Jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet ligový fotbal, říká hráč sezony Josef Obdržal

Vítězem Hisense sestavy roku 2022/23 v soutěži I.A třída sk. A se stal Josef Obdržal z týmu TJ Ligmet Milín. Dvaadvacetiletý obránce či záložník se v rozhovoru rozpovídal o uplynulé i nadcházející sezoně, jeho zkušenostech s ligovým fotbalem i vztahu se svým otcem, který dělá předsedu klubu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče sezony. Myslíte, že zasloužený triumf?
Moc Vám děkuji. Nevím, jestli zasloužený. To asi není na mně, abych tohle posuzoval. Myslím ale, že jsem po celou sezonu podával dobré a stabilní výkony.
V sestavě sezony byl i Váš spoluhráč Stanislav Gabriel, který se v anketě umístil na třetím místě. Probíhalo mezi Vámi nějaké hecování?
Vůbec, ani jsme se o tom spolu nebavili. Jen kluci z kabiny pravidelně posílali do skupiny, že pro nás hlasují.
S Milínem jste v tabulce skončili na druhé příčce a pár dnů po skončení sezony jste se dozvěděli, že i toto místo Vám stačí na postup do krajského přeboru. Jaká byla Vaše reakce?
Reakce byla určitě pozitivní. Já i celý tým jsme měli radost, že se nám nakonec podařilo splnit náš cíl, který jsme si dali před začátkem sezony.
Jaké jsou ambice Milína do krajských bojů?
Do krajského přeboru jdeme s tím, že bychom se chtěli poprat o vyšší příčky a dostat se do nějaké té TOP šestky. Myslím ale, že máme na to zabojovat o ta nejvyšší místa v tabulce.
Přišly nějaké posily?
Ano, přišel brankář Marek Štěch, který působil v Anglii nebo pražské Spartě. Dále přišel Pavel Hájek, který v mládežnických kategoriích působil také ve Spartě a následně jsme spolu hráli v Příbrami. Ještě by se měl dotahovat přestup jednoho bývalého ligového hráče, ale zatím k tomu nemůžu nic říct. Myslím si, že posily mají nesmírnou kvalitu a určitě celému týmu pomohou ještě k lepším výkonům.
Posledních pět zápasů uplynulé sezony jste odehrál s kapitánskou páskou. Necháte si ji i pro nadcházející ročník?
V kabině jsem tohle téma nadhodil, jelikož odešel náš kapitán Honza Poplštein. Prý není co měnit, takže tomu tak zřejmě bude i v následující sezoně.
Jaké bylo pro Vás osobně nejlepší utkání v uplynulé sezoně?
Co se mého výkonu týče, tak nevím, který zápas bych vybral. Žádné utkání, které bych vypíchl kvůli nějakému nejlepšímu výkonu, asi není. Nejlepší výkon po týmové stránce bylo za mě domácí utkání proti Chlumci, které jsme z poločasového výsledku 0:2 dokázali gólem v poslední minutě otočit na 3:2.
Když jsme spolu na začátku června dělali rozhovor, zmínil jste se mimo jiné i o ukončení Vašeho působení v A-týmu Příbrami. Jaký byl hlavní důvod Vašeho odchodu?
Hlavním důvodem ukončení mé krátké profesionální kariéry byla opakovaná zranění a ztráta motivace hrát fotbal na nejvyšší úrovni. Jsem ale rád, že jsem si mohl vyzkoušet jaké to je hrát ligový fotbal. I když to někdy nebylo lehké, budu na to vždy rád vzpomínat.
Předsedou Milína je Váš otec. Jak se Vám s ním spolupracuje?
S tátou se mi spolupracuje dobře. Často se spolu o fotbale bavíme, probíráme jak odehrané, tak nadcházející zápasy. Občas se mi snaží s něčím poradit, ale ne vždycky poslechnu (směje se). Milínskému fotbalu věnuje většinu svého volného času a snaží se pro nás dělat co nejlepší podmínky. Za to má můj velký obdiv.
Už Vám někdy za něco vynadal?
V mládeži mi několikrát vynadal za to, že jsem ho v něčem neposlechl nebo si nenechal poradit. Od té doby, co jsem v dospělém fotbale, mi za nic nevynadal. Asi už zjistil, že je to stejně zbytečné (směje se).
Jaká je největší náplň Vašeho volného času?
Před pár měsíci jsme si s přítelkyní pořídili štěňátko, takže teď většinu volného času věnuji jemu. Občas si zapnu nějaké hry na PlayStationu nebo koukám na Netflix.
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Příspěvek do kasy za rozhovor nebo nějaké umístění je u nás již samozřejmostí. I přesto, že jsem správcem týmové kasy, tak se tomu nevyhnu a nedobrovolně klukům přispěji (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.