Hořický krajní obránce Jan Šeda v rozhovoru s Hráčem kola

Pravý obránce hořické Jiskry se minulý týden podílel jednou brankou na výhře svého týmu nad Třebechovicemi 5:0. Šlo o druhou výhru Hořic v řadě, kdy Jiskra nastřílela pět branek. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulém kole jste se podílel jednou brankou na výhře 5:0 proti Třebechovicím. Jste ofenzivní typ krajního obránce, nebo se plně soustřeďujete na obranné povinnosti?
Snažím se plnit hlavně obranné povinnosti, ale také při každé příležitosti podpořit útok.
Jaké jsou v dnešním fotbale rozhodující vlastnosti krajního obránce?
Myslím si, že krajní obránce v současném fotbale by měl umět podporovat útok svými rychlými náběhy a přesnými centry ze strany hřiště.
Před pár týdny se váš spoluhráč Jiří Šedivý zmínil o tom, že Hořice sužuje zaspání v úvodu zápasů a neproměňování šancí. V posledních dvou zápasech jste vyhráli a pokaždé vstřelili pět branek. Jsou nyní tyto nešvary vymýceny z hry Hořic?
Po nepovedeném zápasu s Roudnicí jsme si vše vyříkali, aby se podobný začátek zápasu už neopakoval. V následujících dvou zápasech se nám povedly vstupy do zápasů, a co se týká šancí, stále máme na čem pracovat, protože i přes pět vstřelených branek spoustu šancí nevyužijeme.
Získal jste ocenění Sportovec roku města Hořice pro rok 2013 v kategorii dorostenec. Za jaké výkony jste vyhrál tuto cenu?
Asi hlavně za odehrané zápasy v dorosteneckém věku za tým mužů a zodpovědný přístup k tréninkům.
V sezoně 13/14 jste byl součástí dorosteneckého týmu Hořic, který vybojoval vítězství v Krajském přeboru dorostu a bronzové medaile v pohárové soutěži JUTAGRASS U19. Je v Hořicích kvalitní prostředí pro výchovu mladých fotbalistů?
Myslím si, že je v Hořicích kvalitní prostředí pro výchovu mladých fotbalistů, ale vždycky záleží na partě, která se sejde, aby dobře spolupracovala a zodpovědně přistupovala k tréninkům.
Jak se hráčům z vítězného dorosteneckého týmu podařilo začlenit A-týmu Hořic?
Některým hráčům se podařilo začlenit výborně a někteří to zkouší v B týmu. Bohužel někteří hráči po úspěchu skončili s fotbalem.
V osmnácti letech máte celou kariéru před sebou. Kam by se podle vašich představ měla ubírat?
Co nejdříve si zvyknout na dospělý fotbal, zdokonalovat se ve svých nedostatcích a v případě naskytnutí příležitosti si zahrát, nejlépe se svým týmem, ve vyšší soutěži.
O víkendu hrajete papírově snadný zápas na hřišti posledního Českého Meziříčí. Čekáte, že to bude zejména pro obranu jeden z těch snazších zápasů?
Při přípravě na zápas jsme si řekli, že se žádný soupeř v této soutěži nesmí podcenit, a už vůbec ne papírově slabší soupeř. Nesmíme si myslet, že se soupeř porazí sám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.