Útoník Třebše Filip Schober: Myslím si, že jsme s bráchou na hřišti docela sehraní a vždy se od něj něco přiučím

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole si nastoupil za A-tym v krajském přeboru, byla to tvoje premiéra v dospělém fotbale?
S dospělým fotbalem už mám nějakou tu zkušenost a to konkrétně v zápasu se Železnicí, kdy jsem dostal příložitost od pana trénera Lukáše Michala, který trénuje B-tým. Tohle byla moje první vetší zkušenost s dospělým fotbalem a doufám, že ne poslední, protože jsem z ní načerpal nové zkušenosti.
Na hřišti si se potkal i se starším bratrem Vaskem, jak se ti s bráchou hrálo a byl to vás první společný soutěžní zápas?
S bráchou jsme spolu kopali od mala, ale nikdy jsme se spolu nepotkali na hřišti v soutěžním zápase až doposud, kdy jsme dostali poprvé šanci si spolu zahrát, i když jen na chvíli. V posledním soutěžním zápase jsme od pana trenéra Kincla dostali šanci si spolu zahrát o něco déle, za což mu samozřejmě děkuju. Myslím si, že jsme s bráchou na hřišti docela sehraní, protože jsme zvyklí spolu hrát od brzkého věku a rád se od něj vždy něco nového přiučím.
Věkem si ještě dorostenec, za jakou kategorii hraješ a jak se Vám v soutěži daří?
Hraju v kategorii U17 mladší dorost, ale párkrát jsem měl možnost nastoupit i za starší dorost U19. Letošní sézona se nám nevydařila podle našich představ, proto věříme, že příští sézona pro nás bude úspěšnější.
Hraješ na pozici útočníka i v dorostu?
Ano, tuto pozici hraju už od mala.
Kolikrát týdne trénuješ a jak moc tě fotbal baví?
Na tréninky se svojí kategorií chodím třikrát týdně trénovat a když je možnost, tak i s B a A-týmem. Fotbal byl pro mě od malička důležitá součást života a věděl jsem, že se tomu budu chtít věnovat určitě i do budoucna.
Na čem si myslíš, že bys měl zapracovat a co je naopak tvoje silná stránka?
Tak makat na sobě dál chci furt, ale na čem si myslím, že bych mohl zapracovat je určitě koncovka a individuální práce s míčem. Naopak si myslím, že rychlost, výbušnost a dobrý pohyb po hřišti jsou moje velice silné stránky.
Jak se ti líbí v Třebši?
Myslím si, že Třebeš funguje jako celek výborně. Musím určitě zmínit skvělé trenéry, dobrou partu a celkové působení Třebše jako klubu.
Oblíbený hráč a klub?
Jak by Vám řeklo asi spoustu dalších fotbalistů, tak mým nejoblíbenějším hráčem je Cristiano Ronaldo, který je mým vzorem od té doby, co jsem s fotbalem začal a s ním se pojí i můj nejoblíbenější fotbalový klub, kterým je Real Madrid. A samozřejmě od mala je mým vzorem můj starší brácha od kterého jsem vždy nabíral mnoho zkušeností a rad.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.