ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Hraje se hned jinak, když je kolem hřiště slyšet hukot

Na naše otázky ochotně odpověděl Lukáš Kirschner z Hlavnice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k velmi těsné výhře. Co na ní říkáte?
Dobrý den, děkuji za gratulaci. Vzhledem k tomu, že jsem se koukal ještě před koncem ankety na stav a prohrával jsem asi o procento, tak mě to mile překvapilo. Ale nemyslím si, že bych předvedl v zapase nejlepší výkon na hřišti. My tam máme jiné tahouny, ale asi jsem předvedl to, co se po mě chtělo, a tím jsem si zasloužil nominaci. A to, že jsem vyhrál, je především zásluha kluků z kabiny, jelikož před měsícem, kdy to vyhrál David Ochrana, tak jsme rozjeli takovou kampaň na jeho podporu, aby už vám tady napsal taky někdo z Hlavnice, no a ono se to chytlo. Zásluhu na tom mají hlavně Pavel Elbl, Lukáš Lodnánek a Peťa Wolf kteří tu poslední hodinu snad proseděli jenom u této ankety. :D
Bude Vás výhra stát něco v kabině?
No když nad tím tak uvažuji, tak kluky přede mnou to zatím nic nestálo, ale já si myslím že nějakou tu lahvinku nás to bude stát…
Sledujete náš portál?
Pravidelně po každém zápase. Musím říct, že odvádíte skvělou práci.
V minulém zápase jste porazili Nové Sedlice. Sedlice, ač hrály neměly nikoho na střídání, podaly dobrý výkon. Popište nám tento zápas
Byl to složitý zápas. Hlavně v tom, že k zapasu nemohl nastoupit ani jeden ze tří stoperů, co jsme měli na začátku sezony. A aby toho nebylo málo, vykartoval se nám Tomáš Liška, takže jsme tu sestavu lepili, jak se dalo… První půlhodinku jsme se hledali, z toho taky pramenila branka, kterou jsme dostali, když jsme nedokázali pokrýt po odraženém balonu, hráče který měl dost prostoru na to, aby zpoza vápna vystřelil pěkně k tyči. Po té půlhodince, jsme už začali kousat trochu i my a vyvrcholilo to těsně před poločasem, kdy jsme vyrovnali. Druhý poločas jsme zvládli dobře a strhli jsme vedení na svou stranu. Na konci nevím, jestli jsme polevili nebo byly spokojeni s výsledkem, ale Sedlice ještě měly možnosti na to zdramatizovat utkání, ale v obraně i s Peťou Gebauerem v bráně a trochou štěstí jsme to zvládli. Myslím si, že zasloužené tři body pro nás, ale Sedlice si zaslouží uznání, protože nevypustili jediný souboj a hrály až do konce.
Jak sám vy jste viděl svůj výkon?
Pěkný pohled na mě asi nebude, protože si pořád ještě zvykám na to hrát v poli, ale to co mi chybí na technice, se snažím dohnat v bojovnosti. Musím vás akorát trošku poupravit, protože jsem nenastoupil v záloze, ale na stoperu a tam to je přece jenom poněkud lehčí. Tam jde o to vyhrát první hlavičku a neuhnout ze souboje a to mi naštěstí jde. :D
Na podzim jste byl brankářskou jedničkou svého týmu. Nyní nastupujete v poli. Co ta změna?
Po podzimu to vypadalo, že nás bude na jaře hodně málo. Někteří kluci chtěli skončit, někteří chtěli hrát vyšší soutěž a někteří se nám zranili, tak jsme se domluvili s trenérem, že půjdu do pole a post gólmana přenechám mému nástupci, kterého jsem si vychoval dost dobře si myslím.. :D Nakonec to dopadlo tak, že kluci neskončili, Kuba Gloga a David Liška zůstali, akorát ti zranění se ne a ne uzdravit. Ale já zůstal v poli a vůbec mi to nevadí, ba naopak mě to baví…
Chystáte ještě návrat do brány?
Já už i na jaře dvakrát chytal, takže se nedá říct, že bych úplně vypadl z této role, ale jak říkám zlobit se nebudu, když zůstanu v poli. Nechci říkat, že už chytat nebudu, protože člověk nikdy neví, co se stane.
Čeká vás souboj s Těškovicemi. Tento zápas asi hodně napoví o postupových ambicích obou týmů. Co od zápasu čekáte?
Tvrdý boj se spoustou karet, gólů a hlavně hodně emocí. Přesně to co se od takového zápasu, dá čekat.
Jaké ambice má Hlavnice?
Myslím si, že celá Hlavnice má jako cíl Okresní přebor. Vedení i my kluci na hřišti se snažíme pro to udělat maximum. Doufám, že po tolika letech se k nám přikloní i štěstí a konečně se to povede. Okres by nám bohatě stačil.
Chcete si zahrát vyšší soutěž?
Určitě chtěl. Doufám, že to bude tady s tou partou a společně zažijeme takové derby, jako před několika lety mohli zažívat ti, kteří nám nyní chodí fandit. Přece jenom zápasy proti Litultovicím, Jakartovicím, Stěbořicím přiláká daleko víc lidí, než když k nám přijedou třeba Sedlice (tím je nechci urazit), a to se potom hraje jinak, když je kolem hřiště nějaký hukot.
Na jakém postu se Vám hraje nejlíp?
Nejlíp se cítím uprostřed a je jedno jestli je to střední záloha, stoper nebo útočník.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Nejsem si vědom, že bych něco pravidelně dodržoval, aby se to dalo brát jako rituál..
V kolika jste začal hrát fotbal? Popište nám svou kariéru.
Začal jsem asi v 6 letech v přípravce v Hlavnici samozřejmě jako hráč v poli. Později v družstvu žáku kdy mi bylo asi devět roků, jsem začal chytat a držel se toho prakticky dodnes. Celou dobu hraji tady u nás, akorát půl roku jsem strávil na hostování v Jakartovicích, když padaly z 1.B třídy.
Váš oblíbený fotbalista a tým?
Miluji Chelsea, žádnému jinému klubu vyloženě nefandím. A z hráčů jsem vždy obdivoval dva. Michaela Ballacka, protože si myslím, že mu nechybělo vůbec nic, a Genara Gattusa za tu jeho buldočí povahu, kdy neuhnul z žádného souboje a nic nevypustil..
Čemu se věnujete ve volném čase?
Sport všeho druhu, kromě basketbalu. :D Občas rybaření, procházky, a když mě David Ochrana vezme sebou na lov, tak se snažím něco i z té myslivosti přiučit. V poslední době taky hodně času trávím v posilovně.
Blíží se Euro. Jak si myslíte, že dopadne náš reprezentační tým? A koho vidíte za favorita šampionátu?
Myslím si, že postup Čechů ze skupiny je reálný. A v play off muže vyřadit každý každého. Myslím si že Anglie po dlouhé době bude patřit k těm, kteří budou bojovat o titul….
Díky za rozhovor.
Také děkuji a přeji mnoho zdaru v rozvíjení vašeho webu. :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.