David Fábry, hráč kola: "V týmu máme skvělou partu, možná až moc." | 1.B třída sk. A, 2023-2024

David Fábry. Hattrick a nadprůměrný výkon proti Braškovu jedenatřicetiletému hráči vykouzlil ocenění hráče kola v naší anketě a to poměrně jasně a bez debat. Zeptali jsme se ho na pár otázek a zjistili jsme, proč by si nechtěl zkusit trénink ve velkoklubu, nebo jaký je jeho fotbalový sen.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Hattrick proti Braškovu se nevidí každý den, co na to trenér?
Trenér byl spokojený, že jsme zápas výsledkově zvládli hlavně jako celek a před posvícením si udělali dobrou náladu.
A jaký máte pocit z výkonu Vy?
Ani nevím, kdy naposledy se mi podařilo nastřílet hattrick v mistrovském zápase, nejspíš to bude někdy dávno v dorostu. Z výkonu ani tak skvělý pocit nemám, v zápase jsem se paradoxně skoro nedostával do hry. V Braškově je menší hřiště a myslím, že herně nám vyhovuje spíše naše dobrovízské letiště.
Jaký je cíl týmu pro tuto sezónu?
Nejdříve se pár kol rozkoukat a pouze v případě úspěšného startu do sezóny vyhlásit útok na postup. Myslím si, že složení týmu máme i na tuto soutěž nadstandardní. Minimálně chceme hrát v horní části tabulky a soupeřit o umístění nejvyšší.
Co nejraději děláte, pokud vynecháte fotbal?
Rád trávím čas s rodinou, mám dvě malé děti. Jako programátor strávím hodně času u PC. Občas si zahraju poker a když je čas, posedím s kamarády u piva (a většinou se čas najde).
Nejoblíbenější fotbalista/fotbalový vzor?
Vyloženě fotbalový vzor nemám. Jako mladý jsem obdivoval schopnosti C. Ronalda, později zase L. Messiho. Vždy jsem rád sledoval jejich rivalitu a souboje o pozici nejlepšího fotbalisty na světě.
Jaký máte názor na vaši "partu" v týmu, panuje dobrá atmosféra mezi hráči?
V týmu máme partu skvělou, možná až moc. Pravidelné společné pozápasové oslavy bývají opravdu dlouhé a náročné. Naštěstí nám změnili hrací dny domácích zápasů ze soboty na neděli, tak se jejich četnost a kvalita snad trochu zmírní.
Máte nějaký fotbalový sen?
V 31 letech jsem v pokročilém fotbalovém věku a dostatečně rozumný na to, abych si nevytvářel žádné další fotbalové sny. Jen bych si přál hrát co nejdéle, udržet se zdravotně a stále být aktivní sportovec.
Kdyby jste mohl hrát za jakýkoliv klub na světě, který by jste si vybral?
Vždy jsem chtěl zkusit absolvovat alespoň jeden fotbalový trénink v nějakém top velkoklubu, abych mohl porovnat ten extrémní rozdíl mezi amatérským a vrcholovým stylem fotbalu. Teď si uvědomuju, že by to asi nemusela být úplně nejpříjemnější zkušenost a naopak bych si mohl připadat potupně. Aktuálně jsem spokojený s působením v týmu Dobrovíze, hlavně když se nám konečně povedlo vykopat z okresního přeboru.
Očekávání od zápasu s Libušínem?
Věřím, že zápas bez větších problémů zvládneme a na domácím hřišti zvítězíme výraznějším výsledkem. Tipuju konečné skóre 6:1.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.