"S Pepou Šuralem jsme spolu vyrůstali a hráli fotbal", říká Zdeněk Očenášek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z Vašeho hlasování vzešel vítězem stal se jim lednický Zdeněk Očenášek. Tento záložník/ útočník prošel za svou dosavadní kariéru těmito kluby Šakvice, Velké Pavlovice, Zbrojovka Brno, 1.FC Slovácko, MSK Břeclav, Pálava Mikulov, SCU Schrattenberg, Slavoj Podivín, Moravan Lednice.

 

Facebook - fotbalunas.cz Jihomoravský kraj

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku gratulujeme k vítězství v anketě hráč kola. Jak jsi se dostal k fotbalu? Popiš nám své začátky.
Děkuji. Začínal jsem asi jako většina kluků u nás na vesnici v Šakvicích. Nejprve jsem chodil s kamarádama na plácek za barákem a jakmile jsem u nás přišel na první trénink, tak už mě to nepustilo. Taťka ještě pořád hraje fotbal a mamka fotbalu taky hodně fandí, takže se dalo čekat, že jablko asi nepadne daleko od stromu.
V minulém utkání na domácí půdě jsi sestřelil Mikulov čtyřmi góly. Kdy se ti naposled povedlo vstřelit 3 a více branek ?
Vím, že pokud nepočítám žáky a přátelská utkání, tak 4 branky jsem vstřelil naposled v Rakousku. Těch hattricků bylo určitě víc, hlavně teda v dorostu za Břeclav a určitě jeden za Slovácko, jelikož jsem hrál v útoku. V mužích ze zálohy už to tak slavné nebylo.
V minulém ročníku jste obsadili 2 místo s 54 body, tento ročník se spíše trápíte čím to je?
Já jsem v Lednici minulý ročník nepůsobil, takže těžko můžu srovnávat. Co se týče této sezony, tak se trápíme výsledkově, herně jsme většinou lepší než soupeř, ovšem to nám body nezíská. Když se ke čtyřem červeným kartám přidalo nějaké zranění, tak jsme hráli opravdu s torzem a trenér musel se sestavou hodně improvizovat. Poslední zápasy se ale zvedáme a věřím, že máme na to, abychom útočili na nejvyšší patra tabulky
Ještě bych se vrátil k minulému ročníku. Postupoval mimořádně celek Lanžhota, který skončil až na 4. místě. Proč Lednice odmítla mimořádný postup ?
Jak jsem už říkal, já jsem v Lednici nepůsobil, takže opravdu nevím. Navíc tohle by byla otázka spíše pro vedení klubu.
Portál fotbalunas.cz je novou webovou stránkou, co na ní říkáš ?
Portál sleduji pravidelně a moc se mi libí. Je přijemné si podrobněji přečíst o našich soupeřích a sledovat jak se komu daří či nedaří.
Prozraď nám něco z lednické kabiny ?
Už jsem slyšel několikrát a taky se mě hodně lidí ptalo, že v lednické kabině je to špatný a že to skřípe uvnitř i na hřišti. Můžu tyto lidi bez problémů uklidnit, že naše kabina je naprosto normální a pohodová a věřím, že už jsme to na hřišti začali ukazovat a ještě dlouho budeme.
Jaký je tvůj oblíbený tým, hráč ?
Nejvíce sleduji Real Madrid a v Česku stále Slovácko. Z hráčů se mi libí Ronaldo a Isco, ale nejsem zaslepený jedním klubem, což dokazuje, že se mi moc libí Messi. To je opravdu neuvěřitelný hráč. V Česku sleduju asi nejvíc Pepu Šurala, protože jsme jako malý bydleli naproti a kamarádili se.
Díky za rozhovor, ať se daří

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.