Jsme Jánošíci 1. A třídy - bohatým bereme a chudým dáváme, říká hořický Zbyněk Nečesaný

Se zpožděním vám přinášíme rozhovor s Hráčem 26. kola, kterým se stal hořický Zbyněk Nečesaný. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste porazili Libčany 5:3. Jak jste se na tohoto těžkého soupeře připravovali?
Nijak zvlášť ani ne. Nám ani soupeři z Libčan už prakticky o nic nešlo, zápas jsme si chtěli užít a to se podařilo, koneckonců výsledek hovoří za vše. Diváky jsme si snad trochu udobřili po nepodařeném derby v Miletíně.
Překvapil vás zápas něčím, čekal jste takový až hokejový výsledek?
Nečekal... Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany jako na podzim, když jsme hráli v Libčanech a slavili trochu šťastné, ale zasloužené vítězství 2:0. Libčany mají ale obrovskou sílu dopředu, naopak dozadu byly dosti ležérní, a tak se zrodila taková divočina. Nezaujatého diváka to muselo velmi bavit.
Na vaše góly dokázaly Libčany reagovat minimálně snížením na rozdíl jediné branky. Co nakonec zlomilo soupeřův odpor?
Myslím si, že asi můj gól 20 minut před koncem zápasu na 5:3. Brankář hostí se srazil se svým stoperem na hranici velkého vápna a míč se odrazil šťastně ke mně. Trefit prázdnou bránu – zdá se to snadné, ale každý, kdo hraje fotbal, Ti potvrdí, že to jsou snad ty nejhorší góly – nedáš a jsi za blbce! :)
Výhře nad druhými Libčany předcházela prohra s předposledním Miletínem. Co Hořicím v zápasech se slabšími týmy nevyhovuje?
Nemáme tak vyspělé mužstvo jako třeba Libčany s Bělohradem. Zní to trochu blbě vzhledem k našemu postavení v tabulce, ale my nikoho nepřehrajeme kombinačním fotbalem, jsme brejkové mužstvo, vyhovuje nám, když čekáme v bloku na soupeřovu chybu a podnikáme rychlé protiútoky. Čili slabší týmy jako Miletín nás tedy porážejí naší hlavní zbraní. Proto jsme takoví Jánošíci 1.A třídy – bohatým bereme a chudým dáváme! :)
V této sezoně jste nastřílel sedm gólů, splnil jste tak svoji gólovou metu?
Dalo by se říci, že ano. Nevedu si žádné střelecké statistiky, ale myslím si, že každý rok dávám za sezónu tak 6-9 branek.
Čtyři kola před koncem ztrácíte na druhé Libčany osm bodů, naopak na čtvrtou Třebeš máte k dobru bodů devět. Matematicky to ještě není potvrzené, přesto jste jednou nohou na bronzovém stupni vítězů. Budete díky relativně jisté pozici hrát v posledních zápasech uvolněněji?
Nevím, jestli uvolněněji... Budeme se snažit si zbytek sezóny užít a nepokazit si tak dojem z velmi dobrého roku. Třeba dostanou větší šanci i naši dorostenci. Také se blíží fotbalové EURO a na zápas s Třebší nás bude dost chybět, zaslechl jsem, že i náš vedoucí mužstva pan Vydra se chystá obout kopačky! :)
O víkendu jste hráli s Bílou Třemešnou. Jaký měl zápas průběh?
Očekával jsem bitvu o střed hřiště a místy až nevybíravé tvrdé souboje, tak jako je zvykem, když hrajeme s tímto soupeřem. Naštěstí jsem se mýlil a zápas s Třemešnou proběhl úplně v klidu bez nějakých excesů. Měli jsme převahu a nějaké slušné šance, ale nespadlo nám to tam. Penalty se nám ale povedly, hlavně našemu brankáři a jsme rádi za 2 body a výhru 2:1 po penaltách.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.