Teď je náš cíl třetí místo, hodnotí umístění Morkovic Josef Smažinka

Přinášíme vám rozhovor s hráčem kola Josefem Smažinkou. Hráč Morkovic v minulém kole třemi asistencemi připravil branky svým spoluhráčům, čímž si vysloužil nominaci v ideální jedenáctce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pepo, gratulujeme vám k vítězství v anketě. Co na to říkáte?
Děkuji, samozřejmě jsem rád, že jsem vyhrál a chtěl bych poděkovat všem, kteří mi poslali hlasy.
Baťovu jste nasázeli pět branek. Bylo utkání jednoznačné?
V prvním poločase určitě ano. Po dlouhé době se nám vydařil první poločas podle našich představ. V druhém poločase jsme zaspali začátek a soupeři se podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Naštěstí jsme zkušeně zachovali klidnou hlavu a dokázali opět odskočit na rozdíl 2 a později uklidňujícíh 3 branek.
Čím jste soupeře předčili?
Byli jsme silnější na míči, vyhrávali osobní souboje a dobře jsme sbírali odražené míče. Také naše produktivita byla dobrá. V kombinaci a držení míče přehráváme téměř všechny, takže to zmíním jen okrajově.
Do konce soutěže zbývají tři kola a Morkovice se nacházejí na 3. místě. Panovala by s takovým umístěním spokojenost?
Já osobně pokaždé uvažuji nad nejvyššími příčkami a před začátkem sezony jsem i věřil, že můžeme dosáhnout na příčku nejvyšší. Bohužel jsme v zimní pauze výrazně oslabili a moc jsem nevěřil, že bychom se na vrchních příčkách udrželi. Teď je náš cíl 3. místo udržet a spokojenost určitě zavládne.
Pojďme k vám. Kde jste s fotbalem začínal a ve kterých klubech jste působil?
S fotbalem jsem začínal právě v Morkovicích, kde jsem prošel přípravkou. V mladších žácích jsem již zamířil do HS Kroměříž, kde jsem hrál za všechny mládežnické kategorie. Po dorostech jsem se opět vrátil do Morkovic.
Jak se vám v Morkovicích líbí?
V Morkovicích máme nejlepší hřiště v kraji, dobré zázemí a s kluky z týmu si dobře rozumím, takže mi vlastně nic nechybí k užívání si fotbalu naplno. Bohužel se od začátku jara potýkám se zraněním a odehrál jsem na můj vkus málo minut.
Máte nějaký fotbalový nebo sportovní vzor?
Můj nejoblíbenější hráč a také vzor je Neymar z Barcelony, také rád sleduji Alexise Sancheze z Arsenalu.
Do konce sezóny vás čekají Slušovice, Fryšták a Luhačovice. Kolik bodů podle vás uhrajete?
Abychom jsme se nemuseli strachovat o 3. příčku, tak by bylo nejlepší vyhrát všechny zápasy. Myslím si, že to i zvládneme a získáme alespoň 8 bodů. Výhra ve Slušovicích je pro nás povinnost. Ve Fryštáku to bude asi největší bitva, jelikož jejich hřiště nebývá v nejlepším stavu a to naší hře nevyhovuje. S Luhačovicemi budeme chtít poděkovat fanouškům za celou sezonu a získat 3 body.
Sestupová tajenka je ještě nejasná, které týmy podle vás budou mít smůlu?
Určitě se rozloučíme se Slušovicemi, předposlední skončí Štítná nad Vláří. Před Štítnou budou Napajedla a 11. místo uhrají na jaře špatně hrající Vigantice. Takto podle mě skončí spodní část tabulky. Ještě není jisté kolik týmů bude sestupovat, takže aspoň tak.
Blíží se fotbalové EURO, budete jej sledovat? Který nároďák tipujete na výhru?
Moc se těším a fandit budu samozřejmě našim zástupcům a také Belgii. Na výhru tipuji domácí Francii, Anglii nebo právě zmiňovanou Belgii.
Chtěl byste na závěr někoho pozdravit nebo něco vzkázat?
Všechny čtenáře portálu fotbalunas.cz, rodinu a spoluhráče.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.