Snažím se být platný na obou stranách hřiště, říká třebešský Michal Kincl

Hráčem uplynulého kola se stal Michal Kincl. Záložník Sokolu Třebeš se dvěma góly podílel na výhře 4:1 nad Týništěm. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Týniště 4:1. Jaký to byl zápas. Obávali jste se ve druhém poločase, poté co Týniště snížilo na 2:1, možného obratu?
Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Týniště se na jaře zvedlo a začalo sbírat pro ně důležité body, podle výsledků bylo zároveň jasné, že budou nebezpeční v útoku. Nakonec to hostující hráči v zápase moc nepotvrdili a nedostali se do nějakých výrazných brankových příležitostí. Už v kabině jsme se říkali, že nesmíme v naší hře polevit a nechat Týniště hrát. Nakonec se to nepovedlo a hosté se dostali do hry, když snížili na 1:2. My jsme zjistili, že v takovém výkonu nemůžeme pokračovat a začali jsme znovu hrát a přidali další branky, které rozhodly o naší výhře.
Vy sám jste se trefil dvakrát. Jednou už v jedenácté minutě, podruhé dvacet minut před koncem. Jak byste vaše góly popsal?
První branka padla po rohovém kopu. Martin Zbořil hlavičkoval, ale brankář jeho hlavičku vyrazil a hostující hráč odkopl míč na vápno, tam míč získal Michal Krykorka, dal mi ho proti noze a já vystřelil. Jeden z bránících hráčů střelu tečoval a ta přeletěla brankáře. Druhý gól padl také střelou z velkého vápna, když jsem si křikl na Martina Štajera a poslal jsem skákající míč do sítě.
V tomto ročníků máte na svém kontě již sedm branek. Jste spíše zakončujícím typem záložníka?
Snažím se, abych byl platný na obou stranách hřiště, jak při bránění, tak i při útočení. Jednoznačně se lépe cítím při útočení. Ty branky jsou už jen taková třešnička. Je úplně jedno, kdo ty branky vstřelí, hlavně aby šlapal tým a dařilo se nám vyhrávat zápasy. Musím ale přiznat, že jsem za ty branky rád.
Na jaře jste prozatím odehráli tři zápasy, ve kterých jste získali dvě výhry a jednu prohru. Jak jste v týmu s prozatímním průběhem jara spokojeni?
Myslím si, že jsme zatím spokojeni, ale samozřejmě nás mrzí prohra na Novém Hradci. Určitě to pro nás byla ztráta bodů, ale už se s tím nedá nic a my musíme koukat dopředu na další zápasy a na ty se soustředit.
Odložený zápas šestnáctého kola se Sobotkou budete dohrávat ve středu devatenáctého dubna. To znamená, že během týdne odehrajete tři zápasy. Jak vám osobně vyhojuje takový nahuštěný program?
To, že se utkání v Sobotce na první pokus odložilo, tak s tím se nedá nic dělat, terén to prostě nedovolil. My i Sobotka se s tím zápasem v týdnu musíme vypořádat a myslím, že už to snad každý zažil. Určitě to bude náročné odehrát tři zápasy během jednoho týdne, ale musíme se s tím vypořádat. Budeme muset asi trochu upravit tréninkový plán. Mně osobně to nevadí. Jsem zastáncem toho, že je určitě lepší hrát ostrý zápas, než trénovat.
Případnou výhrou v dohrávce se můžete odpoutat od Nového Hradce, Kunčic i Tatranu Hostinné. Kdo z těchto týmů je pro vás největší hrozba, myslíte, že někomu z této trojce dojde v dalších zápasech bodový dech?
Bylo by skvělé odpoutat se od těchto týmů a nahrát na ně nějaké body a určitě se o to pokusíme, chceme vyhrávat. Můj názor na to, který z týmů je pro nás největší hrozba? Rozhodně nejfotbalovější jsou asi Kunčice, ale Nový Hradec a Hostinné mají také svou kvalitu a je toho důkazem jejich postavení v tabulce. V této soutěži se ale může stát vše a je jedno, jaké týmy proti sobě stojí. Letos je to hodně vyrovnané a každý může porazit každého.
O víkendu hrajete na domácím hřišti proti jedenácté Úpice. Jaká máte od soupeře očekávání?
Od soupeře čekáme, že nám rozhodně nedá nic zadarmo a myslím si, že to bude bojovné utkání. Co jsem měl možnost vidět a slyšet, tak Úpice měla problém s nedostatkem hráčů (hodně zraněných). Hrajeme doma před vlastními fanoušky, a to znamená jedinou věc a to je vyhrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.