Hráč kola Zbyněk Vorel bude muset přispět do týmové kasy za 50. protivínský gól v sezóně!

Bernartická nadvláda skončila a po dlouhé době ovládl hlasování o hráče kola protivínský fotbalista. Podařilo se to Zbyňku Vorlovi, který nám pro vás poskytl zajímavý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k ocenění Hráč kola, některý z protivínských hráčů se objevuje v sestavě kola prakticky každý víkend, ale po dlouhé době se podařilo vyhrát právě vám, čekal jste, že by to tak mohlo dopadnout?
Děkuji, ale nečekal jsem to obzvlášť, když to vyhrávají každý týden kluci z Bernartic. Jinak chci poděkovat celému týmu za podporu v hlasování, i když Bernartický to chtěli doslova za pět minut dvanáct otočit ve svůj prospěch, ale my už jsme to nepustili.
Kolik podobných individuálních cen už doma máte?
Popravdě moc jich nemám, u nás je to spíše brácha kdo dostává ceny. (smích)
Ještě na podzim se prý v Protivíně o titulu vůbec nemluvilo a hráli jste prostě zápas od zápasu. Jaká je situace teď, když už je postup takřka na spadnutí?
To je pravda, hlavně jsme nevěděli, jak si sedne tým, když přišli noví kluci a kord po minulé sezóně, která se nám vůbec nepovedla. Naštěstí to letos klape a kluci zapadli do kádru jak po stránce fotbalové, tak i mimo kabinu. Tak určitě, jak říkáte postup je na spadnutí, ale my pořád jdeme zápas od zápasu tak, jako od začátku sezóny a uvidíme, jak to všechno dopadne.
Jaké to je nastupovat v jednom týmu spolu s vaším bratrem?
Je to určitě výhoda, protože spolu hrajeme už od mala a víme, co od sebe můžeme čekat. I když občas na to trpí ostatní kluci v týmu.
Právě tímto faktem údajně trpí kariéra Jana Moravce, který si nám posteskl, že přihrávkami hledáte v první řadě svého bratra Jaromíra a jemu potom nezbývá nic jiného, než aby si všechny šance vypracoval sám. Co nám k tomu povíte?
Tak to máte pravdu, nicméně se snažíme alespoň na tréninku mu přihrávat, aby přišel na zápas s nadějí, že už si šance nebude muset vytvářet sám. (smích)
Řekněte našim čtenářům pár faktů ohledně vaší fotbalové kariéry. V kolika letech jste začal hrát? Kdo vás k fotbalu přivedl? Kde všude jste působil?
Určitě táta, který hraje už několik let za SK Skály. Začínal jsem jako malý kluk v Protivíně. Potom jsem hostoval v mládežnických kategoriích v FC Písek a do mužů jsem se vrátil za bráchou do Protivína.
Jaký je váš oblíbený fotbalový klub a hráčský vzor?
Fotbalový klub jednoznačně Liverpool FC a hráč Steven Gerrard.
Doneslo se k nám ze spolehlivých zdrojů, že s přítelkyní máte psa, který se jmenuje Chelsea, předpokládám tedy, že jméno jste asi nevybíral vy? Jak k tomu došlo?
Na jménu jsme se v klidu domluvili společně. Jinak na fenu volat Liverpoole by nebylo asi to pravý.
První gól v zápase s Vimperkem byl zároveň padesátý protivínský zásah v probíhající sezóně. V zápise byl sice uveden jako vlastní, ale vy jste byl poslední hráč Protivína, který se míče dotkl a údajně jste se nechal slyšet, že pokud vyhrajete hráče kola, tak přispějete do týmové kasy, je to tak?
Ano, jen to stačilo navrhnout a výsledek jste viděli sami. Kluci potřebují správnou motivaci a přece na někoho ta odměna, zaplatit padesátý gól, padnout musela.
Kromě fotbalu se také věnujete fotomodelingu a například v Písku je prý možné vidět vaše reklamní plakáty. Jak jste se k této práci dostal, a baví vás?
Ano, chodíme s přítelkyní fotit reklamy pro Jitex Comfort. Baví a je to příjemné zpestření.
Na závěr jedna aktuální otázka. Tento víkend vás čeká prestižní derby ve Vodňanech. Připravovali jste se v týdnu nějak speciálně na svého soupeře nebo si s tím nijak zvlášť hlavu nelámete? Jak zápas tipujete?
Tak nějak speciálně se nepřipravujeme, ale určitě každý z nás ví, že to bude těžký zápas. V derby se může stát cokoliv a tak budeme rádi za každý bod z venku.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů, a to nejen ve fotbale.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.