HISENSE Hráč kola TOMÁŠ SELINGER: Nejpomalejší hráč? Mohl by to být Pavel Drbal, ale ještě ho nikdy nikdo neviděl pokusit se rozběhnout naplno

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče ve 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč FC Sparta Brno, Tomáš Selinger. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tome, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Souboj byl tentokrát mezi hráči Sparty, kde si o pár hlasů překonal svého spoluhráče Kubu Pojsla.
Děkuji, sem potěšený. Kuba by si to za svůj výkon určitě taky zasloužil, ale proti Selimu těžký.
Sledoval jsi průběh hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Věděl jsem, že jsem v sestavě, ale vůbec jsem to nesledoval, jelikož doteď to válcovali zástupci Kunštátu, Rajhradic, Ráječka atd. Popravdě, dost mě vítězství překvapilo a vůbec nevím, kdo pro mě hlasoval.
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
Určitě mi to jen tak neprojde, ale kluci už dostali čepice zadarmo od Seleho, takže tím bych to mohl mít trochu předplacený.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste jednoznačně porazili Morendu 4:0. Jak by si zhodnotil utkání?
Dali jsme tomu 10-15 minut, jestli se to neudělá samo a nebyla to úspěšná taktika… Od nějaké 15. minuty jsme začali soupeře přehrávat a nakonec jsme, po velmi dobrém výkonu, zaslouženě zvítězili. Nevybavuji si jedinou větší šanci soupeře, naopak, my jsme hráli s lehkostí a mohli jsme dát i více gólů.
V zápase si zaznamenal dvě asistence. Můžeš nám situace popsat?
S dovolením popíšu i tu třetí. Dvakrát jsem našel dlouhým pasem za obranu Pojslíka a Stehlu, kteří si to oba krásně převzali a sami před golmanem nezaváhali. Třetí byla hezká kombinační akce, kdy jsem to dával po sérii narážeček Jindrovi do dobré pozice před vápno, ale jelikož je teď nezastavitelnej, tak si to ještě hezky hodil mezi obránci a prostřelil gólmana.
Je to tvá premiérová sezóna v dresu Sparty Brno, kam si přestoupil z třetiligových Rosic. Co tě vedlo k odchodu a přestoupit do klubu, který hraje nižší soutěž?
Musím říct, že to nebylo vůbec jednoduché rozhodnutí, ale bylo to dobré rozhodnutí. Fotbal v Rosicích mě ohromně bavil, ale bral mi strašně moc času na úkor rodiny a práce. Abych si dokázal udržet výkonnost, tak jsem tomu potřeboval dávat hodně, což mě ždímalo i fyzicky. Navíc jsme plánovali brášku pro naši Viktorku, takže když jsem si to všechno vyhodnotil, přišlo mi to jako ideální čas k přesunu níže.
Jak by si doposud zhodnotil své působení ve Spartě? Stal si se základním kamenem záložní řady, většina trenérů tě na podzim zvolila do sestavy podzimu, což je skvělá vizitka. Nebo jsou trenéři přísní a čekají od tebe ještě třeba více branek?
Musím říct, že mám velice dobré spoluhráče a přijde my, že i čím dál tím více hrajeme jako tým. Sebe mi asi nepřísluší hodnotit, ale jde vidět, že trenéři v kraji tomu většinou rozumí.
Ve středu jste zvládli utkání ve Svratce. Nicméně jste si až nečekaně zápas zkomplikovali, když jste už po poločase vedli 0:4, nakonec byl výsledek 3:4. Vypadá, že jste druhý poločas podcenili a věřili, že už se nemůže nic stát. Je to asi velké poučení, že?
Nejspíš tam došlo i k nějakému podcenění, soupeř dobře dohrál pár situací, vypadli jsme ze hry a už jsme nedokázali pořádně zapnout. Nakonec to bylo za tři body, takže nás to až tak mrzet nemusí, ale je pravda, že se to asi dalo dohrát i líp.
Příští zápas zajíždíte do Kunštátu, který je rozjetý a na těžké půdě v Bystrci zvítězil celkem jasně 4:0, co od zápasu čekáš
Jsme rozjetí, daří se nám a pokukujeme po týmech před námi. Soupeř má velkou kvalitu, ale při vší úctě, jedeme do Kunštátu jednoznačně pro tři body.
Tom a jeho výběr z kabiny Sparty:
Největší kliďas týmu?
Tomáš Košut
Největší srdcař?
Lukáš Krejčí
Nejlepší bavič v týmu?
Dva Vasilové
Nejrychlejší hráč?
Jakub Pojsl
Nejpomalejší hráč?
Mohl by to být Pavel Drbal, ale ještě ho nikdy nikdo neviděl pokusit se rozběhnout naplno, takže těžko říct.
Hráč s nejtvrdší střelou?
Tady by se asi shodla celá kabina jednohlasně, jsem to já
Hráč s nejhorší střelou?
Není takový, všichni jsou skvělí.
Kdo z kabiny nejvíc vypije a kdo nejméně vydrží?
Někteří spoluhráči vlastní hospodu a mají svou práci hodně rádi… Nejmenší výdrž asi mlaďoši.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Co nejvíce času se snažím trávit s rodinou a když něco málu času zbude, tak přátelům.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Velice sympatický projekt, obzvlášť tebe musím hodně pochválit, myslím, že málokterá soutěž má takový servis.
Děkuji za pochvalu a za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.