ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 14.kolo Moravskoslezský | Opava | Okresní přebor , 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Rozhovor jsme vedli se Zdeňkem Richlým z Vávrovic. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na výhru hráče kola?
Tak to jste mě zaskočil. Vůbec jsem to nečekal. Podle mě si to ani nezasloužím.
Jak jste byl spokojen s výkonem týmu a svým výkonem?
Tým hrál velmi dobře, a bylo vidět, že se na předních příčkách pohybujeme oprávněně. Musíme do týmu ale postupně zapracovávat mladší, protože se někdy stává,m že kluci kvůli studiu někdy nemůžou nastoupit. Dále je důlěžité, aby se mladí s kluky sehráli. Za mě jsem rád, že jsem si s kluky zahrál, protože se s němi hraje dobře. Spokojen jsem i s nahrávkou na první gól.
Vávrovice zakončily sezónu na čtvrtém místě. Jak moc jste spokojen s tímto umístěním?
Určitě to mohlo dopadnout i lépe, protože se parkrát kluci nesešli v nejsilnější sestavě, a to bylo na výkonu týmu hned poznat. Poslední zápasy ale mančafr zahrál s přehledem. Přál bych klukům příští rok postup do 1. B.
Co říkáte na zápas s Budišovicemi. Výsledek 11:0 asi hovoří za vše?
Výsledek je jasný. Prvních šest gólů jsme dali rychle, pak se to uklidnilo, a na konci se to zase rozjelo. V Budišovicích se mi liíbili tři až čtyři hráči, kterí hráli bohovsky. Bohužel ale utáhnout celý mančaft.
Proč jste se na "stará kolena" vrátil k fotbalu?
Vždycky se nechám vyhecovat. Přes zimu jsem se cítil špatně fyzicky, tak jsem začal lehce běhat kolem našeho hřiště. Během jarní sezóny mě oslovil Kuba Morbitzer, abych si šel zahrát do Deštné, a tak to začalo. Tenhle zápas pak už byla pověstná třešinka na dortu.
Jak jste si užil hru ve středu hřiště s nejméně běhavým hráčem Janem Chryczykem?
S klukama se hraje dobře. A i když není Seník běhavý jako třeba Lichva, tak má zase vytříbenou techniku, kterou vynahrazuje běhavost. Umí to dobře rozehrat, a dát, a my o sobě dobře víme, a dobře se nám spolu hrálo.
Ukončil jste fotbalovou kariéru proto, abyste se vrátil k té fotbalové?
To určitě ne. Ale zjistil jsem, že trénování je velký žrout času, a já prakticky přes sezónu jsem nemohl nikam vyjet třeba na dovolenou a za dcerou, která žije v Praze.Teď už se na to nemusím vůbec ohlížet. Už mám tu volnost, a nejsem na ničem závislý.
Chcete se ještě někdy vrátit k trenérské kariéře? A co říkáte práci svého nástupce Matouška.
Momentálně zatím určitě ne, ale jak se říká nikdy neříkej nikdy. Trenéřina je o tom, že se člověk stará i o jiné věci (například hřiště apod.). Teď ten volný čas, co jsem získal, chci využít jinak. Co se týče Tomáše, tak ten se snaží dělat pro kluky první poslední, a hodně se snaží, aby to klapalo.
Kdy zase upečete buchtu? A jaká je vaše oblíbena buchta, co pečete.
Tak zatím nebude, kluci si to nezaslouží (smích). Jinak já nejspíš neupeču žádnou, to peče manželka Anička, která kluky, když je spolu trénovali, považovala za své druhé děcka. Manželka ráda peče perník a jablkový závin.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.