V Kouřimi se pod novým trenérem vylepšila morálka

0

Kouřim, 4. místo, 25 bodů

Kouřimští získali nového trenéra Vladimíra Malinovského a ten se snaží vnutit týmu jasnou tvář. Docela se to daří a čtvrté místo je vizitkou. To potvrzují i Jan Kočí a Martin Snížek.

Umístění, body, pod novým trenérerm panuje spokojenost?

 

S podzimem jsme maximálně spokojeni. Umístění je více než dobré, čtvrtá příčka je odrazem našich výkonů. Já osobně jsem tak dobré umístění ani nečekal. A to hlavně proto, že jsme se museli v úvodu sezony obejít bez stálic Tománka a Snížka. To byly citelné ztráty, a Milan Tománek vlastně odehrál jen pět utkání a ještě ne celých.

Slova Honzy Kočího potvrzuje i Martin Snížek: Celkové umístění po podzimu hodnotíme pozitivně, stejně jako získané body. Před sezónou se nám podařilo angažovat zkušeného trenéra Vladimíra Malinovského, od kterého jsme si slibovali celkové pozvednutí hry a přístupu hráčů k tréninkům. To se potvrdilo, tréninková účast se výrazně zvýšila a díky novému trenérovi dostalo mužstvo na hřišti novou tvář. Je fajn vidět, že to kluky baví, na každém tréninku se maká a jsem moc rád, že u nás trenér bude pokračovat i na jaře.

 

Které zápasy hodnotíte pozitivně a které negativně?

 

Podzim nám ukázal, že můžeme hrát vyrovnané zápasy s každým soupeřem. Kromě zápasu s Libodřicemi jsme herně nijak výrazně nepropadli, naopak jsme díky dobré organizaci hry dokázali ve spoustě zápasů soupeře celý zápas přehrávat a zápasy kontrolovat. Máme věkově poměrně dobře poskládané mužstvo a za mě osobně mám největší radost z toho, že se na dobrém podzimním výsledku výrazně podílela nejmladší generace hráčů.

Martina doplnil i Honza Kočí: 

Až na druhé kolo v Žiželicích jsme zachytili start sezony a díky tomu se mužstvo nastartovalo. Postupně rostly výkony některých hráčů. Velice mě těší to, že se prosazovali útočníci. Jan Keltner dal sedm gólů, Tomáš Dufek dokonce třináct a stal se králem střelců podzimu. Ale oba jich mohli mít na svém kontě ještě více.

 

Může se zdát, že jsme měli špatný konec sezony, ale tak strašné to určitě nebylo. Prohráli jsme v Nučicích, kde jsme byli rovnocenným soupeřem. Pak přišel doma kolaps s Libodřicemi, ten zápas se nám vůbec nepovedl. Ale myslím, že byl takto nepodařený jediný. No a v dalším kole jsme prohráli těsně 0:1 ve Velimi, kde jsme sehráli také výborné utkání. To jsme potvrdili v závěrečném kole, kdy jsme s přehledem porazili Bečváry.

 

 

Chcete, Honzo, některé výkony hráčů ocenit speciálně?

 

 

Mužstvo zaslouží pochvalu za celý podzim. Za docházku i tréninkovou morálku, za povedené zápasy, za chuť vítězit. Vyzdvihovat jedince by nemělo smysl, všichni táhli za jeden provaz a tak to musí být. Naše výhry byly týmovou záležitostí.

 

 

Co říci, Martine, na závěr?

 

Rád bych touto cestou poděkoval vše lidem, kteří v Kouřimi kolem fotbalu pohybují, za jich nasazení v průběhu celého roku. Stojí to všechny spoustu volného času a je fajn, že to v Kouřimi dobře funguje. Od trenérů přípravky, mladších a starších žáků, dorostu, B mužstva, A mužstva, fotbalového výboru nebo lidí, kteří se starají o hřiště. Zároveň je potřeba poděkovat městu Kouřim za jeho podporu, bez které bychom se neobešli a nedokázali tak jednotlivým mužstvům vytvořit potřebné podmínky pro fungování.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou