ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Až do jednavaceti let jsem byl brankářem tvrdí forvard Radoslav Urban.

Tentokrát jsme vyzpovídali jakartovického útočníka Radoslava Urbana.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den pane Urban. Gratuluji Vám k výhře v hlasování o hráče kola. Co na to říkáte?
Dobrý den. Děkuji za gratulaci. Samozřejmě to potěší a jsem za to rád, ale důležitější byli získané 3 body na horké půdě v Budišově. To má pro mě osobně větší váhu. Toto ocenění je jen taková třešnička na dortu.
Bude Vás to něco stát v kabině?
Samozřejmě. Náš pokladník a kapitán v jedné osobě Michal Janech to určitě nenechá bez povšimnutí. V sobotu na zápas přinesu nějakou tu lahvinku.
Věděl jste o své nominaci?
Ano věděl jsem o ní, jelikož za každou nominaci v sestavě kola se u nás v Jakartovicích přispívá do kasy.
Sledujete náš web fotbalunas.cz?
Sleduji, a musím říct, že se mi váš web velmi líbí. Žádný jiný web neposkytuje takový přehled a reportáže ze zápasů na takové fotbalové úrovni.
Jak hodnotíte poslední zápas s Budišovem?
Jednoznačně kladně. Měli jsme jim co vracet z minulé sezony a to se i povedlo. Od začátku jsme diktovali tempo hry a dominovali na hřišti. Musím pochválit všechny spoluhráče, protože všichni podali skvělý a bezchybný výkon. Díky tomu jsme Budišov sfoukli jak svíčku :-)
Jak vy sám hodnotíte svůj výkon v tomto zápasu?
Asi pozitivně. Jsem rád, že se mi podařilo vstřelit dvě branky, které pomohly týmu k vítězství.
Jak Vy sám jste viděl oba dva své góly, kterými jste se vzdálili soupeři až na rozdíl tří branek.
První vznikl náhodně. Nakopnutý míč na polovinu soupeře, který přeskočil obránce domácích a já si na něj naběhl a byl jsem ve vápně sám před brankářem. Pak už jen stačilo trefit dobře bránu. Byl to důležitý gól do kabiny, který nás uklidnil. Domácí poslal zpátky na zem po snížení. O poločase jsme si říkali, že by bylo super přidat čtvrtý gól a bylo by po zápase. To se naštěstí povedlo. Michal Janech mi krásně nahrál mezi beky, a já už jen zasekl křižujícímu bekovi a podél brankáře skóroval.
Co očekáváte od domácího zápasu s Vávrovicemi? Doma se vám zatím moc nedaří.
Jak říkáte doma zatím hra a ani výsledky nejsou takové, jaké předvádíme venku. Snažíme se však na tom stále pracovat, a myslím , že nějaký posun už jde vidět . Minule se nám po bojovném výkonu celého týmu podařilo vyhrát doma nad Vřesinou 1:0. Chtěli bychom na to navázat i teď o víkendu s Vávrovicemi a připsat si tři body. Bude to ale těžký zápas. Vávrovice mají svou kvalitu, ale věřím, že body zůstanou doma.
Kam sahají ambice Jakartovic?
Chtěli bychom se pohybovat na špici tabulky do 4 místa. Myslím, že jsou zde šikovní fotbalisté a je v našich silách prát se o špici.
Co říkáte na fakt, že hrajete líp venku než doma? Nechtěli by jste odehrát všechny své zápasy mimo domovský stánek. Možná by jste mohli uvažovat i o postupu.
To je u nás často diskutovatelné téma. Máme doma hřiště menších rozměrů, které naši hře tolik nevyhovuje. Soupeři mají větší a širší hřiště. My máme tým stavěný spíše na tyhle rozměry. Máme ve svém mančaftu spíše technicky a rychlostně vybavené fotbalisty, a proto venku vyhráváme a sbíráme jeden bod za druhým. Snad se, ale zlepší i hra na domácím hřišti, a pak se budeme pohybovat na špici. O postupu nějak nepřemýšlíme. Ale až by to v tabulce bylo reálné, pak by se o tom dalo diskutovat, ale hlavní cíl to určitě není. Chceme hrát do toho 4 místa a být nahoře a myslím, že všichni budeme spokojení.
V kolika letech jste začal hrát fotbal?
Fotbal jsem začal hrát v 7 letech v Rýmařově.
A proč jste si vybral právě fotbal?
V Rýmařově moc jiných sportů na výběr nebylo a fotbal tam je číslo jedna. Je tam kvalitní mládež i mužský tým.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe?
Já byl až do 21 let brankář, ale to už je pryč. Momentálně jednoznačně na postu útočníka, kde si myslím, že mi to sedí nejvíce.
Popište nám Vaši fotbalovou kariéru.
Od 7 let jsem hrál až do starších žáků za TJ Jiskra Rýmařov. Pak jsem další mládežnické kategorie strávil v SFC Opava a HFK Olomouc. Po dorosteneckých létech jsem se vrátil zpátky do už mužské kategorie do Rýmařova. Odtud jsem po 3 letech zamířil do FK Jakartovice.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Nejspíš v žákovské kategorii kdy jsme v Danone cupu jako výběr okresu Bruntál reprezentovali celou Moravu, kterou jsme ovládli: Na Strahově jsme se pak utkali s finalistou Čech, který zastupovalo okres Tábor. Zápas jsme smolně prohráli 2:1, a utekla nám tak těsně reprezentace České Republiky ve Francii na mezinárodním turnaji. I když to nevyšlo, tak v ten den se hrálo zároveň i finále Českého poháru na Strahově Sparta – Baník. My o poločase před zaplněným stadionem stali ve středovém kruhu, kde jsme dostali medaile a byli oceněni. Na tohle rád vzpomínám .
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým?
Fandím Realu Madrid. To je pro mě jasná jednička a srdeční záležitost.
Se kterým fotbalistou si chcete zahrát v jednom týmu?
To je nesplnitelný sen, ale kdyby to šlo tak s Cristianem Ronaldem. Podle mě nejkomplexnější fotbalista na světě a nejlepší. Kromě něj ještě Giovanni Elber, i když už nehraje. Podle něj mám přezdívku od svých 7 let, když jsem v jeho dresu přišel poprvé na trénink.
Který sport Vás baví kromě fotbalu?
Baví mě podstatě všechny sporty.
Jak trávíte svůj volný čas?
Když je tak nejvíce určitě s přítelkyní. Pak třeba s přáteli nebo i sportem.
Díky za rozhovor. Přeji Vám mnoho štěstí jak v osobním, tak ve fotbalovém životě.
Děkuji Vám také. Nashledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.