Lukáš Vokurka: Chodím se svým agentem na tenis, ale to mi připomíná, že už jsme dlouho nebyli, viď Jirko?

V 5. kole se stal vítězem Lukáš Vokurka, který hraje za Nováčka v této soutěži, rezerva Měřína. V rozhovoru nám prozradil, jaký má dárek pro jeho babičku, nebo co rád dělá se svým agentem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak probíhalo hlasování o hráče kola?
Ahoj všem, hlavně těm, kteří pro mě hlasovali. Hlasování podle mého probíhalo velice hladce, měl jsem zhruba nějakých 70%, druhý měl cca 17%. Takže, jak se říká, šlo to jako po másle (smích).
Jaká je vaše reakce?
Abych byl upřímný, vůbec mě to nepřekvapilo. Mám spoustu kamarádů, kteří tento rozhovor chtěli vidět, takže podle toho vypadalo i hlasování. Největší dík ale patří mojí mamince a babičce, které si kvůli tomu dokonce založily účet na této stránce. Babička v úterý oslavila své 70. narozeniny, takže takový opožděný dáreček pro ni, snad si to přečte. (smích)
Jak byste zhodnotil poslední utkání?
Utkání jsme celkově odehráli velice slušné, až na těch 5 minut, kde jsme dostali 2 góly a prohrávali jsme 2:0. Poté jsem zavelel k obratu a už to šlo. (smích) Kluci z Moravce hráli klasickou nakopávanou, takže si to dokážete představit, míč od stoperů lítal vzduchem a střed hřiště vynechávali. Nám velice dobře zahrála obrana, která dokázala míč podržet a rozehrát. Moji spoluhráči mě hezky nacházeli balónama, pak to stačilo jen dobře zakončit, což se povedlo a dal jsem snad svůj vůbec první hattrick v dospělém fotbale. Můj post byl minulý rok stoper, proto jsme taky měli nejlepší obranu. Ale momentálně se ze mě stal asi útočník, co Pedro? (smích)
Jaké jsou rozdíly mezi III. třídou a okresním přeborem?
Tak nějaké rozdíly tam určitě jsou, hra je daleko tvrdší a rychlejší. Určitě zde bude hrát víc týmů fotbal a ne nakopávanou, což nám vlastně vyhovujeme. Chceme hrát fotbal s každým.
Kde byste se chtěli pohybovat v tabulce?
Před sezónou jsme si s klukama v kabině řekli, že by bylo hrozně fajn skončit první rok někde v horní části tabulky, takže 5. nebo 6. místo na první rok ideální. Tým na to určitě máme, takže stačí makat a jak jsem psal, hrát fotbal. A ještě jedna důležitá věc, CHODIT na tréninky.
Na jaké úrovni je okresní přebor podle vás?
Zatím nemohu nějak soudit, měli jsme pouze 4 zápasy. Nová Ves se podle mě řadí mezi adepty na první trojku, společně s Rožinkou a Bobrovou, která taky předvádí kvalitní zápasy. My změříme síly s Rožinkou teď o víkendu a popravdě jsem na to velice zvědavej. Bude to taková zkouška ohněm, protože nikdo lepší už v okresu podle mě nebude.
Kam byste chtěl dosáhnout vaši hráčskou kariéru?
Abych pravdu řekl, tak už žádné cíle nemám, ALE zápas proti Moravci mě nakopnul k tomu, abych na sobě ještě trochu víc zapracoval na útočné pozici, přece jenom jsem v útoku nikdy nehrál a hrozně mě to tam bavilo a sedlo. Na druhou stranu mi po zápase řekl náš trenér, že jsem prej línej útočník. Nebude lhát lehce se mě to dotklo, protože jsem se snažil napadat a 2 jsem utekl obraně soupeře, podstoupil několik těžkých soubojů a tak dále. Možná už nebudu mít po tomhle místo v sestavě, tak se nabízí možnost mě draftovat do jiného týmu. Po zápase jsem podepsal novou smlouvu se svým agentem Jirkou Zelinkou, takže když tak kontaktujte jeho. Jsem otevřen nabídkám. (smích)
Co děláte rád mimo fotbal?
Chodím se svým agentem na tenis, ale to mi připomíná, že už jsme dlouho nebyli, viď Jirko? (smích) Jinak rád trávím čas s kamarády u pivka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.