Chtěl jsem si to vyzkoušet v bráně a už mi to zůstalo, říká vítěz kola Miroslav Rosol

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Míro, gratuluji Ti k vítězství, je to pro tebe překvapení?
Díky moc za gratulaci, a bylo to pro mne velkým překvapením, protože mne do sestavy kola jmenoval protihráč z Nepomuku a jsem hodně rád a chtěl bych poděkovat všem co mi dali hlas.
Proč myslíš, že si dostal nominaci? A ještě k tomu od soupeře?
No těžko říct, já jsem se na zápas těšil a týden před ním jsem byl nemocný, tak jsem ani nebyl na tréninku, a když jsem přišel na zápas, tak jsem se dozvěděl, že náš druhý brankář je zraněný, tak jsem byl natěšený a po týdnů bez tréninku odpočatý. Zápas mě bavil a předvedl jsem pár skvělých zákroků, chytil jsem i penaltu, ale stejně jsme prohráli 0:2.
S týmem jste beznadějně poslední, jaká panuje v kabině atmosféra?
Tak je to frustrující furt prohrávat, ale teď na 110% spadneme a před další sezonou se dáme dohromady a budeme chtít vyhrávat. Samozřejmě chceme vyhrát i teď nějaký ze zápasu, ale moc se nám nedaří.
Co stojí za tím, že jste stále bez bodu? Mnozí soupeři o vás neříkají, že hrajete až zas tak špatně...
Myslím, že alespoň teď na jaře tomu chybí zkušenost, protože v půlce sezóny přestalo hrát spoustu zkušených hráčů a tým je doplněný spoustou dorostenců. Snažíme se hrát co nejlépe to jde, ale ta finální koncovka nám chybí.
Ty sám si věkem dorostenec. Znamená to, že hraješ také za dorost Tlučné?
Ano, hraji i za dorost v Tlučné, kde nám to taky moc nejde, protože jsme postoupili do krajského přeboru dorostu, kde jsme věděli, že nebudeme vyhrávat, ale myslím, že to pro nás je dobrá zkušenost, protože proti nám hrají silnější týmy a ten fotbal je rychlejší.
Pokud tedy hraješ za muže i za dorost, nabízí se otázka s kým se ti hraje lépe. Jsou to tvoji vrstevníci nebo starší a zkušenější hráči?
Hraje se mi lépe spíše se staršími, ale nehledám v tom nějaký rozdíl, protože si myslím, že jsme dobrý kolektiv a dorost s muži trénuje společně. Spousta z nás, jak jsem říkal, z dorostu hraje za muže a jsme na sebe zvyklí.
Jak si se dostal k postu brankáře? Začínal si v poli nebo už od mala chytáš?
Jako malý jsem hrál v útoku, myslím, že to bylo ještě za přípravku a bylo období, kdy jsme neměli brankáře a já jsem si to chtěl vyzkoušet a nějak mi to zůstalo, i když můj táta, co nás trénoval, nebyl moc rád a nakonec mi koupil první brankářské rukavice. (úsměv)
Prozraď nám na sebe nějakou pikantní věc, kterou se lišíš od ostatních.
Kluci v týmu to ví, ale když mi něco nejde nebo se mi nedaří, tak jsem naštvaný a všechno lítá a nenechám si moc věcí líbit.
Pojďme k otázkám, které pokládám každému. Kde si udělal své první fotbalové krůčky?
První krůčky jsem udělal v Nýřanech jako malý kluk, nevím kolik mi mohlo byt let.
Jaký tým je pro tebe takzvaným "number one"?
FC Bayern Mnichov.
Máš nějaký fotbalový moment, který ti nejvíce utkvěl v paměti?
Tak samozřejmě postup s Tlučnou do krajského přeboru dorostu.
Máš nějaký životní sen? Pojí se třeba s fotbalem?
Můj životní sen je hrát fotbal na co největší úrovni.
Poslední otázkou je, co si dáš nejraději k jídlu a k pití?
Nejraději k jídlu? Jím úplně všechno. A k pití vodu a pivo.
Děkuji za rozhovor, ať se ti daří!
Já děkuji a těším se na další spolupráci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.