ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je to Petr Kýzl z Rakovníka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 

Věk: 19

Oblíbený klub: AC Sparta Praha

Zájmy: fotbal, míčové sporty, cyklistika, přátelé, historie

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vidíte své působení v A týmu SK Rakovník? Dostáváte tolik příležitostí, kolik byste si přál?
Mé působení v A týmu... no, sám nevím, jak na tuto otázku odpovědět či zareagovat. Ale doufám, že má pozice se do dalších let zlepší. Myslím si, že tato by měla směřovat spíše na trenéry než na mě - to oni vybírají sestavu.
Říkají vám Zlatan, jak ta přezdívka vlastně vznikla nebo kdo ji vymyslel? Líbí se vám, jakým stylem kolega Ibrahimovič hraje?
Zlatan se mi začalo říkat asi před pěti lety, když jsme hráli zimní turnaj v Lounech. Kamarád Dominik Žďánský, jak už to bývá u přezdívek, že vzniknou z ,,ničeho", na mě když jsem nastoupil do útoku a dal gól zařval: "Tyvole, to je jak včera Zlatan. " (matně si vzpomínám, že den předtím dal Zlatan 3 góly). Přezdívka se chytla a už je tak nějak mou součástí hezkou řadu let. Jeho styl je velmi osobitý - hraje hodně sám na sebe a je ústřední postavou mužstva. Myslím si, že má Ibra obrovskou kvalitu... Fakt, který za to mluví, je ten, že se dokázal prosadit v několika špičkových evropských klubech.
Nastupujete ve střední záloze nebo na stoperu, kde se cítíte lépe a proč?
A v áčku dokonce občasně i v útoku (smích). Cítím se jednoznačně lépe na stoperu - mám větší přehled o hře, koriguji si tým. Není náhoda, že druhý gól z průniku přes polovinu hřiště jsem dal ze stopera - mám rád tyto útočné výpady, když přečtu hru.
V které věkové kategorii jste se nejvíc naučil? Zatím jste v dospělém fotbale teprve chvíli, je něco, na čem musíte určitě zapracovat?
Nejdůležitější pro všechny fotbalisty je přípravkový věk, který jsem já ke svému štěstí strávil téměř celý ve Spartě Praha. Získal jsem skvělé základy pro práci s míčem, takže do dalších let bylo s čím pracovat. Jednoznačně nejvíc pro mě ale udělal Honza Janota, který mě převzal ve starších žákách, kdy jsem byl po zranění, fyzicky i psychicky dost v háji. Dokázal mi vrátit chuť do fotbalu a já jsem pod ním dost dřel a přineslo to své ovoce. Bylo to hodně tím, že jsem cítil, že mi věří. To v časech, kdy nejste jedním z lídrů týmu, ale jste patnáctý/ šestnáctý hráč, udělá hodně - motivovalo mi to k tomu, abych nezklamal jak jeho, tak i sebe. Opravdu mu patří obrovský dík, protože nebýt jeho, nejsem tam, kde jsem teď. Zapracovat bych určitě měl a chci na celkové fyzické připravenosti.
Kdo bude podle vás největším soupeřem rakovnické rezervy?
FK Kněževes/ Ol. Rakovník. Myslím si však, že pokud budeme hrát koncentrovaně se zaujetím, máme na to porazit každého. Dost tomu přidává i to, že je v B mužstvu skvělá parta - složená z nadějných fotbalistů, dříčů a zkušených harcovníků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.