2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.05.2024 13:30

24.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola pro Zlatou Korunu, Strunkovice si na oslavy musí počkat


Branky


25

Utkání kola, i tak by se dal nazvat zápas prvních Strunkovic s druhou Zlatou Korunou. A to samo od sebe už mělo být zárukou dobrého fotbalu. V prvních deseti minutách jakoby se obě mužstva dostávala do provozní teploty, ale poté už byl k vidění útočný fotbal z obou stran, při kterém se diváci určitě nenudili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

První vyloženou šanci si vypracovali hosté v 10. minutě. Prudký centr zprava minulo několik nabíhajících hráčů Blaníku, míč se nakonec dostal až ke Kadlecovi, který z vyložené pozice zakončoval sice tvrdě, ale nepřesně. A tak prakticky v zápětí přišlo ke slovu známé a otřepané "nedáš, dostaneš". Z levé strany zatáhl balón do vápna Šebelka, jeho první střelu mu ještě gólman Vojtíšek stačil vyrazit, ale opět jen k domácímu kapitánovi a na jeho opakovanou střelu už nedosáhl 1:0. Zatímco domácí se snažili dostat do příležitostí kombinační hrou, naopak hosté střed pole prakticky nevyužívali a vše vsadili na taktiku dlouhých nakopávaných míčů na nabíhající hráče. Po jednom takovém ve 30. minutě prodloužil míč R. Žurek na Kolouška, ten se ocitl sám před Trnkou, hlavou se ho snažil přehodit, ale těsně minul bránu. Domácí odpověděli střelou Persána ve 32. minutě, kterou Vojtíšek s námahou vytěsnil na roh. Blízko k vyrovnání byli hosté ve 37. minutě. Před velkým vápnem si zpracoval balón R. Žurek a jeho technická střela otřásla břevnem Trnkovy brány. Do konce prvního poločasu se ještě snažil dvakrát změnit skóre Strunkovický kapitán Beneš. Jeho první střela skončila vedle, druhou mu zneškodnil gólman Trnka.

 

Druhý poločas

Druhý poločas začli hráči Blaníku náporem, vypracovali si několik náznaků šancí, ale chybělo jim to hlavní, přesné zakončení. Poté vstoupil do děje zápasu pan hlavní rozhodčí. V 51. minutě po rohovém kopu reklamovali domácí hraní rukou v pokutovém území, které snad viděl každý na stadiónu, ovšem s výjimkou pana rozhodčího, který nařídil odkop od brány a nedlouho poté neodpískal další sporný zákrok ve vápně na Šebelku. Domácí jakoby vyburcováni těmito nepřesnými výroky rohodčího převzali iniciativu a prakticky po zbytek druhého poločasu nepustili hosty do žádné vyložené šance. Naopak sami si vypracovali hned několik velmi dobrých příležitostí. V 61. minutě rychlý protiútok dvojice Persán-Konečný zakončoval posledně jmenovaný těsně vedle. Střelu Beránka v 64. minutě Vojtíšek chytil. V 66. minutě přetažený centr Šebelky z levé strany zakončoval Konečný pouze do tyče. V 81. minutě si na rohový kop Šebelky naběhl Wagner, vystřelil tentokrát netradičně nohou, domácí fanoušky již zvedali ruce, ale míč skončil jen o centimetry vedle brány. Zlatokorunští nadále vedli pouze jen o jednu branku, ale žádný závěrečný tlak hráčů Blaníku se nekonal. Výjimkou byla snad jen střela Kolouška v 87. minutě. Ta se však mezi tři tyče Trnkovy brány nevešla. Že mají Zlatokorunští dobré závěry zápasů se ukázalo v 89. minutě. Po faule na půlce poslal Kollár dlouhý balón do vápna na hlavu Wagnera. Ten vrátil míč pod sebe na nabíhajícího Beránka, který z první s přehledem zavěsil 2:0. Zlatokorunští tak získali velmi cenný skalp vedoucího mužstva tabulky a oplatili mu porážku z podzimního utkání.

 

Autor: Pavel Ďuriš



Ohlasy k zápasu


SK Zlatá Koruna
Václav Beránek (hráč): Zasloužené vítězství, kterého jsme dosáhli proti lídrovi ze Strunkovic. Řekl bych, že jsme sehráli nejlepší zápas sezóny. Po celý zápas jsme byli fotbaloví a nebezpeční. Hosté měli jednu šanci na začátku zápasu, kterou nevyužili, a my z protiútoku Šebou skórovali a šli do vedení. Ve druhém poločase jsme čekali, že do nás hosté šlápnou, ale byli jsme to my, kteří byli více na míči a diktovali tempo zápasu. Jasnou šanci Konečného ještě zázračně chytil Vojtíšek. Rozhodnutí padlo těsně před koncem, když jsem prostřelil gólmana, a o vítězi bylo definitivně rozhodnuto. Upřímně jsme čekali od Strunkovic jako lídra a postupujícího týmu do KP mnohem víc, ale Strunkovice si za celých 90 minut vytvořily pouze jednu šanci. Hrály u nás týmy, které jsou na chvostu tabulky, a předvedly mnohem lepší výkon než Strunkovice. Nemůžu si ale odpustit, že nám rozhodčí upřel minimálně dvě penalty. Chválím celý tým za nasazení a koncentraci celých 90 minut.

TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Ze začátku utkání jsme se snažili být aktivní a dokonce se nám povedlo připravit vyloženou šanci, kdy ze strany odcentroval Honza Žurek, ale Tomáš Koloušek ani Adam Kadlec nedokázali dopravit balón z malého vápna do brány. Potvrdilo se, nedáš, dostaneš a hned z následného protiútoku se povedlo domácím po individuální akci Šebelky otevřít skóre. V tu chvíli domácí byli v psychické výhodě, my museli dotahovat. Do konce prvního poločasu měla obě mužstva tak 2 šance, kdy se skóre mohlo měnit, ale ani jednomu týmu se nepodařilo skórovat. Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že se pokusíme výsledek zvrátit, ale domácí nás nepustili vůbec k ničemu. Naopak to byli oni, kteří mohli několikrát během druhého poločasu skórovat, ale v těchto chvílích nás buď podržel gólman, nebo nepřesnosti v zakončení domácích. Domácí měli v druhém poločase územní převahu a na závěr utkání potvrdili vítězství druhým gólem. Z dnešního výkonu jsem zklamaný a doufám, že za týden všechno napravíme. Domácí vyhráli zaslouženě a gratuluji jim k velmi dobrému výkonu.



Sestavy


SK Zlatá Koruna
M. Trnka [-] - M. Kroupa [-] , M. Kollár [-] , M. Svoboda [-] , J. Wagner [-] - L. Voráček [-] , M. Rytíř [-] (71. M. Král [-] ) , J. Šebelka [-] , F. Persán [-] (87. J. Zajíc [-] ) - V. Beránek [-] (90. L. Matúš [-] ) , L. Konečný [-]

TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - V. Páník [-] , T. Koloušek [-] , D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , J. Žurek [-] (46. M. Honomichl [-] ) , F. Funda [-] , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 54. F. Persán , 57. M. Kollár , 70. J. Šebelka - 63. M. Dvořák , 86. V. Páník .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Frček Filip - DUNOVSKÝ Karel, SMOLA Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra hostů

Šlágr jara, ve kterém jde přímo o postup. Domácí budou chtít snížit náskok Blaníku a ten naopak při případné výhře může slavit postup. Vidím to na úporný boj, který Blaník zvládne lépe.

Tip: výhra hostů

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích