Upřímný a otevřený rozhovor s dlouholetým hráčem Mutěnic Lukášem Trávníkem

Naše externí spolupracovnice Lucie Pavková si připravila rozhovor s Mutěňákem, který si zahrál také kvalifikaci ME amatérských reprezentací. Co vše na sebe Lukáš Trávník prozradil?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak všichni v Mutěnicích víme, tak fotbal hraješ již od malička. Dokážeš si vzpomenout na svůj první trénink? Případně kolik ti bylo let, jak probíhal a kde se uskutečnil?
fotbalem jsem začal tady v Mutěnicích asi ve 4 nebo v 5 letech, to přesně nevím. Na první trénink si vzpomínám. Trenérem byl pan Kubiš. Bylo nás tam asi 5 kluků a trénink se uskutečnil za brankou naší hlavní fotbalové plochy, tam, kde se nachází tenisový kurt.
Taková standardní otázka, kdo tě k fotbalu vůbec přivedl a jsi za to rád?
K fotbalu mě přivedl můj otec. Od malička jsem se na něj chodil dívat, a když se naskytla možnost začít hrát fotbal jako on, neváhal jsem a dodnes jsem za toto rozhodnutí rád.
A co rodina? Podporují tě? Chodí ti fandit?
Rodina i přítelkyně mě podporují maximálně. Chodí na zápasy, fandí a doma mi pak k tomu řeknou svoje.
Všichni víme, že tvůj brácha Michal hraje první ligu za Jablonec, a také že je kapitánem národního fotbalového týmu do 21 let. Jistě jsi na něj pyšný, ale jen tak mezi námi, panuje mezi vámi někdy rivalita?
Jsem na něj neuvěřitelně pyšný. Dosáhl svého snu, který jsme mu celá rodina přála. Rivalita?? To určitě ne. Michal to je úplně jiný level a nedovolím si se s ním srovnávat.
Chodíváte se s Michalem vzájemně na své zápasy dívat? Řeknete si, kdo co udělal špatně, nebo naopak dokážete se pochválit?
Když se naskytne šance, tak se na něj jedu podívat nebo on na mě, ale těch příležitostí je opravdu málo. Třeba když se šel Michal podívat na náš smolný zápas s MS Brno, tak mě po zápase pochválil, a to opravdu potěší a zvedne náladu.
Co ti vůbec fotbal „dal“ a měl jsi někdy nějaký vzor?
Určitě mi dal hodně přátel, zážitků jak kladných, tak záporných. Vzor asi můj otec, jinak bych neměl tolik červených karet (smích). Ale jinak jsem měl moc rád Pavla Nedvěda pro jeho odhodlání bojovat za celý tým.
Jen tak pro zajímavost, jaký je tvůj nejhorší a na druhou stranu i nejlepší zážitek týkající se fotbalu?
Nejhorší zážitek asi ani nemám, ale vždycky jsem zklamaný, když se nějak blbě prohraje. A nejlepších zážitků mám spoustu. Třeba možnost zahrát si kvalifikaci na ME amatérských reprezentací, anebo když jsem hrál MSFL za Mutěnice.
Tvůj život je teď momentálně spojen s Brnem. Proč jsi odešel do velkého města? Bylo to kvůli pracovní nabídce nebo jsi chtěl prostě změnit prostředí? A co práce? Líbí se ti?
Do Brna jsem odešel z důvodu pracovní příležitosti, ale bohužel to nedopadlo podle představ, a tak se po roku a půl vracím zpět do Mutěnic. V Brně je to super, mám to město rád, mám tam super kamarády a jsem rád za tuto zkušenost.
Všichni fanoušci vědí, že jsi část sezóny odehrál za brněnský tým – Bohunice. Proč sis vybral zrovna Bohunice, a ne třeba Bystrc či Spartu Brno? Jsi rád za tuto zkušenost?
