Hráč 17. kola Divize D TOMÁŠ DUBA: Trenér Rada měl tréninky hodně propracované, uměl i zvýšit hlas

Hráčem 17. kola divize D byl v hlasování zvolen Tomáš Duba z Vrchoviny, který otevíral skóre v utkání s Pelhřimovem. Zvolen byl celkem přesvědčivě, a to podruhé za sebou! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po týdnu jste byl opět zvolen hráčem kola. Čím to, že máte tak velkou fanouškovskou základu? Sledovali toto hlasování i vaši spoluhráči v kabině v čele s pokladníkem?
Upřímně jsem taky překvapený, ale jsem vděčný za každý hlas a mám z něho radost. Samozřejmě v kabině o tom všichni vědí a sledují to. Jsou moc rádi, že jim takhle přispívám do týmové pokladny.
Svou nominaci jste si zasloužil výkonem proti Pelhřimovu. Jak toto utkání hodnotíte ze svého pohledu?
Utkání bylo těžké, poprvé na přírodní trávě a nebylo to ideální. O poločase jsme vedli a chtěli jsme ještě náskok zvýšit, bohužel jsme inkasovali po rohovém kopu.
Nedoufali jste přeci jen před zápasem spíše v plný bodový zisk?
Každé utkání chceme vyhrát, ale ne vždy se to podaří. Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, ale asi jsme byli favoritem zápasu.
Pokud zamíříme do minulosti, s fotbalem jste začínal v Jihlavě, kde jste prošel mládežnickými kategoriemi a nakoukl jste i do velkého fotbalu. Jak na toto období vzpomínáte?
Na Jihlavu vzpomínám rád, působil jsem tam již od přípravky a dotáhl jsem to až do dospělého fotbalu. Jihlava mě fotbalově vychovala.
Máte hned čtyři starty v nejvyšší fotbalové soutěži. Svou premiéru jste si připsal v závěru utkání s Jabloncem. Jak dobře si tento moment vybavujete?
Na tento moment nikdy nezapomenu. Byl to pro mě zážitek na celý život a mám ho pořád před očima. Dostal jsem tenkrát šanci od trenéra Rady jako dorostenec.
Je právě první start nejsilnějším zážitkem ve vaší fotbalové kariéře, nebo nejraději vzpomínáte na jiný moment?
Momentů v kariéře by bylo asi více, ale tento je v mých očích nejlepší, společně se startem za reprezentaci ČR.
Tehdy vás na trávník poslal Pavel Rada, jeden z nejznámějších trenérů u nás. Jak vám tento trenér s jeho trenérskými metodami přirostl k srdci?
Vytáhl si mě tenkrát z dorostu rovnou do A týmu, byl jsem moc rád za tu šanci. Tréninky měl hodně propracované, uměl tedy zvýšit i hlas, teď zpětně na to vzpomínám jenom v dobrém.
V dalším kole přivítáte na domácím hřišti Polnou. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Doma chceme jednoznačně zvítězit a napravit zaváhání v Pelhřimově. Nesmíme nic podcenit, bude to náročné utkání. Polná bude pravděpodobně více bránit a spoléhat na brejky, ale my si s tou situací musíme poradit a zvládnout to.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.