Jan Lichovník - S bodovým ziskem nejsme spokojeni

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji po roce k opětovnému vítězství. Co budete muset donést do kabiny za něj?
Děkuji. Asi jednou za rok zahraju nějaký povedený zápas. (smích) Do kabiny asi už nic, ale na závěrečnou určitě donesu nějaký dobrý nealkoholický nápoj. (smích)
Sledoval jste průběh hlasování? A jak jste hecoval své fanoušky, aby hlasovali?
Věděl jsem, že jsem v sestavě kola, ale hlasování jsem vůbec nesledoval, protože většinou vyhrávali hráči z jiných týmů. Takže mě docela překvapilo, že jsem tuto prestižní anketu ovládl.
V sobotu jste porazili Litultovice. Jste spokojen s výkonem týmu? Nebo byste na něm ještě něco dokázal vylepšit?
Vždycky je na čem pracovat, takže úplná spokojenost tam není, ale myslím, že to byl jeden z našich povedenějších zápasů. Určitě je potřeba zapracovat na fyzičce, protože od toho se odvíjí vše, co se děje na hřišti, ale od toho je zimní příprava, která se už nezadržitelně blíží.
Vy sám jste byl se svým výkonem spokojen?
Nerad se sám hodnotím, od toho tu jsou jiní. Ale asi jsem nezahrál úplně špatně, když mě trenéři zvolili za hráče zápasu
Zaskočily vás Litultovice něčím? A kdo v jejich týmu vám dělal největší problémy?
Před zápasem jsem byl trošku nervózní, ale po pár minutách jsem byl už docela klidný, protože tento zápas jsme si mohli prohrát akorát sami. Největší problém nám dělal určitě útočník Šrom, který když dostane pár metrů prostoru, tak je hned nebezpečný, ale myslím, že jsme si ho až na jednu situaci pohlídali.
Jaký byl průběh tohoto zápasu?
Od první minuty jsme měli zápas pod kontrolou. Byli jsme většinu času na míči, skoro u každého balónu jsme byli rychleji a přidali krásné góly. Potom jsme ze dvou chyb dostali dva góly, takže jsme začali být trošku nervózní, ale nervozita za chvíli vyprchala, když jsme zase vedli a do konce poločasu si to pohlídali. Ve druhém poločase jsme už tak moc neútočili, ale spíše jsme si hlídali výsledek. Asi 20 minut před koncem se nám zranil kapitán Šneček, který potom ze všech posledních sil odchodil zápas v útoku, takže se dá říct, že jsme dohrávali zápas v deseti, ale i tak už se Litultovice do žádných šancí nedostali, a tak jsme si poklidně dokráčeli pro tři body
Vy sám jste byl u prvního gólu jako nahrávač, a u třetí jako střelec. Popište obě situace pro naše čtenáře.
Dá se říct, že jsem byl u všech gólů, které jsme dali, ale i u těch, které jsme dostali. (smích) U prvního gólu jsem viděl na lajně rychlíka Lopeze (Martin Schoppik), tak jsem mu přihrál a ten, i když byl v tu dobu třetí nejstarší na hřišti, tak utekl celé obraně a pohodlně zasunul kolem gólmana. U třetího gólu mi to Lopez vrátil, když mi přihrál na velké vápno a já jsem z voleje vystřelil a míč zapadl k levé tyčce. Prostě nechytatelná střela. (smích)
Brzy jste vedli o dvě branky. Soupeř ale rychle srovnal. V tu chvíli jste se neobával o výsledek? A co podle vás bylo klíčovým momentem zápasu?
Trošku nás to rozhodilo, ale ne natolik, abych si nebyl jistý, že tenhle zápas dovedeme do vítězného konce. Klíčové určitě bylo to, že jsme se nesesypali, jako se to stalo v některých zápasech, a hráli pořád to, co jsme chtěli a to držet balón a hrát ze zabezpečené obrany.
Vávrovice jsou zatím páté, a mají 17 bodů. Jak moc panuje spokojenost s tímto bodovým výsledkem? A kolik bodů vám chybí k absolutní spokojenosti?
Se 17 body určitě nemůžeme být nikdo spokojený, protože jsme zbytečně ztratili body v zápasech, ve kterých jsme vedli, ať už to byly Stěbořice, Žimrovice, Slavkov nebo Hlavnice.
Který zápas v sezóně považujete za nejlepší od Vávrovic? Na který byste nejraději zapomněl?
Za nejlepší zápas bych možná označil tento proti Litultovicím nebo proti Štítině, ve kterém jsme sice prohráli vyšším rozdílem, ale měli jsme jenom 8 hráčů z A týmu a zbytek jsme lepili hráči z béčka nebo dorostu, takže po tomhle zápase jsem byl pyšný na všechny hráče, kteří tento zápas odehráli. Nejraději bych zapomněl určitě na Žimrovice, kde jsme vedli 3:0, ale nakonec jsme v poslední minutě dostali na 3:3. To se nám nemůže stávat.
Blíží se dlouhá zimní pauza. Jak se na ni těšíte? A jak se budete udržovat ve formě?
Vím, že většina hráčů nemá rádo zimní přípravu, protože je to většinou jenom o běhání, ale já se na přípravu vždycky těším. Ať už na zlepšování fyzičky nebo na stmelování kolektivu v nějaké místní hospůdce u dobrého pivečka. (smích) Určitě budu běhat, cvičit, makat každý den jako všichni spoluhráči a hlavně doplňovat pitný režim a udržovat ten správný jídelníček. Děkuji za rozhovor. Děláte to výborně, takže v tom určitě pokračujte.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.