V týmu panuje vítězná nálada, zmiňuje Jiří Vdoleček

Našemu webu poskytl rozhovor kola Jiří Vdoleček. Brankář Morkovic odpověděl ochotně na několik otázek a rozhovor vám přinášíme právě zde.

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, blahopřejeme vám k vítězství v anketě. Co na toto ocenění říkáte?
Děkuji, jistě si tohoto ocenění vážím. Je úžasné, že něco takového je.
Dostal jste veliký počet hlasů. Tušíte, kdo pro vás hlasoval?
Hlasovali pro mě kamarádi, nejspíš i spoluhráči, a hlavně moje rodina spolu s mou přítelkyní. Sám jsem se divil, že mám tolik hlasů, ale když jsem viděl jak moje mamka a přítelkyně každou hodinu hlasují a vlastně i celá rodina, tak mi to pak bylo jasné.
Vy jste v minulém zápase proti Fryštáku udržel čisté konto. Měl jste hodně práce? Okomentujte prosím průběh utkání.
Utkání pro nás bylo moc důležité a hlavním naším cílem bylo získat tři body. Začali jsme aktivně, ovšem ani soupeř nezahálel, nedokázal si ale vytvořit větší šanci a na mě nešlo moc střel. Nám se navíc podařil vstřelit v 39. minutě gól, když se po rohu trefil hlavou Jarda Svoboda. Ani ve druhém poločasu nebyl Fryšták příliš nebezpečný a všechny jejich snahy o vstřelení gólu vyřešila naše obrana. Tyto tři body pro nás byly velice důležité, proto jsem velmi rád, že jsme je získali. To, že jsem nedostal gól, je jen krásný bonus.
Morkovice neměly dobrý start do soutěže, ale teď se nacházejí na druhém místě tabulky. Co na to říkáte? Jak to, že se vašemu týmu teď tak daří?
Je to úžasné, že jsme se dokázali prakticky ze dna dostat až na druhé místo v tabulce. V týmu panuje vítězná nálada a ještě se rádi porveme o první místo.
Pojďme nyní k vám. Kde a kdy jste s fotbalem začínal? Jakými kluby jste prošel?
Začínal jsem v Morkovicích, kde jsem prošel až do žákovské kategorie, odkud jsem poté přešel do Sk Hs Kroměříž, kde jsem hrál až do U19. Z Kroměříže jsem zamířil zpět do Morkovic. Tam jsem začal trénovat s A mužstvem, což bylo úplně něco jiného, jelikož všichni spoluhráči byli starší a zkušenější než já.
U gólmanů je to tak, že málo kdy od začátku začínají v bráně. Co vy? Hrál jste v začátcích v poli nebo jste šel rovnou chytat?
Začínal jsem v poli, ale to trvalo velmi krátce. Do brány jsem se dostal už v mladší přípravce. Stalo se to tak, že jsem byl při zápase na střídačce, o poločasu jsme si šli s ostatními střídajícími kopat na branku a já jsem chytal. Po zápase pak za mnou přišel trenér, jestli to nechci zkusit v bráně a od té doby chytám.
Kdybyste měl vybrat tři nejlepší brankáře současnosti, jaká by byla vaše volba?
Pro mě je určitě nejlepší Petr Čech, potom Iker Casillas a Manuel Neuer
Provozujete i jiný sport než fotbal?
Rád dělám spoustu sportů, ale mezi mé nejoblíbenější momentálně patří tenis.
Příští utkání sehrajete na půdě Luhačovic, co od toho zápasu očekáváte?
Hlavně očekávám, že potvrdíme naši formu z posledních zápasů a že domů dovezeme další tři body. Utkání bude velmi těžké, ale já svému týmu věřím. Věřím, že odvedeme kvalitní výkon, i když Luhačovice budou velmi nepříjemný soupeř.
Přejete si na závěr někoho pozdravit nebo něco vzkázat?
Chtěl bych pozdravit svoji rodinu, přítelkyni a přátele. Hlavně všem poděkovat za jejich hlasy a za to, že mě stále podporují, i když je to někdy těžké.
Děkuji za rozhovor a ať se daří v dalších zápasech.
Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.