Okresní pohár odstartoval

0

Ještě než odstartuje první kolo okresních soutěží, tak se některé týmy představily v rámci okresního poháru. A vzájemné střetnutí před sezónou, která přinese souboje nových týmů a především pak rozdělení III. třídy na dvě skupiny, jistě přišlo všem týmům vhod.

Mšecké Žehrovice - Ohnivec Městečko 3:2 (2:0)

 

Branky: 30. z pen. a 44. Jan Kočí, 78. Pet Jindra - 76. z pen. a 89. Petr Šnídl

 

Úvodní zápas poháru SKFS se odehrál 13. srpna od 10:00 hod. na hřišti Mšeckých Žehrovic. Domácí do zápasu vstoupili lépe a mohli se těšit z poločasového dvoubrankového vedení. Naději pro Ohnivce vykřesal z penalty Petr Šnídl, ale na postup to bylo ze strany Městečka, které ještě minulou sezónu hrálo o soutěž výš, málo. I tento duel naznačil, že postupující celek ze III. třídy může týmům z okresního přeboru zatápět.

 

Český Lev Kolešovice - FC Jesenice 2:6 (2:1)

 

Branky: 36. Jaroslav Daniš a 38. Jakub Sýkora - 45. Vít Fiala, 54. Dominik Kapoun, 57. Petr John, 66. Josef Pfejfer, 74. Petr Pošta a 81. Karel Pros.

 

Kolešovice narozdíl od čtveřice celků z minulé sezóny rakovnické III. třídy v nižší okresní soutěži zůstávají. Do pohárového zápasu s Jesenicí též druhou srpnovou sobotu, ale v odpoledních hodinách, nevstoupil Český Lev vůbec špatně a po poločase vedl. Nebýt kontaktní branky do kabiny, mohl by být druhý poločas o to zajímavější. Hosté ale nesložili zbraně a ve zbylé části zápasu se postarali o velmi slušný obrat, který jim přinesl postup do dalšího kola.

 

SK Pavlíkov - TJ Sokol Pustověty 3:1 (3:0)

 

Branky: 7. Lukáš Hekl, 18. Tomáš Volráb vlastní a 44. František Kalaš - 57. Jaromír Knap.

 

Ve stejný čas jako v Kolešovicích se hrálo i v Pavlíkově. Zde si vyšlápl domácí celek na Pustověty. Velmi mladý kádr doplněný o zkušené vůdce v podobě Lukáše Polcara, Jaroslava Koce a do druhé půle i Vladimíra Maška, rozhodl o svém vítězství už v prvním poločase. Kontaktní branka neménně zkušeného Jaromíra Knapa byla málo, a tak se Pustověty musely po těžkém losu s pohárovou soutěží rozloučit hned na samém začátku. Závěr utkání přinesl vyloučení Martina Kameníka po druhé žlutě kartě.

 

TJ Sokol Kroučová - SK Lišany 0:8 (0:3)

 

Branky: 7. a 85. Jaroslav Haifler, 11., 68. a 70. Jakub Feher, 14. a 78. Martin Medřický a 83. Lukáš Hanzl.

 

Jediné nedělní utkání skončilo drtivým vítězstvím Lišan. Hosté na nic nečekali a od začátku se do svého soupeře zakousli. Zelenobílí dali Sokolu ochutnat rozdíl jedné soutěže. Střelecky táhl lišanské hráče za postupem hattrickový Jakub Feher, čisté konto si připsal kapitán Zdeněk Řepka. Pro Kroučovou tak soutěž končí a domácím hráčům nezbývá nic jiného než se soustředit na sezónu, ve které slaví klub padesátileté výročí.

 

Následující víkend odstartují okresní soutěže naplno. Ve III. třídě došlo k rozdělení celků do dvou skupin. Uvidíme, co tento model přinese a jak se bude jednotlivým celkům zamlouvat. V okresním přeboru se představí hned čtveřice týmů, která se posunula z rakovnické trojky a patro výš. Uvidíme, jak se Pavlíkov, Janov, Mšecké Žehrovice a Čistá do soutěže zapíší, ale jedno je jisté - druhé housle hrát rozhodně nebudou!

 

V soutěži už neuvidíme Roztoky, které šly okusit I.B třídu. Klukům od Berounky přejeme hodně štěstí, stejně jako mistrovskému celku ze Hředel. S okresní soutěží se loučí také rezerva rakovnického Tatranu. Právě tomuto celku můžeme přát štěstí úplně největší, a to především k záchraně klubu samotného. Srdcaře ze Šamotky v čele s předsedou klubu Jiřím Froňkem a sekretářem Davidem Svobodou čeká hodně těžká práce, aby svůj momentální a jediný A-tým ukočírovali a v nejnižší krajské soutěži sehráli důstojnou roli. Především pak, aby klub fungoval a aby "v lese" zase všechno fungovalo.

 

Rozloučíme se s vámi legendární hláškou již zesnulého sportovního komentátora Víta Holubce. "Sportu zdar a fotbalu zvlášť!"

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou