ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Mám jeden jediný cíl a to je dostat se do Německa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vítězem hlasování se stal Filip Michalek z Vrchoviny, kterému jsme položili několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Co na to říkáte, a kde jste sháněl podporu?
Dobrý den, děkuji. Byl jsem příjemně překvapen. Podpora si myslím byla především od fanoušků Vrchoviny. Nebojím se říct, že je máme jedny z nejlepších v soutěži. Ne-li nejlepší.
Pojďme na poslední zápas s Tasovicemi. Po bezbrankovém poločase, jste ve druhém zabrali a čtyřmi góly vyhráli. Jaký to byl zápas?
Zápas to byl vyrovnaný. Rozhodly ale první dva slepené góly, Tasovice otevřely hru a hrálo se nám potom lépe.
Jaký byl Váš nejlepší zákrok v zápase?
Rozhodně ten ze 40. minuty, kdy měl šanci Poul. Dostat branku do šatny by bylo nepříjemné a museli bychom otevřít hru my a dotahovat.
Vrchovině se na začátku vůbec nedařilo. Teď jste ale tři zápasy po sobě vyhráli. Čím si vysvětlujete tento zlom?
Myslím si, že hodně rozhoduje to, kdo skóruje jako první. Nám se to povedlo až ve 13.kole doma s Holešovem. Poté se hraje úplně jinak, soupeř musí otevřít obranu a dotahovat. Bohužel to dotahování se nás týkalo prvních 12 kol.
Jak se chcete nachystat na poslední v Bzenci. V létě jste doma prohráli 1:6. S jakým cílem půjdete do zápasu.
V 1.kole nám domácí zápas vůbec nevyšel. Do 2.poločasu jsme vstupovali za stavu 0:1 s tím, že chceme brzy vyrovnat. Naneštěstí jsme hned inkasovali gól na 0:2, začali hrát na tři obránce s cílem vyrovnat a nedopadlo to dobře. Nyní do Bzence jedeme neprohrát. Máme jim ale co vracet, tak se pokusíme urvat 3 body.
Nemrzí Vás, že když se Vám tak daří, že nastává zimní přestávka?
Trošku i jo, ale byl to náročný půlrok a je potřeba nabrat sílu do jarních odvet.
Proti kterému týmu se Vám hrálo nejlépe, a proti kterému nejhůře.
Klidnější zápasy byly asi s Pelhřimovem a Holešovem, kdy ke mně obrana nepustila prakticky nic a řešil jsem jen nákopy do vápna. Naopak nejvíce práce bylo s Hodonínem, kdy soupeř jasně ukázal proč je první a jde si pro postup do MSFL.
Od kterého týmu jste čekal více, a který Vás naopak nejvíc zklamal?
Dlouhodobě se mi líbí Rosice. Mají kvalitní kádr i dobře zvolenou taktiku. Právem jsou nahoře a snad trošku ještě potrápí Hodonín. Zklamal mě Žďár nad Sázavou. Mají kvalitní hráče od toho, aby hráli v horní polovině tabulky. Místo toho jsou na 13.místě s jednobodovým náskokem před námi.
Jak tipujete, že dopadne páteční kvalifikační zápas s Nory? Co říkáte na docela rozpačitý vstup do kvalifikace?
Věřím, že Češi tento duel zvládnou. Norsko na tom není dobře a jak jsem před pár dny četl článek Míry Bosáka o tom, že jim ujel vlak, tak musím jen souhlasit. Snad se tímto zápasem chytí a na nepovedený vstup do kvalifikace zapomenou a dotáhnou to alespoň do baráže.
Popište nám Vaši kariéru.
Do 16 let jsem prošel mládeží v Jihlavě a na poslední 2 roky v dorostu jsem se upsal Bohemians Praha 1905. Stěhoval jsem se do Prahy, dodnes zde bydlím a nelituji toho. Poznal jsem zde mnoho skvělých lidí. Mužský fotbal jsem okusil poprvé v Kolíně, kde se hrála divize C. Tu jsme hned vyhráli a postoupili do ČFL. Tam se ale podepsala farma smlouva s Mladou Boleslaví a nedostávali jsme tolik prostoru. Vrátil jsem se do Nového Města na Moravě, kde jsem s jednou výjimkou, když jsem byl v pražské Admiře dodnes.
Čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
Mám jeden jediný cíl a to je dostat se do Německa, ať už s prací a fotbalem nebo jen fotbalem.
Jak trávíte volný čas?
Fandím Borussii Dortmund, takže si nenechám ujít jediný zápas. Dále sleduji i závody MotoGP. Odreaguji se u toho a zároveň odpočinu. Ale samozřejmě se snažím trávit nejvíce času s rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.