Jan Mládek: Hrát proti Spartě, Liberci, Bohemce, Jablonci, Žižkovu a jiným kvalitním mužstvům, to se jen tak nepoštěstí!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalem jsem začal už chvílí po narození… (smích), přivedl mě k němu můj táta a současný trenér Áčka ve Svratce František Mládek…moc mu za to děkuji. Mám fotbal mooooc rád…a kdy jsem začal oficiální soutěž? To bylo v roce 1992 v TJ Sokol Svratouch.
Na jakém postu nastupujete?
Nastupuji na kraji obrany, je jedno na jakém, nemám s tím problém.
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
Svoji první branku jsem vstřelil v žácích ve Svratouchu z penalty. Nevím kolik mi to vlastně bylo, ale myslím, že okolo 10 let.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za muže jsem nastoupil poprvé v 18 letech, když jsem odešel na hostování z FC Hlinsko do TJ Mars Svratka, výsledek si přesně nepamatuji, ale vím, že první zápas jsme prohráli.
Hrál jste za jiný klub než je Svratka?
Jak jsem již řekl, žáky jsem odkopal v TJ Sokol Svratouch, kde mě vlastně vychovali a jsem za to rád, následně jsem v 15 letech odešel studovat do Žďáru nad Sázavou a tak jsem pokoušel štěstí v FC Žďár nad Sázavou, kde jsem hrál v mladším dorostu na hostování divizi a následně poté po roce odešel na hostování do FC Hlinsko, kde se hrála první liga. Tam jsem zažil také skvělé chvíle, hrát proti Spartě, Liberci, Bohemce, Jablonci, Žižkovu a jiným kvalitním mužstvům, to se jen tak nepoštěstí…výborná zkušenost. Z Hlinska jsem po dorosteneckém věku odešel zpět do Svratky do družstva mužů a odsud jsem putoval na hostování do TJ Sokol Herálec…zde jsem zažil vynikající období, kde se mi dařilo herně i střelecky a měli jsme výbornou partu, kdy jsme vybojovali historický postup Herálce do 1.A třídy…na ty chvíle se nedá zapomenout, byla to paráda. Nyní kopu za Svratku a sem rád za to, že ji můžu ještě v mém věku reprezentovat, i když je těžké to vše zkombinovat - rodina, práce, fotbal. Ale jde to a rodině mooc děkuji za tolerantnost, hlavně manželce… (smích)
Jak proběhla příprava týmu na jarní část soutěže?
Zimní příprava byla kvalitní, opravdu se makalo, i přípravné zápasy se povedly, ale bohužel se nám nepodařilo navázat na pohodu z přípravy a zatím se trápíme. Věřím, že to zlomíme.
Vy jste se nějak připravoval ještě individuálně?
Já jsem se nijak individuálně nepřipravoval, jsem rád, že držím pohromadě, v posledních dvou letech jsem si prošel zraněními obou lýtkových svalů a jednoho stehenního – natržení…léčba se táhla a já jsem rád, že zatím nohy drží. Cítím se dobře.
Jak hodnotíte zápas v Křižanově?
Před zápasem bychom brali remízu, po zápase musím říct, že je remíza pro nás ztráta. Bohužel se trápíme v koncovce, o tom svědčí naše vstřelené branky. Je jich do současné doby 9, což je tristně málo a je podivuhodné, že jsme s takovou bilancí vstřelených branek nasbírali tolik bodů….ještě že tak…
Byl jste zvolen hráčem 17.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Ještě ráno toho dne jsem si myslel, že na zápas neodcestuju, vrátil jsem se v půl 7 z dovolené v Chorvatsku a byl jsem totálně mimo, vzbudila mě až manželka hodinu před odjezdem, že musím jet na fotbal, protože je nás málo. Myslel jsem, že to nedám, ale vydržel jsem celý zápas. To, že jsem byl zvolen hráčem kola je pro mě velkou ctí, takhle na sklonku hrací kariéry (smích), ale raději bych to vyměnil za tři body z toho zápasu.
Příští kolo vás čeká doma Radostín, co od zápasu očekáváte?
Bude to boj, pro nás je to tuto sezónu vždycky boj a Radostín je velmi nepříjemný soupeř, ale doufám v to, že se naši snajpři začnou trefovat a získáme tři body, potřebujeme je jako sůl a navíc hrajeme doma, takže to už musí dopadnout.
S jakým výsledkem budete ve Svratce spokojeni na konci sezony?
Já osobně budu spokojen, když udržíme Okresní přebor. Věřím, že se herně zvedneme a vybojujeme si to.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Rituál před zápasem nemám, prostě se jen soustředím na to, abych co nejlépe odvedl svou práci pro náš tým na hřišti.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Moje rodina je fotbalová, takže mě podporují a jsem za to strašně rád, manželka sice občas má něco malinko proti, ale ví, že mám fotbal rád a prostě ví, koho si vzala. (smích)
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Ve volném čase se snažím věnovat rodině a chodím na ryby, ale rekreačně e věnuji téměř veškerému sportu, nemám s ničím problém.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji ve státním sektoru – pro někoho sice nepopulární, ale já si té práce vážím – Policie ČR.
Oblíbený film nebo seriál?
Mým oblíbeným filmem je Vinetou, všechny díly (smích)
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Fandím Svratce, dál jsem kovaný sparťan a v cizině AC Juventus Turín.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Pavel Nedvěd
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Smažený sýr, hranolky, tatarka.
Oblíbené pití?
Pivo.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal? To je pro mě kus života. Prožívám to hodně.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Tento portál je dle mého velký krok kupředu. Je to přehledné a vše podstatné se zde včas dozvíme. Jen tak dál…
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.