5:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.04.2024 17:00

22.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapid rozhodl šlágr jara proti Lhotě pěti brankami v závěrech poločasů a navýšil své vedení


Branky


43. T. Křen , 44. J. Holík , 85. P. Zikmund , 86. M. Čupalka , 89. T. Křen - 48. M. Kotrch
17

Rapid schytal od Lhoty na podzim debakl a na domácí půdě tak chtěl minimálně remízou udržet v tabulce odstup od druhých hostů. Ti byli po celý zápas více na balonu, góly ale dávali domácí. Dvě branky v závěru prvního a tři v závěru druhého poločasu rozhodly. Hostům nepomohl ani krásný gól z přímého kopu a nyní tak ztrácí na čelo už pět bodů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ve šlágru jarní části se do první šance dostali hosté. Hned z první akce dával Eliášek míč přes vápno, ale Adlt v jasné šanci z malého vápna přestřelil. Na druhé straně pro změnu střílel do rukavic brankáře po přiťuknutí Křena Holík a hlavička Nového po rohu skončila těsně nad břevnem. Iniciativu poté znovu přebrala Lhota. Nejdříve špatně trefil pobídku za obranu Rapidu Eliášek, následně centr Křena nadzvedl na poslední chvíli před Šindelkou Nový a v poslední nebezpečné situaci vyrazil střelu Eliáška zpoza vápna Matějka. Ke konci poločasu přišly chvíle domácích. Rapid získal ve 43. minutě míč na půli hřiště, Harmady vyslal za obranu přesným pasem Křena, který zasekl dobíhajícho obránce a střelou na přední tyč otevřel skóre. V podstatě po rozehrání zasadili domácí hostům další úder do šatny. Nenápadný centr vyslal do vápna od rohového praporku Votava a k jeho štěstí našel přesně hlavu Holíka, který se neobsazený nemýlil.

Lepší vstup do druhého dějství měla znovu Lhota. Na samostatnou akci Křena ještě Matějka stačil. U přímého kopu z hranice vápna, který Kotrch zakroutil ve 48. minutě do šibenice, ale mohl jen stát a pozorovat cestu míče do sítě. Větší příležitosti ale od té chvíle utichly. Hosté prostřídali, ale k vyrovnání se dostat nemohli. Že si ale musejí dávat pozor i na zadní vrátka, jim připomněl Čupalka, který si zpracoval míč na prsa a z druhého dotyku střílel z voleje nad branku. Šanci na body ztratili hosté v 85. minutě. Přetažený rohový kop Votavy skončil až na zadní tyči u Zikmunda, který si míč připravil na střelu a šikovně přehodil Smolu. Minutu na to Smola pod tlakem na hranici vápna špatně odkopl míč přímo na k nohám Čupalky, který se v takovýchto situacích nemýlí. Z 25 metrů trefil odkrytou branku a dal jistotu na tři body pro domácí. Pátou branku pak hostům ještě přibalil na cestu znovu Křen. V 89. minutě si navedl balon a dokázal prostřelit blokujícího se obránce. Hattrick a zároveň půl tucet mohl dovršit Křen, ale podobně jako v první minutě Adlt z malého vápna trestuhodně přestřelil.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň B
Pavel Nový, hráč: Těžko zhodnotit zápas jednou větou. Podle výsledku by se zdálo, že to bylo další jednoduché utkání, ale rozhodně to tak nebylo. Lhota byla jednoznačně nejlepším soupeřem v sezoně. Na podzim nás deklasovala 8-2, tak jsme to chtěli trochu odčinit a udržet si odstup na čele tabulky. I u nás na Lopatárně předvedla lhotská rezerva výborný výkon. Lhotští byli hodně na balonu a měli asi procentuálně více balon na kopačkách, ale své šance neproměnili a my tentokrát neskutečně ze všech šancí trestali soupeřovi chyby. Snad ze sedmi příležitostí jsme dali pět branek, pozorně jsme celý zápas bránili a bojovali jako jeden mančaft. Strašně cenné tři body ze, spíše, remízového zápasu. Na okresní přebor super zápas!

TJ Sokol Lhota B
Libor Novák, hráč: Zápas z našeho pohledu smolný, protože v obou poločasech jsme byli lepším a aktivnějším týmem, ale zápas se hraje na góly a ty jsme nedávali. Naopak Rapid nám v posledních 5 minutách první půle vstřelil 2 góly a v posledních 10 minutách druhé půle dokonce 3. Bohužel jsme dostali lekci z efektivity a každou chybu Rapid potrestal. I přes porážku 1:5 můžeme náš výkon hodnotit kladně a snažit se příště vyvarovat chyb jak v obraně, tak v zakončení, abychom příští zápas zase vyhráli.



Sestavy


SK Rapid Plzeň B
J. Matějka [-] - M. Lepič [-] (76. F. Hrubý [-] ) , J. Harmady [-] , J. Řežáb [-] (82. P. Zikmund [-] ) , P. Nový [-] , T. Křen [-] , M. Klimeš [-] , J. Holík [-] , M. Votava [-] , M. Čupalka [-] , M. Novák [-]

TJ Sokol Lhota B
Š. Smola [-] - Z. Paul [-] (73. V. Sulek [-] ) , M. Šindelka [-] , T. Diviš [-] (73. M. Paul [-] ) , J. Eliášek [-] (46. M. Bečaver [-] ) , M. Kotrch [-] , T. Křen [-] , L. Novák [-] , J. Adlt [-] (73. J. Brož [-] ) , V. Suda [-] (24. M. Cink [-] ) , L. Výškrabka [-]

ŽK: 54. M. Lepič - 37. J. Eliášek .
Počet diváků: 34. Rozhodčí: HAVRÁNEK Martin - MAREŠ Martin, RYBINSKI Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Daniel Kořenek

Expert: Zdeněk Hladík
Tip experta: remíza

Šlágr nadcházejícího víkendu, Rapid zůstane v čele tabulky za nedělní remízu.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích