Věřím, že nás výhra nakopne, říká krumlovský Bauer

V zimě posílil Český Krumlov útočník Radek Bauer, jenž předtím nastupoval v I. B třídě za Větřní. Rozený střelec se poprvé v novém dresu prosadil ve třetím jarním kole, kdy pomohl jednou brankou k vítězství 4:0 nad Klatovy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak si zvykáte na divizi? Je to velký skok oproti B třídě?
Máme za sebou teprve třetí kolo, takže si stále zvykám. Nicméně do kabiny jsem zapadl dobře, tréninky se snažím absolvovat všechny, tak doufám, že to bude jen lepší a lepší!
V čem je podle vás největší rozdíl mezi oběma soutěžemi?
Největší rozdíl vidím v rychlosti, soubojích a samozřejmě v divizi musíte mít fyzický fond úplně jinde.
Překvapila vás v zimě nabídka Českého Krumlova?
Upřímně mě zase tolik nabídka z Krumlova nepřekvapila. Měl jsem spousty nabídek a s Krumlovem jsem přestup řešil již dříve. Také díky situaci, která v týmu nyní je, je jasné, že s tím Slavoj něco musel dělat.
Moc často se nevidí, aby šel hráč během jednoho přestupního období o tři soutěže výše. Neměl jste strach, zda ten skok nebude velký?
Strach jsem neměl, spíš takový přirozený respekt, ale jak se říká „nezkusíš, nevíš“
Naposledy jste zvládli zvítězit nad Klatovy vysoko 4:0 a dotáhli jste se tak na ostatní týmy, co bojují o záchranu. Jak vidíte ještě šance Krumlova na udržení soutěže?
Začíná se nám dařit a já věřím, ze nás tahle výhra jen nakopne a budeme dále sbírat body a divizi zachráníme! Určitě bereme v potaz, že teď nemůžeme usnout na vavřínech a musíme jet stále na 120 %.
Každý střelec se chce v novém týmu co nejdříve prosadit. Jste rád, že to máte už za sebou?
Samozřejmě jsem rád, že jsem konečně dal gól, i když mě víc mrzí, že jsem první branku nedal v úvodním zápase proti Doubravce, kde jsem měl velkou šanci za stavu 0:0. Zápas pak mohl dopadnou úplně jinak a mohlo být o nějaký ten bod navíc. Nicméně doufám, že teď jsem to prolomil a začne to tam padat!
V pátek vás čeká zápas v Mariánských Lázních, které po podzimu skončily na prvním místě, ale na jaře ještě nezvítězily. Jak těžký zápas to bude?
Počítáme s tím, že to bude velice náročný zapas, ale my ho chceme zvládnout a přivézt zpět do Krumlova důležité body. Jak jsem již zmiňoval, když budeme makat na 120 % a hrát jako tým, věřím, že můžeme bodovat s každým týmem.
Jak si zvykáte na delší cestování, které v divizi je?
Zatím jsem byl s klukama v Praze, takže zase taková dálka to nebyla. Nicméně já s cestováním nemám žádný problém. V autobuse je dobra nálada, hraje hudba, motivujeme se na zápas, takže si to užívám.
Dříve jste nastupoval v nižší soutěži v Rakousku. Návrat zpátky vás už neláká?
Nyní se soustředím jen na to, abychom s klukama zachránili divizi. Nic jiného mě teď nezajímá a neřeším, co bude potom. Teď mam tento jediný cíl a čas ukáže.
Proč jste se tehdy vracel zpátky do Čech? A jsou tam podmínky o tolik lepší než u nás?
Z Rakouska jsem se vrátil kvůli tomu, ze se objevil koronavirus a zavřeli hranice. Samozřejmě je to o nabídce, ale v Rakousku je obecně více peněz. A co se týče zázemí, záleží, v jakém týmu jste. Jak v Česku, tak v Rakousku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.