ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Chceme skončit do třetího nebo čtvrtého místa

Vyzpovídali jsme hráče kola pana Radka Holušu z Hradce nad Moravicí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství. Co na něj říkáte?
Dobrý den, děkuji. Z vítězství jsem velice překvapený, ale jsem za to velice rád. Musím poděkovat všem, co mi poslali hlas.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na našem portálu?
Je to skvělá věc. Taková stránka tu nikdy nebyla a hodně to chybělo. Teď může každý tipovat zápasy, hlasovat pro hráče kola. Této stránce hodně fandím a na jinou stránku už ani nechodím.
Zkuste nám popsat Vaše fotbalové začátky?
Začínal jsem v sedmi letech v FK Slavia Opava.
Jak se vyvíjela Vaše fotbalová kariéra?
Od přípravky až po muže jsem hrál v Opavě, poté jsem zkusil štěstí v 1. A třídě, kde jsem hrál za Štítinu. Poté jsem hrál za Hradec, a letošní jaro jsem odehrál v Opavě a nakonec jsem šel zpátky na Hradec.
V létě jste zamířil z Opavy na Hradec. Jak jste na Hradci spokojen?
Na Hradci jsem velmi spokojen. Už jsem zde hrál dřív, ale na jaře se kluby nedohodly na mém hostování, takže jsem jaro musel odehrát v Opavě.
Jaké je v týmu parta?
Parta je tu super. Zatím nejlepší jakou jsem za tu dobu, co hraji fotbal, mohl zažít. I kvůli klukům jsem se tady chtěl vrátit.
Jaké ambice má Váš tým?
Ambice máme vysoké. Určitě chceme skončit do třetího nebo čtvrtého místa. Další místa už by pro mě byla zklamáním. Ale soutěž je teprve na začátku a stát se může všechno... možná vybojujeme i ten postup.
Jste spokojeni se startem soutěže?
Zatím asi ano. Máme čtyři body a zápas k dobru. Důležité je, ať jsme spokojeni na konci sezóny.
Popište nám poslední zápas s Budišovem.
První poločas byl jasně v naší režii. Budišov jsme k ničemu nepustili... jen v závěru měli šanci po rohu, která ale gólem neskončila. V prvních dvaceti pěti minutách jsme měli čtyři tutovky, které jsme bohužel nedali. Buď jsme mířili vedle, nebo nám šanci chytil brankář. Takové šance se proti tak těžkému soupeři musí dávat. Ve druhém poločasu se hra vyrovnala, soupeř měl možná i místy více ze hry. Pár minut do konce jejich hráč vybojoval ve středu balón, udělal si dvě kličky a trefil do šibenice. Ale na konci zápasu jsme zabojovali a zaslouženě vyrovnali. Zápas se mi hodnotí špatně, protože si myslím, že jsme mohli vyhrát, ale remíza je asi zasloužená.
Závěr zápasu vzbudil hodně emocí. Jak jste viděl situaci před vyrovnávacím gólem?
Naše obrana vybojovala balón na naší půlce a přišel okamžitý nákop za obranu soupeře. Jejich stoper podběhl balón a Tomáš Krejsa běžel sám na bránu a obstřelil brankáře hostů. Hosté se sice dožadovali odpískání ofsajdu, ale z mého pohledu to ofsajd nebyl.
Na jakém postu se Vám nejlépe hraje?
Nejraději hraji ve středu zálohy, ale můžu hrát i stopera nebo útočníka. Jsem univerzál a trenér to ví, takže mě postaví tam, kde je potřeba.
S kým by jste si chtěl zahrát v jednom týmu?
Byli by to tři hráči... Didier Drogba, David Luiz a Eden Hazard.
Jaký je Váš oblíbený tým, a čeho by jste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout?
Je to Chelsea, fandím jí už od mala. Chtěl bych si ještě jednou zahrát 1. A třídu, ale jedině v dresu Hradce.
Jak trávíte volný čas?
Samozřejmě fotbalem ať už aktivně nebo sledováním zápasů jak v televizi, tak i na ostatních hřištích. Když mám čas, v létě chodím na tenis, v zimě squash a badminton. Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.