
Upřímně, tohle je otázka spíše na vedení. Za kabinu můžu říct, že po nás nikdo nic nechce a to je právě super. Není na nás tlak, my sami chceme hrát co nejvýše a uvidíme, na co to bude stačit. Po minulé sezoně, kdy se hrálo o záchranu, si tohle užíváme rozhodně víc. Mně ČFL vyhovuje, ale je mi jasné, že mladší kluci jak Michal Mlynařík, Martin Hoffman a spol. by určitě druhou ligu uvítali, pomohlo by jim to zase o kus výš v kariéře. Rozhodně by na to výkonnostně měli.
Jste odchovancem Viktorie Plzeň, což už je taková tradice mezi hráči z Tachova. Stejně jako ostatní jste nejprve působil v Domažlicích. Čím to, že ani vy jste v týmu nejbližšího soupeře nezůstal?
K Domažlicím řeknu jediné, jsem šťastný, že jsem pryč. Po tom, co se tam dělo, je pro Tachov pohádka a vysvobození. Už jen to, že co pan Morgenstein ústně slíbí, dodrží na den, po dobu tří let, co tu jsem, je to pro mě po minulém angažmá stále překvapující v dobrém slova smyslu. Za to mu patří dík od celé šatny. Prakticky osa týmu, na které stojí hra, jako Dvořka, Honza Matas, Martin Knakal a spol. tam byla a teď drží Tachov. Teď navíc přišel z Domažlic Petr Došlý a musím říct, že ho nepoznávám, jakou má formu a chuť makat. Co mu zůstalo a co nejsem schopen pochopit, je jeho styl oblékání, to je šmakuláda, která se nedá popsat, to se musí zažít. (smích)
Ve vašem věku ještě nemusí být třetí liga konečnou, máte ambice povýšit sám osobně alespoň do druhé ligy?
Druhou ligu jsem chytal v devatenácti letech, byla to dobrá zkušenost. Bude mi 28, jsem realista, ale nikdy neříkej nikdy, stačí se podívat, když jsem byl v áčku Viktorky a přišel Roman Pavlík, v tuším 32 letech, kdy dělal na střeše a chytal někde níž, vytáhla si ho Plzeň jako zkušeného gólmana a splnil si na sklonku kariéry sny i v Lize mistrů. Přál bych si, než skončím, jeden jediný ligový start kvůli rodičům a hlavně tátovi, ten by měl určitě velkou radost, ale je to jen přání. Bratr píská ligu stabilně, ten mi to natřel s plnou parádou. (úsměv)
Věnujete se výhradně fotbalu, nebo máte i zaměstnání?
Amatérů, co by se uživili jen fotbalem v ČFL, tedy moc neznám. Dělám stavbyvedoucího ve firmě Švihovec a jsem maximálně spokojený. Dělám, co jsem vystudoval a velmi mě to baví. Navíc mě Marek se sportem vychází vstříc, takže je to na hraně, ale dá se to skloubit, tímto mu také děkuji. To je další věc spojená s druhou ligou, hodně kluků už má dobrou práci a nevím, zda by kvůli druhé lize byli ochotní jí pustit. Sice je málo volného času, když člověk odejde po šesté z bytu a vrátí se po deváté večer, ale aspoň není čas dělat blbosti.
Dramaticky se vyvíjí i první liga, skoro to vypadá, že Plzeň se Slavií titul nechtějí. Jako Plzeňák určitě věříte Viktorce, že to ještě zvládne. Nemám pravdu?
Zajíci se budou počítat až po honu, sám jsem zvědavý, jak liga dopadne. Možná kdyby titul získala Slavie, Plzeň by to nakoplo k tomu vrátit se k výkonům, které předváděli v minulých letech. Navíc jsem někde četl, že odvolat trenéra, když jste v tabulce na prvním místě, je urážka fotbalového boha a něco na tom bude. Za dva týdny budeme vědět, zda to bylo pro Plzeň dobře nebo špatně.
Jste pokladníkem a nyní budete muset přispět do kasy i vy. Váš spoluhráč Martin Hoffmann se těšil, že si na vás všichni smlsnou. Naopak František Dvořák by vás do sestavy ani nezařadil, že na to nemáte. Plánujete nějakou odvetu?
Odveta už probíhá, někteří kluci už měli sumu tak vysokou, že se jim protáčely panenky ještě dva dny po oznámení výše dlužné částky a to jsme ještě neskončili. Když vyskočilo moje jméno v sestavě kola, strhlo se v kabině šílenství, teprve teď jsem pochopil, jak moc mě kluci nemají rádi. Hlasovali snad všichni jejich příbuzní, co mají připojení na internet. Rád jim přispěji, přece jen jsem jich už hodně oškubal, ale myslím, že po závěrečné dokopné v červnu mi poděkují, plánujeme i něco dohromady s vedením. Peněz na to máme víc než dost i díky vašemu portálu, za což děkujeme.
V sobotu by na Tachov neměl čekat těžký zápas, poslední Hořovicko by mělo být lehčím soupeřem. Ale právě absence tlaku na výsledek může být zrádná. Věříte si v tomto zápase?
Úplně vážně, tyhle zápasy nemám rád a nebudu asi sám. Jen týden zpátky jsme se o tom přesvědčili s Benátkami. Už v týdnu jsme od různých lidí poslouchali, jak jim dáme bůra a podobné nesmysly, pak jsme se strachovali až do konce zápasu. Týmy z nižších pater tabulky nemají co ztratit, chtějí se na nás vytáhnout a patřičně se nahecují. Sílu a kvalitu na to Hořovicko porazit máme, ale každý zápas je jiný. Nepodceníme nic. Víme, o co hrajeme, protože další víkend jedeme do Králova Dvora a tam se bude lámat chleba celého ročníku, jestli zůstaneme nahoře, nebo klesneme níž.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.