"Trenérovi jsem řekl, ať mě posadí, že nechytnu ani taxík", říká s úsměvem hráč kola Marek Kračmer

Tři zápasy bez výhry lídra tabulky a pak celkem přesvědčivé vítězství navíc s nulou vzadu vyneslo nominaci brankáři TJ Sokol Lhota do nejlepší jedenáctky uplynulého kola. 62% hlasujících rozhodlo, že titul Hráč kola získá Marek Kračmer. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, jaké je, když vyhraješ hráče kola?
Příjemné. Po těch nevydařených třech zápasech jsem přišel za trenérem, řekl jsem mu, ať mě posadí, že nechytím ani taxíka. Takže jsem rád, že se zadařilo. Příjemná změna.
Máte náskok, je tam větší rozestup mezi prvním a druhým. Jaké jsou ambice?
Po podzimu jsme měli deset bodů náskok, teď máme pět. Představovali jsme si, že skončíme na jaře lépe. Nějak to neřešíme, moc se o tom nebavíme.
Kdo si myslíš, že hlasoval?
Určitě kluci z áčka a i z béčka.
A co třeba rodina? Sleduje naše stránky?
Ségra nebo švára určitě, ale myslím že hlasy poslali hlavně kluci z kabiny?
Jak jsi začal s fotbalem?
Začal jsem asi v osmi letech ve Lhotě, pak si nás ještě s jedním klukem vytáhli do SK Petřín, tenkrát SK 1894. Pak jsem byl na Slovan Spoje, pak v dorostu Sokol Letná a potom zase Lhota.
Byl jsi vždycky brankářem?
Hrál jsem v poli útočníka. Pak, když si nás vytáhli do SK Petřín, tak tam jsem si poprvé stoupl do brány. To mi bylo asi dvanáct.
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Gianluiggi Buffon.
Kdo je tvým top týmem?
Nemám vysloveně tým, kterému bych fandil hodně. Nerad bych plácal Real, Barcelona, Viktorka Plzeň. Ale asi řeknu Bayern Mnichov. Mně se hodně líbí jejich brankář Manuel Neuer a jeho práce nohami. Je to taková hračička.
Hodně komunikuji s tvým trenérem Martinem Vargou. Fajn se s ním povídá. Jaký ty s ním máš vztah? Jaký je to pro tebe člověk a vedoucí Vašeho mančaftu?
Martina znám dlouho ještě z doby co jsem pískal tady krajský přebor a on ještě hrával. To jsme se moc tedy neznali, ale on je manžel mojí kamarádky, tak jsme se stihli poznat. Máme stejné priority. Má taky chuť do fotbalu. Do dneška je dobrý fotbalista i přes handicap s kolenem. Jsme kamarádi.
Jaká jste parta ve Lhotě po stránce sportovní i lidské?
Myslím, že dobrá. Máme tam i zahraničního hráče z Vietnamu - Fun Din Dunga (smích).Ne jako myslím, že dobrý. Doplnili nás odpadlíci z áčka, kteří ještě před dvěma lety hráli tam a je to v pohodě.Teď když jsme prohrávali, tak kluci makali jeden za druhého.
Sleduješ stránky fotbalunas.cz?
Sleduji, baví mi to. Tipovačky, výsledky, rozhovory, komentáře trenérů po zápase. Je to super. Baví mě spolupracovat s Vámi, co to děláte.
Je ti pětatřicet. V tomto věku někteří fotbalisté končí. Co je tvým receptem na dlouhověkost?
Mám to těžší v tom, že dělám číšníka, takže to musím skloubit z prací. Udržuji se, hraji tenis, nohejbal. Podle mého názoru je to v lidech. Když chceš, jde všechno. Ať ti je dvacet nebo padesát. Prostě mě to baví, hraji to od malička a fotbal budu hrát co to půjde, třeba do smrti.
Podporuje tě rodina?
Samozřejmě, hlavně přítelkyně. Má to těžké, Týden jsem zavřený v práci, pak ve dnech volna jsem dva tři dny na trávníku. Ona ví, že to miluji a já se snažím jí to vynahradit, když mám volno.
Co by sis ještě chtěl během fotbalové kariéry splnit?
Hlavně ať vydrží zdraví, ať se všichni baví fotbalem a sportem. Doufám, že až v červnu skončí soutěž, že s našima budeme moci oslavit postup.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.