Útočník Dobrušky Vojtěch Bílek: Teď už chci hrát pouze za Dobrušku, kde se cítím být doma!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal útočník SK Dobruška Vojtěch Bílek! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k výhře v anketě. Máte tip, kdo pro vás nejvíce hlasoval a budete muset přispět něco do klubové kasy?
Moc děkuji. To, že stojím lidem za to, aby hlasovali, toho si vážím. Tipuji, že nejvíce hlasů mi poslala má rodina. Hlavně maminka mojí přítelkyně, která sleduje každý náš zápas a rozhodla se, že vyhraju, a taky to tak dopadlo (směje se).
Zvládli jste zápas proti Lázním Bělohrad, kde se vám povedlo dát krásný gól, jak zápas hodnotíte?
Po prvním jarním zápase s Hořicemi jsme měli co napravovat, jelikož ten se nám hrubě nepovedl. Jediným světlým okamžikem byl nádherný gól Pavla Feichtingera, když už jste zmínil ten můj. Přes týden jsme si v kabině vyříkali pár věcí a do Lázní jsme jeli pro vítězství. To jsme získali především díky týmovému výkonu. Všichni kluci zaslouží pochvalu. Celý zápas jsme byli lepším týmem a byla jen naše chyba, že jsme to více nepromítli i do skóre. Každopádně 3 body jsme odvezli do Dobrušky, a tak dali dárek k svátku Vlastovi Karalovi.
Dobruška má celkem mladý kádr doplněný zkušenými hráči, jaká je v týmu atmosféra?
Mladých kluků je nás v týmu hodně, přináší to komplikace jako například, že se rozjedeme na vysoké školy a nemůžeme trénovat pohromadě. Na druhou stranu je to základ do budoucna. Zkušených hráčů si vážím jak za to, co mají za sebou, ale i za to, jak v týmu fungují. Zažil jsem, že ne vždy jsou starší hráči oporou a vzorem mladším. U nás to ale 100% platí a já osobně si být členem kabiny užívám.
Ve svojí kariéře jste si zahrál i za Duklu Praha, jak na toto angažmá vzpomínáte a je Dukla Vaším oblíbeným klubem?
Byl to vrchol mojí fotbalové kariéry, bohužel pak už přišly problémy se zdravím. Ačkoli byly lepší i horší okamžiky, celkově na Duklu vzpomínám v dobrém a jsem rád, že jsem tam v 16-ti z Náchoda odešel. Odchod do Prahy mi přinesl i mnoho zkušeností do života. Duklu mám pořád rád a sleduji, jak si vede. Myslím, že aktuálně mají dobře našlápnuto, aby se vrátili do 1. ligy. Navíc tam mám stále i pár svých bývalých spoluhráčů.
Co považujete za svůj největší fotbalový úspěch?
Největší úspěch je asi výhra v druhé nejvyšší lize dorostu a postup přes baráž do první, čehož jsme dosáhli s Duklou, když jsem nastupoval ještě s kluky o rok staršími. To byla jízda a pomohl jsem tomu řadou gólů.
Jste stále mladý hráč, neláká vás, vyzkoušet si vyšší soutěž?
Myslím, že jsem si už něco vyzkoušel – mimo Duklu jsem hrál divizi a nastoupil bych i ve 3. lize nebýt přetrženého křížového vazu. Teď už chci hrát pouze za Dobrušku, kde se cítím být doma
Co rád děláte, když zrovna nehrajete fotbal?
Nejvíce času mi momentálně zabírá studium na vysoké škole. Studuji chemické inženýrství a bioinženýrství. Aktuálně pracuji na diplomové práci a budu se připravovat na státnice. Ve volném čase si rád zasportuju nebo trávím čas s přáteli nebo rodinou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.