ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Divize E, 2015-2016, Jan Košárek, FK Krnov

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Jan Košárek, FK Krnov. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejprve Vám, pane Košárku, ještě jednou gratuluji k vítězství v naší anketě o hráče kola. Věděl jste vůbec, že jste nominován? Mluvili jste o tom třeba se spoluhráči v kabině? Jste již několikátým hráčem Krnova, který naši anketu vyhrál.
Děkuji, je to pro mě šok, nevěděl jsem nic do té doby, než to sdílel kamarád na facebooku a poté mi to oznámili další kamarádi. Chtěl bych poděkovat těm, co mě vybrali a hlavně těm, co mě podpořili.
Znáte náš portál? Líbí se Vám naše myšlenka propagace nižších soutěží?
Na váš portál jsem narazil až nedávno a myslím, že je dobré vidět zápasy a statistiky týmu jiných soutěží.
Přesuňme se teď rovnou k Vám. Rád bych se dozvěděl něco o Vašich fotbalových začátcích. Kde jste s fotbalem začínal a jakými kluby už jste prošel? Pokud vím, tak jste přímo odchovancem Krnova. Jak to bylo dále?
Ano začínal jsem už od přípravky v Krnově, kde jsem působil až do staršího dorostu. Poté nastala příprava do mužů, kde jsem trénoval ale nakonec jsem odešel na hostování. Hrál jsem půl roku v Branticích a další půl rok v Krásných Loučkách. Hlavně na Krásné Loučky rád vzpomínám kvůli kolektivu a hře. Nakonec jsem dostal příležitost působit zpět v Krnově, kde jsem se neváhal vrátit.
Kdo Vás k fotbalu přivedl?
K fotbalu mě přivedli rodiče a kamarádi, ve kterých mám velkou oporu.
Jaké jsou Vaše další oblíbené aktivity kromě fotbalu?
Většinu času trávím s přítelkyní, kamarády, přípravou do školy a občas jinými sporty.
Vím, že je těžké hodnotit sám sebe, ale pokuste se alespoň říci, jak jste se svými jarními výkony spokojený? Případně, jak hodnotíte výkony celého týmu? Který zápas považujete za nejpovedenější a který se Vám příliš nepovedl?
Jsem spokojený hlavně za příležitost, kterou dostávám. Máme dobrý kolektiv, zkušené hráče a výkonnostně myslím, že fungujeme dobře. Mezi nejpovedenější zápas patří každý, když se vyhraje a nepovedený, kdy neproměníme šance nebo dostaneme gól po vlastní chybě a prohraje se.
Pojďme k zápasu s Rýmařovem. Vy jste do utkání vstoupili poměrně dobře, vedli jste rychle 1:0. Nakonec jste ale prohráli 3:2. Co rozhodlo o výsledku?
Ano, podařilo se nám dát první branku a začal velmi vyrovnaný fotbal. Poté domácí vyrovnali a do poločasu dali další 2 branky. Po poločase se odehrával fotbal nahoru dolů a podařilo se nám dát další gól, po kterém jsme začali dobývat Rýmařovskou obranu, ale nepodařilo se nám dát vyrovnávací gól.
Vedete si nějaké své osobní statistiky?
Statistiky si nevedu, ale jsem rád za každý gól, kterým přispěju svému týmu.
Jaké máte své osobní fotbalové cíle a ambice? Jak byste srovnal soutěže, ve kterých jste hrál
Nadále se bavit fotbalem a přispívat svým výkonem svému týmu. Hrál jsem v okrese kde to byl můj první krok v mužské kategorii. Poté, jak jsem řekl, v Krásných Loučkách (1.A třída), kde už to bylo fotbalově úplně jinde a jsem rád za zkušenosti, které jsem tam pochytil. Teď je to divize a ke svému výkonu musím poděkovat hlavně trenérovi a spoluhráčům.
Na kterého trenéra vzpomínáte nejvíce?
Vzpomínám na každého trenéra, který mi pomohl se vším v mém fotbalovém životě. Hlavně pán Cudrák, se kterým jsme naběhali fyzičku do konce života a pán Hudský, se kterým jsme měli silný ročník ve starším dorostu.
Máte nějaký svůj fotbalový vzor? Případně jakého máte oblíbeného hráče a klub?
Ano je to spoluhráč Ondřej Bartoníček, malý, přitom obrovský fotbalista a klub je FK Krnov.
Jaký máte svůj největší fotbalový zážitek?
Každý vstřelený gól a výhra našeho týmu.
Jaká je Vaše silná stránka a v čem byste se mohl ještě zlepšit?
Nerad hodnotím sám sebe, ale ve vyložené gólové situaci zachovat klidnou hlavu :)
Teď Vás v neděli čeká důležitý zápas s nevyzpytatelnými Hranicemi. S čím do zápasu jdete? Pro tři body?
Ano, čeká nás těžký zápas jako každý jiný na jaře. Určitě do zápasu nastoupíme s nasazením a nechceme nic jiného než 3 body.
Pane Košárku, moc Vám děkuji za rozhovor a ať se Vám daří ve fotbalovém i osobním životě.
Přeji hezký den a mnoho úspěchů s vaším projektem Fotbalunas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.