Za naší obranou je radost chytat, říká Korba

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Vítězem kola se stává brankář z Mrákova - Ondřej Korba

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Plané, která má 3. nejlepší útok soutěže jste vychytal nulu a zvítězili jste 2:0, jak tento výkon zhodnotíte ?
Myslím, že jsem podali celkově jako tým velmi dobrý výkon, takže gólový rozdíl mohl být i větší.
Váš tým má naopak 2.nejlepší obranu v soutěži, ze 13 zápasů jste dokonce 7 udrželi čisté konto, je obrana vaší nejsilnější stránkou?
Víte, první zápasy jsme aplikovali taktiku kdo brání nevěří gólmanovi. Jelikož jsme ale dostávali docela dost gólů, tak jsem tuto taktiku přehodnotili a kluci přede mnou vystavěli skoro neprostupnou zeď. Za takovým týmem je opravdu radost chytat. Obrana je jedna z věcí, na kterou můžeme být právem hrdí.
Přezimujete na 1.místě, v týmu určitě panuje spokojenost, který zápas vás potěšil nejvíc ? Který naopak nejvíc zklamal nebo mrzel ?
Spokojenost rozhodně panuje, myslím, že se od nás jako od nováčka soutěže takové umístění rozhodně nečekalo. Velmi si toho ale vážíme a můžu slíbit všem fanouškům, že tyto pozice rozhodně nehodláme vyklidit ani na jaře. Nejvíc mě potěšil zápas v Boru, kde jsme podali výkon na vysoké úrovni, proti kvalitnímu týmu. Naopak na zápas v Dlouhém Újezdu bychom všichni nejraději zapomněli.
Nyní k vaší kariéře, kde jste s fotbalem začínal a jak jste se dostal do Mrákova?
S fotbalem jsem začínal v Jiskře Domažlice pod taktovkou trenéra Rybára. Zde sem setrval do starších žáku a poté jsem na 3 sezóny odešel chytat divizi do Klatov, odkud jsem se na poslední rok dorostu vrátil. Mužskou kategorii jsem začal už v Mrákově. A musím říct, že přestup do tohohle fantastického klubu byl mým nejlepším fotbalovým rozhodnutím.
Plánujete v zimě nějaké soustředění a vy jako brankář, jak snášíte zimní přípravu ?
Soustředění jako každoročně uspořádáme v Myslovicích, kam se už všichni moc těšíme. A na vaší poslední otázku bych odpověděl diplomaticky, neříkám tak ani tak, ale na mí slova dojde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.