Michal Sedláček - V okresním přeboru je více týmů, co chtějí hrát fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, předně gratuluji k výhře v hlasování o hráče kola. Jak vy sám jste viděl svůj výkon, a kde byste ještě mohl najít rezervy?
Dobrý den a děkuji. Myslím si, že se snažím hrát pořád stejně každý zápas a za mě to zrovna extra výkon nebyl. Mohl bych se zlepšit v zakončení, protože jsem tam měl asi 2 tutovky, které jsem neproměnil.
Co výkon týmu, byl podle vašich představ? Nebo byste na něm našel rezervy, a co byste na něm vylepšil?
No první poločas nebyl vůbec náš styl hry, a až druhý se to zlepšilo. Určitě dokážeme předvést lepší výkon, než byl v tomto zápase. Zlepšil bych rozhodně rychlejší otáčení hry, jelikož mi připadá, že někdy máme fáze, kdy se hraje třebas 5-7 minut pouze na jedné straně a nikdo z nás tu hru neotočí. (smích)
Trenér Hochgesandt si stěžoval, že jste v zápase byli příliš nervózní, z čehož pramenily chyby v obraně. Z jakého důvodu tato nervozita pramenila, a co udělat, abyste jí v příštím zápase předešly?
Ano byli jsme nervózní a bohužel se to promítlo i na naší hře. Myslím si, že nervozita pramenila z toho, že to byl vůbec první zápas v okresním přeboru pro Štáblovice a navíc hned doma s týmem, který jsme ani neznali. Nikdo nás nechtěl zklamat diváky a trenéra, tak každý z nás byl nervózní a pomalu jsme i zapomněli, jakým stylem hrajeme ten náš fotbal. Měli jsme plno zkažených přihrávek a v zakončení tam bylo taky pár chyb. Já myslím, že v dalším zápase už ta nervozita tolik nebude. První zápas dopadl dobře, jelikož jsme vyhráli, takže myslím, že ta nervozita už z nás spadla.
Kozmice vás velice dlouho v zápase trápily. Zaskočily vás něčím? A který hráč v jejich dresu vám dělal nejvíce problémů?
Že by nás trápily, bych zrovna neřekl…. Těžily akorát z našich chyb a všechny tři chyby taky potrestaly gólem. Byly tam dva hráči, kteří nám dělali problém a to byl útočník Jakub Galdia, který nám dal tři góly a druhý byl stoper, který jim organizoval obranu, ale zranil se a musel jít vystřídat, a pak už v jejich obraně byly díry.
Dlouho byl stav nerozhodný. Co považujete za klíčový okamžik zápasu, který to zlomil ve váš prospěch a konečnou výhru 6:3?
Klíčový okamžik bylo asi zranění jejich stopera a střídaní, kdy šel do útoku Jakub Lukaku Mecner (smích), který potvrdil, že má čich na góly. Sice mohl dát další 3-4 góly a dal ,,jenom´´ dva, ale v kabině nám potom říkal, že to bylo schválně, ať nemusí hned první zápas kupovat láhev za hattrick.(smích) Další fakt byl ten, že soupeř odpadl fyzicky a už nestíhali naši hru bránit.
Popište pro naše čtenáře průběh utkání. A zkuste nám sdělit situaci před prvním gólem, kdy jste nahrával na něj Frunckovi.
Průběh utkání byl takový, že soupeř nakopával akorát dlouhé balony na jejich útočníka a spoléhal na to, že uteče naší obraně, jinak žádnou mezihru skoro neměli. Situace před prvním glem byla taková´, že štáblovický Messi (Daniel Tesař) zpracoval míč na autové čáře a z voleje to nahrál Laovi (Michal Laovský), který mi to hned z první nahrál do běhu za obranu, a já už jenom utekl a nahrával pod sebe na šestnáctku na Frunďu (Jirka Fruncek), který nekompromisně zakončil. (smích)
Příští zápas hrajete proti Štítině, kde váš trenér nějakou dobu působil. Vypsal na tento zápas nějaké speciální prémie? A co myslíte, že by na domácí mohlo platit a na co si dát největší pozor?
Tréňa na to žádnou prémii nevypsal, ale zkusím ho na tréninku ještě přemluvit. (smích) Trenér nám řekl na co si dávat pozor a na koho, ale to tady psát nebudu, aby si to soupeř nepřečetl. (smích)
Štáblovice chtěly do okresu postoupit už dlouho dobu. Čím to, že se to dlouho nedařilo, a že minulou sezónu to, konečně vyšlo?
To nevím, proč se jim to tak dlouho nedařilo, ale myslím si, že hodně pomohlo to, když k nám přišel Martin V., který nám udělal nadstandardní podmínky (udělal toho opravdu hodně a všechno tady vypisovat nebudu, protože by to bylo na dlouho). Přivedl k nám nového trenéra (Jan Hochgesandt), který se nám začal věnovat a naučil nás jiný styl, hry který praktikujeme každý zápas a taky nám pomohl s fyzičkou. Dále přišli během dvou let noví hráči, kteří nám hodně pomohli.
Loni jste hráli trojku a nyní okres. Jaký si myslíte, že je hlavní rozdíl mezi těmito soutěžemi?
Hlavní rozdíl je v tom, že jsou konečně tři rozhodčí a nemusí se pořád někdo shánět, kdo bude mávat na lajně atp. Taky je v okrese mnohem více týmu, které chtějí opravdu hrát fotbal, a ne celých 90 minut jenom odchodit bez závislosti na výsledku.
Většina týmů, co postoupila z trojky nahoru, hned spadli. Co proto chcete udělat, abyste se tomu vyhnuli, a jakou hru hodláte praktikovat?
To doufám nebude náš příklad, že hned spadneme. My jako hráči do toho dáme maximum, abychom hráli alespoň klidný střed tabulky, a to jakou hru budeme praktikovat, záleží pouze na trenérovi.
Kdo v létě posílil vaše řady, a kdo je naopak opustil? A jaké ambice máte pro tuto sezónu?
V létě nás posílil brankář Denis Laci, obránce Petr Heinzke a útočník Lukáš Veřmiřovský. Opustil nás akorát brankář Matyáš Chovanec. Ambice jsou takové, že rozhodně hned nespadnout, a já doufám, že alespoň do toho pátého místa bychom mohli být.
Na který zápas v okrese vy speciálně těšíte? A proč?
Těším se na zápas proti Vávrovicím, protože jsem tam hrál, kluky tam znám a rád je opět uvidím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.