Dominik Hašek se uvedl v ČFL skvěle a říká: Věřím, že se Hořovicko zachrání

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Dominik Hašek zažil po příchodu z juniorky Viktorie Plzeň do týmu Hořovicka skvělou premiéru a proti Štěchovicím se v úvodním jarním kole trefil hned dvakrát (report s fotkami zde)! Přečtěte si rozhovor, ve kterém devatenáctiletý záložník Hašek mluví o okolnostech svého přestupu, novém trenérovi Hořovicka Aubrechtovi či o svých budoucích plánech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Hořovicka jste přestoupil z Viktorie Plzeň. V jakém týmu jste ve Viktorce působil, přičichl jste i ke kabině áčka?
Ve Viktorce jsem hrál za juniorku. Párkrát jsem s áčkem byl na tréninku, ale to je tak vše.
Jak jste bral přestup do posledního celku ČFL?
Zimní přípravu jsem začínal v Domažlicích, kde to z nějakého důvodu nevyšlo. Naskytla se možnost hrát ČFL v Hořovicích, na nabídku jsem kývnul a jsem tu spokojený.
Sledoval jste třetí nejvyšší soutěž už před přestupem? Věděl jste, do čeho jdete?
Abych se přiznal, nějak extra jsem ČFL nesledoval, samozřejmě vím, jaké týmy ji hrajou, ale že bych sledoval každý týden tabulku a výsledky, to né (úsměv). Ke konci Juniorské ligy jsem se často bavil s trenérem ve Viktorce ohledně toho, že by bylo dobré udělat krok vpřed a okusit dospělý fotbal. Předběžně jsem věděl, že začnu přípravu v Domažlicích, takže jsem určitě věděl, do čeho jdu.
Jak hodnotíte úroveň soutěže?
Když srovnám Juniorskou ligu a ČFL, tak za mě je Juniorská liga o něco rychlejší než ČFL, ale zase na druhou stranu tohle je daleko silovější a hráči v ČFL jsou o dost zkušenější. Když to srhnu, tak 3.liga je fyzicky náročnější, hráči jsou o dost tvrdší a zkušenější, jak na míči, tak po taktické stránce.
Uvedl jste se skvěle dvěma góly. Na body to ale nestačilo. Jak byste zápas se Štěchovicemi zhodnotil?
Jsem moc rád, že jsem se dvakrát trefil v mém prvním zápase za Hořovicko a vlastně i mém prvním zápase v ČFL, myslím si, že to je dobrý úvod a získal jsem potřebné sebevědomí, abych se na hřišti cítil dobře, což potřebuje každý hráč. Zápas se Štěchovicemi nebyl vůbec špatný, stál proti nám fyzicky dobře připravený soupeř, který to hrál jednoduše dlouhými nákopy na urostlého útočníka. Myslím si, že jsme se s tím popasovali velmi dobře, jen je škoda, že dostáváme laciné góly ze standardních situací. Což nás stálo body.
Jaký máte pocit z mužstva?
Myslím si, že jsme se nehráli vůbec špatně. Pokud se nám podaří odstranit chyby do dalších zápasů, tak nějaké body získáme. Z mužstva mám skvělý dojem, co se týče party, dlouho jsem nezažil takovou pohodu v kabině, kluci mě vzali úplně bez problémů. Snad se ta pohoda z kabiny přenese i na hřiště a bude se nám dařit (úsměv).
Je v síle týmu udělat nějakou bodovou šňůru a uniknout z pásma sestupu?
Určitě ano. Věřím tomu, že to zvládneme a ČFL se v Hořovicích bude hrát nadále.
K týmu přišel nový trenér Aubrecht. Vy nemůžete posoudit, co za novinky s ním přišlo, tak se zeptám, jakým je koučem?
Trenér Aubrecht na mě působí velmi dobře a myslím si, že s ním mám i dobrý vztah (úsměv). Líbí se mi, že si dokáže před zápasem či tréninkem promluvit samostatně s hráči a každému říct, co od něj čeká a co od něj bude požadovat na hřišti. Samozřejmě po nás chce nasazení, chuť do fotbalu a zodpovědnost. Pokud se to neobjevuje, tak nás samozřejmě dokáže pořádně seřvat, jako každý trenér. Což je někdy potřeba.
Doufáte ještě v návrat do Plzně, do vyšší soutěže? Nebo je třetí liga soutěží, se kterou byste byl spokojený i do budoucna?
Určitě bych chtěl okusit aspoň přípravu s plzeňským áčkem. Samozřejmě, že doufám v to, že se dostanu do vyšší soutěže. Myslím si, že ČFL je dobrým rozjezdem na to, aby se mladý hráč ukázal a posunul někam výš. Uvidíme, jak se mi vydaří sezóna, od toho se bude odvíjet léto, jestli přijdou nějaké nabídky z vyšších soutěží.
Nemůžu se nezeptat na vaše jméno. Asi i v kabině si na to užijete narážek, ne? Byli rodiče fandové hokeje?
Určitě nějaké narážky na moji adresu tam byly, ale jsem pro každou srandu a hlavně jsem na to zvyklý, takže bez problémů. Rodiče fandí asi jako většina Čechů ale nemyslím si, že byl hokej tím hlavním důvodem, proč se tak jmenuju. Ale to se musíte zeptat jich (smích).
Autor rozhovoru: Michal Špírek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.