Tak to je jednoduchá odpověď. Nabídek jsem měl víc, ale Bohunice jsou nejlepším brněnským týmem. Super parta, zázemí a všichni lidi, co se okolo TATRANU točí, jsou strašně přátelští. Toho půl roku v tomto týmu jsem si moc užil a nikdy nebudu litovat. Rychle jsem zapadl do kolektivu. S kluky jsem v kontaktu a těším se na každou chvilku, kdy si zase sedneme u dobrého pivečka a pořešíme naše problémy (úsměv).
Co ty tvoje legendární vousy? To byla nějaká sázka nebo se to týkalo fotbalu?
Moje vousy nebyla žádná sázka nebo něco takového, prostě jsem si řekl, že se neoholím, dokud neprohrajeme. Jelikož jsem v tu dobu hrál za Bohunice a nepoznali jsme za celé jaro přemožitele, tak vousy trochu narostly (úsměv). Oholil jsem se až po zápase s Tišnovem, který jsme bohužel se spoluhráči z Mutěnic prohráli.
Který post se ti na hřišti líbí nejvíc? Hraješ raději v obraně, záloze, anebo ti nejvíce sedí role útočníka, kterou sis již v pár utkáních vyzkoušel?
Strašně mě to táhne do středu zálohy, ale bohužel, nebo spíš bohudík, jsou Jara a Koplajs velkou konkurencí a trenér mi ještě šanci nedal, ale já jsem rád, když jsem vůbec v základní sestavě. V Mutěnicích se začátkem sezony a nového systému zvýšila konkurence a díky mé pracovní vytíženosti si nemůžu vymýšlet. Prostě kam mě trenér dá, tam musím odvést 100 % výkon, i když i to se někdy bohužel nepodaří.
Stíháš mimo fotbal i jiný sport? Nebo tě žádný další neláká?
Fotbal je pro mě jasnou jedničkou. Ale můj velký sen je zaletět do Ameriky a podívat se na americký fotbal (NFL). To je sport, který strašně obdivuji a rád bych ho i vyzkoušel.
Jakými třemi slovy bys popsal kolektiv v Mutěnicích a vycházíš se spoluhráči dobře?
Rodina, zábava, štamprla (úsměv). Já s kluky vycházím úplně v pohodě, ale oni to mají se mnou asi horší (úsměv).
Spousta fanoušků určitě ani neví, že tě čeká v příštím roce svatba. Už jste začali s přítelkyní Kristýnkou řešit svatební přípravy? Jestli se nestydíš, pověz nám, jak probíhala žádost o ruku. Měl jsi to dlouho naplánované anebo to bylo spontánní rozhodnutí?
Jooo, přípravy jsou v plném proudu a zjišťuji, že to není vůbec sranda něco takového organizovat (úsměv). Moji vyvolenou jsem požádal o ruku před spoustou mých kamarádů na svatbě mého nejlepšího kamaráda Radima Holešinského. Všechno jsem měl naplánované minimálně měsíc dopředu, abych se přiznal, nikdy jsem nebyl tak nervózní.
Už tě nebudu trápit dalšími otázkami, ale i tak mě na závěr našeho rozhovoru zajímá ještě jedna věc, za kolik sis koupil nejdražší kopačky a pamatuješ si, jak vypadaly tvoje úplně první?
Moje první kopačky byly určitě hadráky (úsměv). A ty nejdražší kopačky? Ty jsem neplatil, dostal jsem je jako dárek od bratra.
Děkuji za tvůj drahocenný čas, a ať se ti daří jak v osobním životě, tak i na fotbalovém hřišti.
Já moc děkuji lidem, co mi dali hlas v hlasování na webu našeho klubu. Byl to příjemný rozhovor. A tobě, Lucie, děkuji, že se tak pěkně staráš o reprezentaci našeho klubu.
My se za redakci Fotbalunas.cz také připojujeme a děkujeme Lucii Pavkové za spolupráci a povedený rozhovor. Jen tak dál!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.