Od začátku jsem byl rozhodnutý, že se chci vrátit zpět do Dobřan, říká Adam Černý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal obránce Dobřan Adam Černý. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Dobřan jsi přišel z Petřína, kde ti skočila dorostenecká léta. Bylo ve hře setrvání třeba v petřínském béčku, nebo jsi byl od začátku rozhodnutý se vrátit domů do Dobřan?
Na Petříně jsem strávil krásných 5 let, nasbíral jsem mnoho zkušeností a poznal jsem tam plno super lidí, ale už jsem byl od začátku rozhodnutý, že se chci vrátit zpět do Dobřan, které o mě už dlouhou dobu měly velký zájem, a tak mi to rozhodování dost ulehčily.
Přišel jsi do nového kolektivu. S kým si v kabině nejvíce rozumíš?
Kdybych si musel vybrat jednoho, tak asi vyberu Petra Brabce, se kterým si rozumím jak v kabině, tak i na hřišti. Ale lidí bych mohl vybrat určitě víc, v kabině si podle mě rozumím s každým.
Jaké bylo zápisné v novém týmu?
Zápisné nám začlo hned po posledním přátelském utkání. Měli jsme připravené občerstvení v podobě prasete a jiných upečených pokrmů. Poté každý nový člen týmu musel zaplatit rundu panáků pro trenéry a spoluhráče. Většina odcházela okolo 1-2 hodiny, někteří vytrvalí tam zůstali ještě déle.
Ty jsi byl mezi těmi vytrvalými?
Nene, já jsem odcházel po 2. hodině, poté už tam zůstalo jen pár jedinců (směje se)
S Tadeášem Mertlem tvoříte nejspíše nejmladší stoperskou dvojici v soutěži. Jak si zatím pochvaluješ spolupráci se stejně starým kolegou?
Tadeáš je výborný hráč, asi jeden z nejlepších se kterými jsem na stoperu hrál. Doufám, že naše spolupráce bude takhle pokračovat dále, protože si myslím, že naše dobrá spolupráce může být pro tým hodně platná.
Vraťme se k zápasu a konkrétně ke tvému gólu. Prý jsi kopal penaltu už v přípravě. Jsi určený?
Určený je Ondra Havlíček, který byl faulovaný, a tak tu penaltu kopat nechtěl. Takže kluci říkali, že ji mám jít kopnout já a myslím si, že jsem to nakonec zvládl s přehledem (směje se)
Za necelý měsíc načneš maturitní ročník. Máš nějaké plány, kam po střední?
No po střední bych chtěl jít na Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni, kde bych chtěl vystudovat tělesnou výchovu. A poté bych se chtěl stát učitelem, tak uvidíme jestli to vyjde (směje se)
Studuješ pedagogické lyceum, konkrétně na tělocvikáře. Maturuješ tak mimo jiné třeba z gymnastiky nebo plavání. Jak ti jde třeba hvězda?
Součástí naší maturity je i praktická zkouška z Tělesné výchovy, která se skládá z gymnastiky, plavání, atletiky a míčových sportů. Největší problémy mám samozřejmě s gymnastikou, která mi opravdu nejde, ale myslím že jsem udělal už dost velký pokrok. A zmíněná hvězda mi bohužel nejde, ale to během školního roku určitě napravím.
Prý si sem tam vsadíš. Třeba na tenis, ten ti prý jde ze všeho nejvíc. Jsi v kladných číslech?
Občas si za nějaké drobné vsadím, to je pravda, ale není to nic speciálního. Ale v kladných číslech jsem, i když ne moc popravdě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.